Tags

,

Jst wanna share with everybody….few years ago, my father gave me 1 book titled “Life’s Like That” by Lydia Teh….he asked me to read it as he said “it’s good for u to read this book bcoz i’ve found out it’s interesting…” opppsss silap, ayah ckp, “ni, ayah belikan buku utk kaklis, ayah round2 tgk2 jmpe buku ni pastu ayah bace mcm best, ha ni kaklis amik bace…byk cite psl life n ayat dia pun simple2…seronok bile bace…”…hehehe….lbh kurg camtu la….hemmm…at that time, i’m not really interested to read that kind of english book..hehe…as i prefer to read Malay novels….hehe…but then, takkan tak bace plak kan dah ayah belikan…when i started reading the book, I smiled…..hemmm,guess what…jst can’t stop reading it…hehehe….thanx ayah!!! Gse_multipart21719 Frontcoversm

 

This year, i’ve got another one from Ayah titled “Honk! If you’re a Malaysian” by Lydia Teh also… and I’m now about halfway through the book and it’s quite interesting too…..heheh…mybe kt akan cakap “ha’ah la…or…btul jgk ek…or…smile sponatneously…heheh….

kadang-kadang kt x sedar kt cukup bertuah or lbih baik compared to the others….ataupun kt x sedar ape yg kt lakukan yg kt rs btul sbnrnyer xde la btul sgt kan or kt x sedar tindakan or kata2 kt sakitkan ht org or klu x sakitkan pun trguris sket ke kan….tp jarang kt sedar sehinggalah mybe bile kt trbace or trdengar briter or bace artikel or buku2 la yg tibe2 kt akan tersedar sndiri perkara2 tu sume…btul x?…msti sume pun pnh alami….kadg ade ms blh mengalir air mata lg kan bl trnmpak 1 keadaan/situasi yg org lain alami yg dlm ht kt br trdetik “ksiannye kat dia, aku kr cukup baik x perlu jalani keadaan mcm dia…tp aku slalu je x puas hati mcm2…pttnye brsyukur kan…”….

oppssss panjang lak….jst try to motivate myself…heheh….must be strong (inside)….tb2 tringat mama cakap,”xyah la kejar yg cantik je,nnt blh sshkan diri n blh bt makan ht je….pilih yg baik (baik hati,perangai,budi bahasa,…), yg blh jaga kt, yg btl2 syg kt, yg ‘slalu ada’ (deep meaning)….mintak dgn Allah, tentu Allah tunjukkan”….;)

Advertisements