Tags

, ,

1971707050_384f2dc374

19.06.2006 – song for dis month!ni 1st entry aku kat blog ni dengan meletakkan lagu ‘Balada Hati-Kru’..aku ingat kenapa aku start menulis blog ni..hemm..jst few hours after ‘that thing’ happened..nahh..jst forget it..hahahaa…;P

19.06.2006 – PLZ GIV D ANSWERi posted 1 question for this entry..ahaksssss..but still don hav d answer yet..haha…

22.07.2006 – Adil ke lelaki tu tinggalkan tanpa beri alasan?hahaha…tergelak aku baca entry ni balik di mana aku letakkan lagu ‘Harapan-Fazli Zainal-‘…hemm..biarlah rahsia…;P

04.08.2006 – Layan…saje mengakui yang dalam hidup ni tak semua yang kita nak, kita dapat kan..?

01.12.2006 – CINTAaku mengulas sikit tentang filem Cinta yg menarik dan menyentuh ‘soft’ part…hehe…

09.02.2007 – boring..cerita sedikit diskusi aku dengan kawan baik (lelaki) aku tentang ‘aku’ ibarat ‘kasut, jam, kereta’ ??…haha…;D

18.03.2007 – Mukhsinulasan sikit mengenai filem Mukhsin..comel..

20.03.2007 – Fiq Mentor-Tiga malam tanpa bintanghemm..aku letakkan ‘keraguan’..ade ke lelaki macam tu???no..no..no..haha..

26.04.2007 – luah rase..emm ni mood swing..xyah baca..haha..

14.05.2007 – silap…actually x patut kata silap la maybe satu proses pembelajaran..am i right,fren??..hehe…

26.08.2007 – read this..article ni beri hint yg blh guide..ahaksss..

26.08.2007 – luck..ya..pasal kejar-mengejar..quote aku letak..

#It does not make you a bad person to desire someone else’s love, even if they do not love you. However, to truly love someone, you must let them be free. It is selfish to blame them for their feelings.

27.09.2007 – “Life’s Like That” and “Honk! If you’re a Malaysian”…;D

21.10.2007 – My Favourite Book!!hemm..

25.10.2007 – View of Life..emm..

08.11.2007 – ah..malunyeee..ni malu sebab aku silap masuk keta orang..hahaha..wooo tebal giler muka….:P

19.11.2007 – 1957 Hati Malaya..Filem yg Best..aku suka..

16.12.2007 – THANX!!thanx to my mom n dad..

30.12.2007 – “Going Crazy..”hemm..actually start tulis entry ni terus tangan aku rajin menulis dan terus menulis di blog ni..ahh-hhaa..!!

25.01.2008 – KLIA-1 of many special memories..yup..a lot..hemm..

05.02.2008 – “SAKIT”i think better not to elaborate more on this topic..u can’t imagine it…

09.02.2008 – AnDaI KaU TaHu..Sunset/Sunrise..yup..simbolik..

14.02.2008 – “HoPeLeSs RoMaNtIc”are u 1 of them??ahakssss..:)

15.02.2008 – Kisah Kak Lis..should be private..haha..

17.02.2008 – DOA..’silent’..ya..alwiz praying for ‘that’..

19.02.2008 – TIME TO WALK AWAY-DON’T LOOK BACK..give up..??

22.02.2008 – Takdir menguji kesabaran & kekuatan..kalau tak diuji kita selalu leka kan..kalau diuji kita akan rasa lebih disayangi kan..??

27.02.2008 – TeRsEnTaP a.k.a TeRaSe a.k.a TeRsEnTuH..halusnya cucuk..am i not a good friend??..

28.02.2008 – CHAPTER YG TERPINGGIR..EPISOD YG TERBIAR..only photos could tell d story.. cyclone nargis or tsunami..?

02.03.2008 – Deep..so deep..voices from deep inside..

03.03.2008 – i’m thinking about this matter…nice topic n article.. ahakssss…:P

06.03.2008 – “mama!!!”…ya sayang..tido ek..k.lis kan ada..anak2 comel yg bring back my ‘smile’…hehehehe…;D

10.03.2008 – Can’t express in words..let d winds blow..hehe..

20.03.2008 – Belasungkawa (bt arwah Pakngah-20.3.08) & Hepi Birthday utk Ayah!!!kak lis sayang semua..sayang sangat..

22.03.2008 – Termenungnya seorang Aku..jangan biarkan emosi menguasai diri..‘ hemm..memang termenung pun..haha..;P

22.03.2008 – Kalau tak mampu lari bagaimana??baru nak bertatih..:P

25.03.2008 – Karya Puisi Menterjemahkan Emositerlintas..

28.03.2008 – Feel it..i’m not a novelist..emm..aa..??..ha?..

