Tags

, , ,

Dr.House: ohh sedih ya melihat kematian bayi..!? hemm..

so what? none of our bussiness! it’s not your problem to think about it..keep focus back! or else you will lose his mother too!..

wooo…i’ve heard ‘this kind’ of dialogue before..almost d same.. what a coincidence…i really like Dr.House strong character..how come not realize it before… hemmm…kebetulan semalam layan House tetiba ada dialog2 dia yang ‘ala-ala’ gitu…ahakssss…

kalau aku sebut nama2 penggiat seni yang aku suka tentu korang boleh tafsir what kind of person i admire…hahaha…actually semua memiliki strong characters..plus ‘weird’..hahaa..

Dr.House (House) – emm

Sawyer (Lost) – emm

Dr.Black Jack (Black Jack) – emm

Johnny Depp (versatile actor dalam apepun watak) – emm

Adlin Aman Ramli – emm

pelik kan…semua mempunyai ‘cynical’ style…??why??…hemmm..aku tak boleh nak bagi jawapan tepat cuma ntah ek…bukan la aku suka semua pada diorang cuma mereka nampak ‘strong’ in their ‘own style’..tak perlu handsome untuk dapatkan ‘perhatian’..ada jugak character mereka yang ‘jelek’..hehe…tapi still they got d style..haha..ok kalau based on ‘Look’..i like Keanu Reeve..so smart..

sebenarnya..kalau korang ‘nampak’ apa yang mereka ‘sembunyikan’..tentu korang faham kenapa aku suka character mereka…believe me..they’re hiding something behind their characters..satu hari kalau korang ada peluang berdepan dengan ‘orang’2 yang punya character macam tu..korang akan FAHAM…bertahun-tahun aku hidup mengenali orang2 yang memiliki sifat2 ‘strong’ macam tu termasuk orang2 yang aku sayang dan close dengan aku…so aku dah terbiasa..tak payah la nak tipu or hide something from me..aku Tahu…hemmm…korang tahu tak betapa ‘berharga’nya bila korang dapat ‘saksikan’ d ‘soft’ part of them bila ‘terkeluar’ d character ‘behind d scene’…ahaksssss… aku pernah mengalir air mata sebab tersentuh giler bila satu hari dapat ‘melihat’ character tu yg mungkin setahun hanya sekali aku berpeluang melihat..hehe..wooo aku cakap betul ni berdasarkan pengalaman aku berdepan dengan beberapa orang yang macam tu….

***224160562_77617b8435

people say,we should love d one who’s sincerely n deeply loved us, not chasing d one who not even appreciate our love or d one that their love is less than your love..

but sometimes or normally, we are trying hard to get d one we luv so much than trying hard to accept the one who loved us so much..(of course WE including me too..)

just like a puzzle la..if d piece doesn’t match on d board..no matter how hard we try, still couldn’t make it..right?? still we have to follow d direction but in our case is different coz we can’t see d hidden matters and the clear direction like d puzzle(with board or without)..usually our heart and emotion play d important role in making decisions..ok,be simple,if ur heart sing ;Kuch Kuch Hota Hai; song then u should realize it..How many people are dare to do ‘solat istikharah’ to get d right/perfect answer about ‘Jodoh’???…

aku pernah buat lama dulu masa aku nak tahu , is he meant 4 me..aku dapat mimpi sama setiap kali tu, clear n obvious giler terpampang dalam mimpi tu (cuma ada degil sket je aku ni..haha) dan ‘feeling’ ke arah mana so aku tahu la jawapannya…now, i’m not ready to do it again but i’m sure i’ll do it..cuma tak tahu bila..

“if i can’t see you again..

really wanna forget..

all about you that hold me..

whenever i wanna laugh, you make me cry..

you keep me from doing even one thing as i want..

whenever i miss you, i break down like this..

even though i try to forget, i cannot do it..

i didn’t realize loving one is so hard like this..

i loved the same person twice..

the only thing i can think of is having him back alive..

i don’t care if he doesn’t love me..

if he can’t remember..

i just want him to live..

mom, you said i’d pay a price..

i’ll pay that price..

i love you..

i have until now..” (Winter Sonata)

****

Advertisements