Tags

, ,

Rayyan: emm..macam mana pak hassan tahu yang mak milah tu untuk pak hassan??

 

Pak Hassan: Rayyan..kita manusia ni diberikan akal untuk berfikir..yang baik yang buruk..kemudian diberikan mata untuk kita melihat..rayyan dah kenal mia lama kan..?? tentu rayyan dah tengok dia..dah lihat dia..apa kebaikan keburukan yang ada pada mia..rayyan dah tentu kenal dia..hati budi dia..

pak hassan ni dulu bukannya baik orangnya..pak hassan ni jahat..tapi bila pak hassan kahwin dengan mak milah, mak milah telah membuatkan pak hassan dapat berfikir dengan cara yang betul.. kerana kesabaran dia..kerana pengorbanan dia..pak hassan dah berubah..itu sebabnya mak milah itu jadi pasangan yang betul-betul untuk pak hassan..dan pak hassan tak sanggup berkongsi kasih sayang dengan orang lain..pak hassan sayangkan mak milah..

*****

“Semoga selamat semuanya..” (that was d last sentence)

“Ha..?!..kenape? selamat ape?”

“Yer la selamat la..abis nak cakap ape..betul la kan selamat semua-semua..dalam kerja..yer la dalam semua ape2 yang dibuat dalam hidup kan..”

ehh,hujan pulak turun…opsss..iklan jap…ahaksssss…

 

306543266_6e12525382

Menanti Pasti (Siti Nurhaliza)

 

Kegelapan malam ini menyesakkan jiwa,
Tanpa bintang untuk aku mimpikan mimpimu,
Aku…merindu indah bulan,
Menyuluh kelam malam,
Mengharap bintang akan bersinar.

Kesepian hati ini mengundang derita,
Penantian satu seksa bila tanpa balas,
Aku…menanti kata hati,
Darimu satu pasti,
Mengharap mimpi akan hakiki.

Chorus:
Cinta,
Bisikanlah asmaraku,
Padanya gelora di kalbu,
Hembusan nafas ini hanyalah kepadanya,
Mencintai setulus hati.

Cinta,
Bukakanlah asmaranya,
Padaku setia menunggu,
Antara kau dan aku adanya persamaan,
Untuk cinta bersemi nanti.

Andai ada di hatimu…
Ruang cinta itu,
Kan ku simpan anugerah,
Ke akhir hayatku.

Menanti pasti……

*****

dalam jangka masa aku buat research..hemm memang banyak betul risalah2, info2, topic2, cakap2, ahhh banyak betul yang perlu dibaca, dibincangkan, didengar, dibahaskan kan.. mula-mula berpuluh-puluh kategori utama tersenarai depan mata, pastu kena kecilkan scope di mana tolak atau singkirkan subjek yang tak menepati kriteria utama..

ok dah kecik sikit scope, then masih banyak jugak sub-sub bawah setiap subjek tu..hemm keluarkan lak sub-sub yang tak menepati ciri lebih spesifik lagi..so tinggal la yang berkenaan..hemm dah sampai tahap ni, kena la try n error kan.. teruskan cuba mix n match lak..kombinasi yang mana satu paling bersesuaian dan mampu memberikan hasil yang superb..woo perlu diingat jugak tak semestinya kombinasi yang bagi hasil superb boleh digunakan coz ada faktor lain yang tidak membenarkan di mana ada  pelbagai standard dari luar yang perlu ditepati..jadi, kena semak balik antara yang terbaik yang mana memenuhi semua segi sudut penilaian..

tapi masih perlu berhati-hati lagi, jangan cepat tarik nafas lega kerana biar pun semua aspek telah dipenuhi tetapi dalam perjalanan formulation itu hendak disahkan, pelbagai kemungkinan boleh terjadi sebagai contoh hadirnya bendasing sampingan di dalam yang tidak nampak pada kertas nyata yang memerlukan penapisan terlebih dahulu..tapis tapis jugak tapi jangan sampai berat sebelah pulak, takut lari pulak pH yang dah balance tu kan..maksud aku pada dasarnya kalau raw material tu perform well tapi cuma terdapat sedikit kecacatan yang boleh diperbaiki apa salahnya digunakan betul tak..so kena pandai cari cara yang sesuai la kan…tapi kalau takleh diselamatkan hemm jawabnya kena ubah balik la kan kena formulate lain lak kan…hahahahahhaaaa….

aduhhhhhh sebenarnya aku nak gelak macam sengalllll je ni….hehehe…bukan ape…jap ek bagi aku guna bahasa sengal boleh tak?boleh ek…

beb,lu orang tak rasa ke gua buat research tu macam boleh kaitkan dengan lu orang nye life or ok la macam gua nya life gak kot… ahaksssss….huiisshhhh banyak betul step kan…agak2 boleh apply guna step2 tu dalam life kita??..hehehhehe….SeNgAL!!!!!!!!!……

**as long as dia hepi, aku hepi..

Advertisements