Tags

, , ,

“ko bayangkan la beb, ada ke patut dia boleh bertunang dengan lelaki lain sebelum break-off dengan aku..yer la..dengan nama pun ayu, orangnya pun ayu, siapa sangka boleh jadi macam ni..”

“beb..thanx eh..nasib baik la ada engkau time aku ‘macam ni’..

“kek ape ni?? tak..kau tak rasa ke kau lelaki paling bodoh dalam dunia ni?!”

“kan aku dah cakap jangan masuk campur la..!”

“takde la aku ingat kek ni untuk zoe..rupanya untuk ayu!!??”

“sekarang ni kau tahu tak..zoe tu suka kat engkau!! dia buat macam-macam untuk engkau!! aku yang tak ada kena mengena ni pun boleh perasan..tapi aku tak faham la macam mana kau boleh tak perasan benda-benda macam tu!? aku tak faham la!! kau ni buta ke ape!!?

hussin bermonolog (korang tak faham aku la..tak faham apa yang aku nak..)

–> sedutan episod Sindarella…

giler la Zoela boleh ‘BERTAHAN’ selama itu..?? wooo banyak kali dia ‘diketepikan’ n ‘dipandang sebelah mata’ beb..’dat lady’ alwiz be d 1st in hussin’s list n alwiz his priority..even ‘dat lady’ dah ‘sepak’ dia ‘jatuh’..ohhh drama melayu…well, can’t blame d script coz memang dunia ‘REALITI’ memang ada berlaku macam tu kan..??

sama la gak macam mane aku ‘menyampah’ or ‘geram’ dengan watak Natasha tu tapi boleh ke aku berani cakap yang aku tak akan bertindak ‘sebodoh’ or ‘sebaik’ dia macam dalam drama tu..?? ahhh korang yang kenal aku tentu tahu ‘sebaik’ mane aku boleh jadi dan ‘sekejam’ mane yang termampu aku buat..kan..??

….

“betul la kata dia kau selfish..”

“dia 1st love aku..dan intan anak aku..salah ke aku nak jalankan tanggungjawab atas hak aku..”

“come on la..dia dah tak cintakan kau dan dia tak tunggu kau lagi..terima la hakikat tu..sebab tu aku kata kau selfish.. sebab sebenarnya EGO kau yang mengatakan ‘possible’ lagi tapi HAKIKAT nya tak mungkin berlaku dah..terima la hakikat dia tak cintakan kau lagi..”

uhuk..uhuk…–> sedutan ala-ala drama Intan Asmara..

biasa la..ni pun selalu jadi gak realiti kan..siapa yang pernah rasa so tahu la macam mana ‘sentap’ nye kan..?..1,2 hari belum tentu lagi boleh terima hakikat, even 1,2 bulan pun tak tentu lagi, malah 1,2 tahun pun tak jamin lagi…ahakssss..;P

depending on your ‘type’ and ‘stage’ of ‘heart failure’… hahaha….hey, feel short of breath haa..?!.. hehe…

….

 

 

**** “kau tahu tak..? walaupun kau ni tak macam perempuan-perempuan lain..tapi kau ada something special..yang aku nampak dalam diri kau tapi aku tak tahu macam mana nak explain..it’s just there… dan kalau aku diberi pilihan kedua..aku akan pilih..kau…. ok kalau kau diberi pilihan untuk pilih lelaki..lelaki macam mana yang kau pilih??.. gerenti macam aku kan..??..come on zoela..sejak kali pertama kau pandang aku..aku tahu kau suka aku..cuma malu nak mengaku ni kan..?..” woooo..come on la….lepas ko cakap camtu pada zoela…tup-tup time tu tetibe dapat ‘call’ dari ayu terus ko ‘LUPA’ dah lain semua kan…zoe kat sebelah pun ko ‘tolak’…hampehhh betulll beb…. aku rasa dah berpuluh kali zoe tu ‘sakit’..’sembuh’..’sakit’..’sembuh’….makk aiii larat tu beb…. ohhh lupa lak bab c.i.n.t.a…kan..??!!..

“my heart is not near healed and I don’t know when it will get there. I’m still holding onto the past the thought of what was and what could have been.  But what happens when the only person you can think about is the one person you can’t have?  What do you do when there is someone you can’t get out of your heart?” (read this sentences from 1 blog)

so tu yang rasa nak keluarkan kat sini.. ;p

When we meet the right person to love when we’re at the right place at the right time, that’s chance. When you meet someone you’re attracted to, that’s not a choice. That’s chance. Being caught up in a moment (and there’s a lot of couples who get together because of this) is not a choice. That’s also a chance.  

 

The difference is what happens afterwards. When will you take that infatuation, that crush, that mind-blowing attraction to the next level? That’s when all sanity goes back, you sit down and contemplate whether you want to make this into a concrete relationship or just a fling.

If you decide to love a person, even with his faults, that’s not a chance. That’s choice. When you choose to be with a person, no matter what, that’s choice. Even if you know there are many people out there who are more attractive, smarter, and richer than your mate, and yet, you decide to love your mate just the same, that’s choice. Infatuation, crushes, attraction comes to us by chance. But true love that lasts is truly a choice. A choice that we make.

 

I do believe that soul mates do exist. That there is truly someone made for you. But it’s still up to you to make the choice if you’re going to do something about it or not. We may meet our soul mates by chance, but loving and staying with our soul mates is still a matter of choice we have to make.  

We came to the world not by finding someone perfect to love. BUT to learn how to love an imperfect person perfectly…”  

Beautiful ain’t it? Doesn’t it gives us something to ponder about? Whether we end up with our present loves through love, chance or choice? If it was the right chance, was it the right choice to make?

really like this article…taken from 1 blog by equilibrium2008 …nice writing..;D

 

 

 

 

Advertisements