Tags

, , ,

selama 24 tahun aku hidup..aku x pernah kongsi ‘serious topic’ ni dengan mama or ayah secara personal..kalau diorg dapat berite pun dari makcik2 aku la tukang sampai..tapi baru start pertengahan tahun lepas kot 1st time buka citer sembang bertiga jer aku,mama,ayah..

then bila tinggal aku n mama jer..aku luahkan ape yang aku simpan selame ni..the 1 and only..tak sangka lepas tu mama share ngan aku at least 1 cerita (sedih bagi aku) before mama kawin dengan ayah..aku rase ibarat ‘hujan batu’ turun dari langit..wooo hanya sekali sekala dalam hidup aku dapat alami..mama bagi banyak sangat tips2 pada aku..mama cakap “kalau orang lain mama tolong..takkan la anak mama sendiri mama tak tolong..” (sayu gilerrr nak nangis aku dengar..) ..

sebenarnya mase tu n sebelum tu aku ‘DOWN’ giler2 nyer…sorry la pada orang2 keliling aku yang terkena ‘effect’ nye.. kalau korang terkecik hati ngan aku dalam ‘jangka masa’ aku serabut tu..aku mintak maaf sangat2..diri aku pun aku tak boleh handle time tu apalagi aku nak jaga hati orang lain..sorry la kalau aku buat hal sendiri or aku menyendiri time tu…aku tak mampu nak citer pada sesiape pun time tu…ok -paused- 

baru2 ni..aku call mama hanya semata-mata nak cakap pasal “ITU”…itu???..hahaha..mesti dalam hati mama kata hilang akal ape anak aku ni call just nak cakap tu jer..ahaksss…yang sebenar2nya…aku hanya memerlukan DOA mama dan Doa ayah kalau boleh…

KALAU KITA DAH APPLY SEMUA TAPI MASIH TAK BERPIHAK PADA KITA BERMAKNA MEMANG BUKAN HAK KITA…MUNGKIN BUKAN NAMA KITA YANG TERTULIS BERHAK MEMILIKI ‘SESUATU’ ITU…JANGAN DIREBUT HAK ORANG…SEBAB KITA TIADA HAK ERASE NAMA ORANG LAIN KECUALI DENGAN TAKDIR YANG MAHA ESA… 

sebab ini bukan medan pertarungan siapa kuat dia menang or bukan gelanggang pertandingan siapa cepat dia dapat…tapi ini soal yang ‘satu’ itu…macam dia cakap “nomey..ko ada semua criteria tu..tapi aku tak boleh tipu Hati aku..ini Soal Hati..”..BILA DIA MENGEJAR SESEORANG YANG JUGA MENGEJAR HATI DIA…of course aku lepaskan kan..tapi macamane kalau ada yang mengejar Hati orang yang tak mengejar Hati dia????????…sorry la beb..aku takde jawapan….kalau ada “SPARK”..maka ada la…-Silent- 

P/S: AKU NAK TANYE JE..KORANG SANGGUP KORBAN UNTUK ORANG YANG KORANG ‘CARE’ OR ORANG YANG ‘CARE’ KAT KORANG???? (takde jawapan la tu..hemm)

Advertisements