Tags

, , ,

Realize – Colbie Caillat

V1: take time to realize,
That your warmth is
Crashing down on me.
Take time to realize,
That I am on your side
Didn’t I, didn’t I tell you.

But I can’t spell it out for you,
No it’s never gonna be that simple
No I can’t spell it out for you

C: if you just realize what I just realized,
Then we’d be perfect for each other
And will never find another
Just realized what I just realized
We’d never have to wonder if
We missed out on each other now

****

“apa ku tak pantas dicinta
apakah diri ini tak layak mencinta
apakah memang tak ada cinta untuk
diriku ini” (Marvell-Kisah Aku)

****

D’Masiv – Cinta Ini Membunuhku

kau membuat ku berantakan
kau membuat ku tak karuan
kau membuat ku tak berdaya
kau menolakku acuhkan diriku

bagaimana caranya untuk
meruntuhkan kerasnya hatimu
ku sadari ku tak sempurna
ku tak seperti yang kau inginkan

reff:
kau hancurkan aku dengan sikapmu
tak sadarkah kau telah menyakitiku
lelah hati ini meyakinkanmu
cinta ini membunuhku

****

Konig – Engkau

pernahkah kau sadar dirimu itu indah
pernahkah kau dengar kata manis untukmu
seandainya engkau tahu

reff:
engkau telah membuat hatiku mencintaimu
setulusnya aku bisa berikan untuk hatimu

engkau…

cahaya hatimu seindah kilau intan
engkau adalah cinta yang selalu ku damba
aku ingin engkau tahu

repeat reff

love is blind
love is blind
i want you now
and i want you now
now…

repeat reff

reff2:
dan kau mungkin yang terindah untukku
yang kan warnai hati ini selamanya
ku ingin kau hadir
di sisiku, di sisiku, di sisiku

****

kasih kuingin kau tahu segalanya
slama ini yang ada dalam jiwaku
meski ku tahu semua takkan terbalas olehmu

seutuhnya cintaku padamu
tulus tanpa memaksa dirimu untuk membalasnya

(TIA Afi feat. Teguh Vagetoz – Tulus)

****

cinta memang gila
tak pernah permisi
bila disengatnya
say no to compromi (
Netral – Cinta Gila)

****

Ardina Rasty – Cuma Coba-Coba

pertama kali kulihat kamu
ku pikir hmmm lumayan juga
dan mulailah berfikir otakku
bikin kamu naksir aku

berhasil… kamu pun mau
berhasil… kau mengejarku
berhasil… kamu pun mau uh uuh

reff:
yang aku hindari kau jatuh cinta
karna aku cuma coba-coba
yang aku hindari kau jatuh cinta
karna aku cuma coba-coba

****
Drive – Tak Terbalas

Satu-satu cara telah kulakukan
Untuk dapat luluhkan hatimu pujaan
Dan ku tak tahu diriku seperti apa
Bila kau terdiam dan tak bicara padaku

Reff:
bila cinta tak terbalas
maka hancurlah hatiku
bila tanya tak terjawab
pun tak pernah kau isi hatimu

Telah ku mencoba untuk mengungkapkan
apa yang kuinginkan darimu pujaan
Dan ku tak tahu diriku seperti apa
Bila kau terdiam dan tak bicara padaku

Repeat reff

Aku masih tetap menunggu seperti apa
akhir dari semua kisah penantianku

****

sebenarnya..aku nak tulis tentang percutian aku ke pantai timur dari cuti 1 mei sampai ahad..tapi photo belum upload lagi so aku tunda untuk entry akan datang…

ni saje2 je menggatal nak send entry gak…so ntah lirik ape2 je…

****

aku nak rewind sikit tentang masa kereta rosak minggu lepas tu… baru aku tersedar, i did it!! what?? hehehe… at last, i forgot him already, yer la kalau dulu kalau kereta rosak ke atau ape2 ke jadi mesti dia orang pertama yang aku cari or teringat..tapi serius hari tu aku langsung tak ingat kat dia sedangkan sikit nye dekat ‘tempat kejadian’ dengan rumah dia..ishhh22..

..

macam mane aku boleh tak teringat langsung ek??? ahaksssss… betul la hati aku dah ‘twist’ or diserang ‘tsunami’..abis semua berubah or jadi padang jarak padang terkukur…ahakssss..so pembangunan baru perlu dilaksanakan…atau dah terbina ‘Taj Mahal’ dalam fantasi aku sedangkan tak wujud pun Shah Jehan yang sanggup menyintai dengan dalam..dan aku pun bukan Mumtaz yang mampu menggoncangkan hati orang seperti Shah Jehan mungkin…woooo aku tak pernah terlintas untuk memiliki seorang ‘Shah Jehan’..Tidak..cukuplah dia nampak hitam dan bantu memutihkan jika tidak sampai off-white pun mungkin boleh sampai grey..cukuplah dia tak tinggalkan seorang gadis di tengah hujan sendirian..cukuplah dia tidak terus buang jika terjumpa ‘defect’..apa salah diperbetulkan dulu kan..cukuplah jika dia mampu menghargai dan merasakan dihargai..cukuplah dia tidak lepaskan..cukuplah..

Advertisements