Tags

, , , ,

“When strangers come to your life, be careful of trusting them your heart. You’ll never know they’ll leave like thieves in the middle of the night, stealing a part of you and all that’s left is your shattered heart.”

“People come and go. Never wish for them to stay. Because they never will. When they have no reasons to stay.”

It’s really difficult..i don’t have intention to write about this topic or maybe i will locate the explanation bout this topic in the other blog….yaa nobody knows…there’s something keep flashing in my mind….hemm..

 

 

292071873lwnmuk_ph ‘people come and go’…there’s a time i couldn’t hold back my tears..i always tell myself..please don’t cry..well, actually crying made me feel comfortable and relieved…

 

 

kadang-kadang bila kita melihat orang yang terdekat dengan kita kehilangan seseorang yang disayangi dan dicintai iaitu kehilangan suami atau isteri..menyedarkan kita tentang banyak perkara tentang hidup ni..hemm..kita yang melihat ni cuma dapat rasa tempiasnya ntah berapa peratus jer daripada kesakitan yang mereka rasa..melihat ‘mereka’ ikon2 yang terdekat dengan aku membuatkan aku selalu terfikir tentang ‘subjek’ tu..hemm…

 

 

211334954_72bf3ea334 bayangkan orang yang hari-hari ada dengan kita, hari-hari bersembang dengan kita, hari-hari menjadi teman mengusik teman berbetah teman penenang teman pendengar setia teman bergelak ketawa teman penawar duka teman berjalan teman mengadu teman menangis teman ke pasar teman bershopping teman sesungguhnya TEMAN…tiba-tiba hilang direntap sekelip mata jer..bila sampai serunya..bila password dia dimasukkan dan ‘login’ di enter..maka tiba saatnya dia telah meninggalkan kita dan berhijrah ke dunia yang ‘kekal’ itu…

 

 

Icon_noprofilephoto1serius aku tak mampu menggambarkan bagaimana ‘mereka’ rasa..aku juga tak pernah tanya..dengan ‘melihat’ sudah cukup memberikan jawapan yang hampir kepada rasa itu mungkin..bagaimana ya mereka membina kekuatan semula?? bagaimana mereka bangun semula?? ya tentu sahaja dengan meredhakan hati dengan segala ketentuan-NYA..ya itu yang pasti..cuma aku masih ingin tahu..sedangkan aku masa kehilangan Tokayah..dah rasa sakit giler, tangki air mata sampai pecah melimpah-limpah yer la mana tak aku tengah SPM masa tu paper add math kalau tak silap..(semoga roh Tokayah dicucuri rahmat-NYA)..pas tu aku terkejut giler bila jumpa maktok yg ‘chubby’ terus jadi ‘kurus’ sangat-sangat.. sampai begitu sekali kesannya..makan pun dah tak selera sangat..aku sendiri tak tahan tengok..sebak dada ni…

 

 

Heart_73 hari tu masa aku dapat call tentang kesihatan maktok bila maktok dimasukkan ke hospital..aku tengah kat kilang time tu buat calibration..aku takleh handle langsung terus mencurah-curah macam hujan..sampai pekerja tu pun nak nangis tengok aku terus aku apply cuti n terus drive balik kampung..aku tak kira aku nak balik jugak walaupun ‘orang atas’ bising..sayunya hati tengok tiub-tiub berselirat tu..dulu kalau peluk maktok tangan aku tak sampai pun tapi sekarang boleh terlebih-lebih lagi..aduhhh..semoga maktok semakin sihat.. maktok selalu cakap “ntah sempat ke tak maktok nak tengok kak lis kawin”…terasa nak menjurai-jurai air mata aku ni….

 

 

itu baru cerita tentang arwah tokayah dan maktok..belum lagi aku masuk cerita tentang kesakitan yang lain..belum lagi masuk cerita tentang mama, ayah, ajis dan epi… kalau aku teruskan tentang mereka tentu banjir terus aku kat depan computer ni…takpe yang ‘itu’ kak lis simpan dulu….

 

****

Tak ubah berbunga lalang
Rendahnya pandanganmu
Padaku yang amat memerlukan

Kegersangan sekeping hati
Mengharapkan setitis embun
Agar basah rindu ini

Aku yang terbuang
Sejak mula lagi
Puas ku merintih
Puas ku berduka

Ku hanya mampu berserah
Berserta doa harapan
Ubahlah haluan hidup ini

Demi cinta yang menyala
Kurela menggenggam bara api
Demi kasih yang mengharum
Sungguh aku rela

Biarpun pada pandangan
Seperti bunga yang layu terbuang
Namun kau pasti tahu
Semua kerna
Aku masih lagi setia padamu
Biar ku menangis seumpama pengemis

Ku hanya mampu berserah
Berserta doa harapan
Ubahlah haluan hidupku ini

******

Advertisements