Tags

, , , , ,

Drama: Kerana Cintaku Saerah

Nomi: Jibek cintakan Saerah lagi?

Jibek: Ha’ah..Jibek cinta sangat pada Saerah..sangat..sangat..sangat..

Nomi: Nanti, kalau Jibek dah tak cintakan Saerah lagi, Jibek cintakan Nomi pulak ya..?

Jibek: Ha..?..aa..okay..

******

Drama: Enigma

Adam: Mira, luka tu sikit je..kejap je nanti Mira dah boleh lupakan Adam.

Mira: Adam, kalau sakit tu tak amik masa lama, dah lama dah Mira lupakan Adam.

Mira: Mira sayangkan Adam seorang je. Sekarang Adam bagitau Mira sama ada Mira perlu tunggu Adam atau tidak?

Adam: Adam sayangkan Mira. Tapi kalau ada lelaki lain yang lebih baik dari Adam yang dapat jaga Mira dengan baik, layan Mira dengan baik dan yang betul-betul mencintai Mira, Mira terimalah dia, Mira tak perlu tunggu Adam.

Adam tak tahu Mira. Adam sendiri tak faham diri Adam macam mane Adam nak explain pada Mira.

******

Drama: Bella

 

Mia: you buat apa kat sini?

Rayyan: nak jumpa you.

Mia: kenapa tak jumpa kat hospital je?

Rayyan: just couldn’t wait. Mia, i know this stupid. Tak tahu la ape yang you fikirkan. tapi bila i bersembang dengan kawan i Dr.Daniel, i dengar nasihat dia baru i sedar..

Mia: ape yang you sedar?

Rayyan: dia kata dia taknak share wife dia dengan orang lain. so bila i jumpa dengan Bella tadi, dia nak jumpa dengan Zahar..so you know what..i tak terasa ape pun..i tak rasa marah, i tak rasa sedih, i tak rasa jealous, nothing..bcoz i have you.

Mia: So??

Rayyan: so i tak kisah Bella jumpa sesiape pun tapi i taknak you jumpa orang lain..i taknak share you dengan orang lain..i dah pasti dah you yang i nak..

ape tu??cincin ape tu???

Mia: emm..Rayyan..i..i dah bertunang..my parents yang aturkan..

Rayyan: your parents??…you kenal dia ke tak??

Mia: Tak..

Rayyan: huhh..kenape you nak hancurkan hidup you macam ni??!!

Mia: Rayyan..dia lelaki baik, engineer kat kerteh..

Rayyan: you tak kenal dia pun..!!..you terima..??

Mia: Rayyan, selama ni you yang berdolak dalih..umur i dah 29 nak masuk 30..berapa lama lagi i nak tunggu??!!

Rayyan: Kenapa you tak cakap dengan i..?? kenapa kita tak bincang dulu..??

Mia: Binacang??..Rayyan, you yang tak nak bincang dengan i selama ni!! dah la i nak masuk..

Rayyan: No!! talk to me..

Mia: Rayyan..dah la..

Rayyan: you ni tak adil tau..you tak bagi i peluang langsung nak terangkan apa yang sebenarnya..sekurang-kurangnya you bagi i peluang kedua..

Mia: rayyan..i dah banyak kali bagi you peluang..you ingat i ni apa?! bola ke?!..ha?! you nak golek sini nak golek sana.. rayyan.. i nak anak..i taknak nanti umur i dah 30 lebih nanti baru i dapat anak sulung..

Rayyan: ohhh, sebab tu je you boleh terima sesiapa saja yang nak pinang you?!

Mia: Rayyan..you tak akan faham masalah i la..huhh..

Rayyan: No!! you yang tak faham! it’s ok kalau you nak anak..tapi i nak anak tu anak KITA you and me!!….

look..listen..ok..fine..kalau you nak i jumpa dengan parents you..ok i sanggup..you kena bagi i satu je peluang lagi..

Mia: i taknak benda yang sama berulang dekat i macam yang sebelum ni..i dah serik..!

rayyan…lepas la…

Rayyan: please….  i’m not gonna give up on you!! Mia, i’m not giving up on you!!

….

“jangan pernah sesali

jangan pernah tangisi

semuanya yang pernah terjadi

bila langkah terhenti

itu bukan berarti

hidup mu sampai di sini

menangislah..ohh..

tersenyumlah…

mawar pasti berduri

dan juga hidup ini

penuh kejutan yang tak pasti” 

(Andra and the Backbone – SELAMAT TINGGAL MASA LALU)

Advertisements