Tags

, ,

27dressesposter I just watched ’27 Dresses’ last nite..27dressesstill02 

really enjoyed it..simple,fun, cute, sweet, entertaining, a bit romantic..

27dressesstill01 well, i wanna put this..taken from d interview..ahaksssss..

Q: Are you romantic?

James Marsden: “Yes I am – I loved THE NOTEBOOK and so did a lot of guys I know. That was the quintessential romance movie. And I remember going to the premiere afterwards. I was in the bathroom and there were grown men splashing water on their faces, they had been in tears. Men may not admit liking films like this all the time, but they do love seeing them with their wife or girlfriend. It puts them in touch with a vulnerable side. I love romantic comedies when they are good and well written.”

 

ok..ni pendapat aku k…mungkin ‘bias’ sket coz aku memang suka giler movie ni..bak kata orang ‘fall in luv’ la dgn story line dia…ahakssss…ok cerita dia simple tp fun dan kita terasa masuk sekali dalam character memang berjaya la ‘Jane’ & ‘Kevin’ tu..

 

Image080_1part yg sentap pada aku la kan..part yg Jane realize the man yg dia admire dan in luv giler babas nyer selama ni rupa2nya bukan la orang yg sebenar2 yg dia cinta tapi cuma kagum coz when they kissed then both of them didn’t feel anything..there’s no ‘spark’ in both heart..nothing..well rupa2nya the one that alwiz be there for her yg dia just ignore or tak amik ‘port’ sangat tu la rupanya the one that makes her heart ‘smile’..

 

woww.. the courage to confess her true feeling in front of a large crowd..fuhhh…well dia berani buat camtu coz dia dah confirm la yg lelaki tu memang in luv with her so of course la confirm tak di ‘reject’…kalau tak takde maknenyer berani buat camtu kan?ahakssssss…yang aku nak tergelak bukan ape…yer la diorang boleh tahu perasaan sebenar diorang bila diorang kiss each other kan so yg mane satu ade bagi ‘fast heartbeat’ kan…then,dah tahu which one yg memang diorang nak spend life together…kalau kita kita ni celah mane la plak…hahahahaa…well, life is unpredictable….

Image086

apepun..banyak scene yg aku suka..banyak dialog yg masih terngiang2 lg kat telinga ni..permainan emosi yg menarik..dia boleh ‘hide’ kesedihan dia dengan ‘senyum’..hemmm…boleh pretend to be happy sedangkan hati hancur berkecai… hahahaa…masih boleh ‘bertahan’ dalam ‘scene’ yg sama walaupun kaki dah rasa tak cecah bumi lagi…woww i like…hemmm yg menarik lagi tu mem’busy’kan diri bila hati dan mata tak mampu bereaksi pada arahan otak…serius aku suka…menjawab dengan gelak susunan gigi pada soalan yg manis tapi ala2 peluru berpandu sebenarnya..hahaha.. sorry i’m really crazy bout this story….ooohhhh come on..jangan tipu la kalau takde part yg sentap pada korang…ahaksss…

 

ehem..ehem..jap ek…kesimpulan…

tanda-tanda dia tak suka:

– bila korang mesej, dia tak reply langsung or

– bila korang mesej, berzaman abad baru dapat reply of course beserta alasan yg biasa didengar…

– bila korang call, tak angkat or berpuluh kali jadi misscall pun still takde response back tanye balik…or

– bila korang call, dia angkat tapi cepat2 cakap tengah itu la ade ini la wat so eva la yg x sempat cakap…

– contoh alasan favourite la kan :

*credit takde la, fon tertinggal (kat umah ke kat keta ke kat celah mane jer la conceptnye tertinggal), dalam meeting or discussion or seminar or ape2 jer la yg conceptnye ramai orang, tengah drive or atas motor or dalam train ke bus ke penuh sesak ke wateva la concept  ‘kritikal’ la kan, terlalu busy tahap gaban la kan kira bak kata nak gi toilet pun x sempat, hahaha.., ter’delete’ msg x perasan sape hantar..haha..aduhhh banyak la lagi…hehehe…

– wooooo ni kalau yang selalu berlaku la…bukan la kalau yg baru sekali dua korang dah label dia pulak camtu tak baik la pulak kan coz ada masa memang betul2 berlaku situasi sebenar tu tapi kalau selalu sangat hemmm tu maknanya situasi yang kurang benar la…hahahahaa…

 

Yusry Betul kan??setuju gak kan? cuba korang fikir..kalau korang pun kan…kalau dapat ‘sms’ or ‘call’ dari orang yg korang memang tunggu-tunggu mahunya tak terlompat-lompat ker korang kan??ok la tak la lompat kan at least senyum sampai telinga la kan..tul tak? so takde maknenyer korang tak reply or tak angkat walaupun dalam situasi ‘kritikal’ kan?? tengah drive pun kelam kabut nak type reply jugak..atas motor pun on the spot stop cari port berhenti tepi nak reply jugak or silap2 tengah bwk motor pun tangn dok menaip reply punya la dahsyat kan??even dalam meeting or seminar pun mesti cari idea gak at least reply bgtau ‘tengah dalam meeting ni,jap lagi ek’ kan kan??….

 

Mira ok la ok la…aku amik kes yg lagi relax n sempoi la kan..yg tadi tu mungkin yg tahap kemaruk plak kan…ok ni kira suka tapi masih terkawal la kan…kiranya ala-ala matang gitu…ahaksss…apepun kalau pun kita tak dapat reply or jawab call pada masa tu tapi kita akan response dan bagi feedback balik lepas semua keje kita selesai…so the first thing after we finish everything adalah call back that person or terus reply back their message kan kan??? sebab kalau biasa-biasa jer, kita takde la nak teruja sangat nak buat kan?kalau reply pun sekadar reply jer or kalau jawab call pun sekadar jawab jer…well kat layar perak tu dah macam2 situasi dipaparkan kan so what else?? cuma antara ‘nak terima’ or ‘tak’ jer la kan?…

 

ade ke istilah ‘penat’ or ‘letih’ untuk orang yang kita sayang??? takde kan?? ade ke istilah ‘marah’ or ‘tinggi suara’ or ‘malas’ untuk orang yg kita sayang??takde jugak kan??…ala-ala lagu ‘Rela’ tu kan

“Demi Cinta yang menyala..ku rela menggenggam bara api..demi kasih yang mengharum..sungguh aku rela..”

alamak beb…terpanjang la pulak entry kali ni…last aku nak cakap..kadang-kadang kita (termasuk aku la kan) keliru antara orang yang kita ‘kagum’ dengan orang yang kita ‘suka’ dengan orang yang kita ‘cinta’ dengan orang yang kita ‘sayang’ dengan orang yang kita ‘hormat’ dengan orang yang kita ‘selesa’….

tapi kalau dia orang yang kita betul-betul cinta setulus dan seikhlas hati…kita dapat rasakan semua ‘rasa’ itu pada dia…

opsssssss korang ni percaya sangat la….takde maknenyerrrrrr…. itu teori bukan pakar macam aku ni so takleh pakai sangat kot…ahakss…

********

416867541_d7846dcad7 He has had his heart broken before and, he’s very cautious about lifting his guard to anybody and just wants to keep himself busy with work. That is quite common with men. In fact a friend at Kevin’s work thinks he should be meeting girls and having a good time, sleeping around with different women, but Kevin is not interested in doing any of that. His passion is his job, and he wants to advance in his career.

****

Advertisements