29.03.2008 – Full stop.stop already ya??..haha..don think so..;P

31.03.2008 – My Girl..My favourite..suke giler!!touching ya?..:)

03.04.2008 – Tanda2 dia suka or tak suka..Hide it?? 27 Dresses?hahaha…sengal!!…hehe..:D

06.04.2008 – Total Eclipse of the Heart..Before We get any Closer..lyric..could represents d emotion..ahaksssss..ye ye oo jer…:P

08.04.2008 – Apa ada pada SEMALAM??journey..

09.04.2008 – Memorable experience..hemmm..jst close ur eyes..

11.04.2008 – Tends to be COLD HEARTED huhhh!!!the ‘fire’ in me..make it stronger??..hemm?..

14.04.2008 – Sana Sini Hidup..(smbg C.T.E.T)yaa..masing2 punya dugaan berbeza-beza…

15.04.2008 – Pernah tak??..(uncontrolled emotion)yup!!

16.04.2008 – Simple but Deep meaning..nice! true..hemm..

17.04.2008 – Forget it…New spirit..hehehehe….;D

19.04.2008 – Tak Faham…maaf..sepintas lalu…

21.04′.2008 – corat..coret…simple…;)

22.04.2008 – Take a deep breath”’..emm..

23.04.2008 – I’M SORRY..REALLY SORRY..what have i done?..uhh..

24.04.2008 – Dialogues that touched d very soul inside..really touched me deep inside my heart…ya..esp. mia n rayyan..

27.04.2008 – emm..mana tahu??macam mana??oohhh..?!like that?..

28.04.2008 – Combined Lyrics..reminds me..?..nahhh..zero..:P

29.04.2008 – MUNGKIN NANTI..(Darin Nadhifah)ahh haaa..?!! ;D

29.04.2008 – Tak salah tersentuh dgn orang2 yg kita sayang kan..??

04.05.2008 – Selingan..iklan..🙂

04.05.2008 – MOHON DENGAN SANGAT..seriously..

05.05.2008 – Allow or not allow..must be a strong reason why i put this title ya..?

07.05.2008 – Aku Tidak Mabuk Pujian..juga tidak betah ‘sakit’..salah ke kalau aku sekadar ingatkan sedikit je tentang kasih sayang, kematian, kebaikan, kejujuran, bukan saje kebebasan dunia..salah ke..? bukankah kita masih punya ‘aturan’ pegangan hidup.. (aku akan uraikan pada entry akan datang)..

09.05.2008 – Loud speaker from the heart..listen when the heart speaks..hemm..

10.05.2008 – Rentas Hidup…(AKU)..rindunyaaa masa tu…;D

12.05.2008 – @#*/?! flashing thru my mind..how do u respond? hemm..carrot, egg, coffee..?..not in dis entry la..haha..;P

can u see that..i update my blog more often than before..hemm bermula dari….yaaa…shouldn’t mentioned that…

tak kisah la apepun orang nak kata or nak fikir ke or nak kutuk ke… i don care… my blog kan…so aku free nak tulis apa sahaja yang terlintas kan… ok la sorry la kalau ada tersinggung sesiapa ke..or ada membuatkan ada yang tak senang ke kan..maaf..so is it enough.. ahhhh semua orang tak perfect…semua pun ada je benda yang nak dijadikan topic untuk tak bersetuju or tak sefahaman kan…so kita sama-sama belajar ‘balancing’ la kan….normal la tu…masing2 ada kesukaan dan ketidaksukaan masing2 kan…hehehe…;D

aku faham sekarang..’Kurniaan’ bukan boleh dicipta-cipta kan?? kita boleh usaha dan mohon pada-NYA..tapi DIA berhak beri pada siapa yang Dia kehendaki..DIA tahu siapa yang Layak diberikan ‘sesuatu’ itu dan siapa yang tidak kan?? DIA cukup arif siapa yang ‘mampu’ terima dugaan itu dan siapa yang tidak kan?? semuanya DIA beri ikut kemampuan kita masing2 kan??..tentu ada ‘sebab’ kenapa kita punya perbezaan.. ‘kelembutan’ pada sipolan dan ‘kekerasan’ pada sipolan..kan??..’ketegasan’ pada si anu, ‘strong’ pada A, ‘stiff’ pada B, ‘firm’ pada C, ‘down to earth’ pada D, ‘cool’ pada E, ‘soft’ pada F, ‘cold-hearted’ pada G, ‘kind-hearted’ pada H, dan seterusnya sampai Z..semua ada CIRI tersendiri dan semua punya Kelebihan tersendiri dengan ‘kekuatan’ dan ‘kelemahan’ yang ada pada kita kan???…selagi mampu untuk diperbaiki…Ya aku tetap cuba lakukan..don’t expect too much from me…i can push myself but don’t want to force it..i want it..need some times..;)

Advertisements