Tags

,

Image149 … pernah tak rasa marah tapi tak mampu luahkan??

….

rasa geram tapi simpan jer??

….

pernah tak jadi orang yang selalu beralah jer??

Image148 

pernah tak rasa hati tu panas giler sampai tahap maksimum??

…..

Image147pernah tak rasa kesabaran tu dicabar??

…..

pernah tak rasa sakit macam kena cucuk-cucuk dengan jarum??

….

pernah tak rasa sayu, hiba, ngilu sangat hati tu??

….

pernah tak tiba-tiba rasa macam nak terbang gi duduk kat kutub utara??

….

Image117pernah tak rasa macam-macam emosi negatif bercampur-baur tapi at last sendiri yang ‘hujan’??

….

hemmm ya selalunya masa emosi yang tak terkawal tu datang..diam itu lebih baik kan…

**nak tau kalau aku luahkan jugak..ha mungkin ini jadinya..:

“suka hati aku la apa aku nak rasa ke apa aku nak fikir ke apa aku nak cakap ke apa aku nak suka ke tak suka ke, apa aku nak benci ke nak menyampah ke nak sakit hati ke nak buat itu ke nak buat ini ke!!pedulik apa!!..aku punya suka la!!..ape hal nak sibuk plak!!..aku tak sakitkan hati orang pun aku tak kacau orang pun aku tak cari gaduh ngan orang pun!! Apsal aku je kena jaga hati orang aku je kena faham!! arrgghhh pedulik apa aku ngan semua!!..”

hahahahaaa…ala-ala la kot..tu la kalau ikutkan emosi kan..nanti tak pasal-pasal jer ramai yang sakit hati lak kan secara tak sengaja..so apa aku buat..hemm…

take a deep breath…seragamkan balik sistem dalam badan aku ni..ahaksss…kalau sampai tahap yang menggigil-gigil tu lagi bahaya so kalau ikut ustazah aku cepat-cepat la amik wudhuk dan sembahyang…

….

biasa la..kadang-kadang ada masa yang hilang kawalan tu boleh terlepas jugak emosi tu tapi rasanya selalu masih terkawal….hahahha…

pada sesiapa yang pernah mendengar or melihat aku dalam keadaan yang emosi melimpah-limpah macam tangki pecah tu..harap-harap dirahsiakan yaa tak pun just lupakan je drama sebabak tu ok…

Advertisements