Tags

, , ,

seboleh-bolehnya aku nak elak tulis benda-benda yang ada bunyi2 macam ‘down’ or ‘weak’ kat sini..hemmm..arggghhh..takpe la kalau ada orang nak marah ke nak kutuk ke nak pandang serong ke tonggang terbalik ke kan..nak lari ke nak gi jauh ke nak wat so eva ke.. aku rasa nak jerit…”lantak la!!..pergi la!!..biar aku sorang2 pun takpe..at least aku masih ada mama, masih ada ayah, masih ada epi, masih ada ajis..”

***Movi_lord_ther0168

lari tajuk sket la…hehehe…aku tertengok satu episod drama ‘Mr Mama’..kebetulan episod tu tunjuk tentang ‘1st time period’..hahahaha… giler lawak aku tengok tergelak-gelak bila tengok macam mana papa dia handle bila anak perempuan dia datang bulan pertama kali..lawak giler..siap anak dia jerit panggil ayah dia ke toilet..tengok2 penuh darah dan dia tak tahu kenapa..aikkk tak belajar kat sekolah ke?? hehehe…

mungkin terkejut kot yer la 1st day kan tak tahu apa2..hehe..dah tu kelam kabut papa dia cari ‘tuala wanita’ wife dia tapi boleh plak abis kena gi beli..dah bagi kat anak dia..boleh plak anak dia tanya “macam mana nak pakai ni papa??”.. hahahahaha..mana la aku tak berdekah-dekah ketawa kat umah..hehe…

aku terfikir macam mana la ek kalau terjadi kat my daughter (insyaAllah) nanti time aku takde plak kan..my hubby boleh ke handle ek??? ahakssssssss…. tapi harap2 aku la org pertama yg tahu bila anak aku melangkah ‘alam dewasa’ kan…kan…moment yang menarik tu..hehe….

chop…boleh plak aku cerite kat sini ek..no hal la..nanti kalau tak, jadi kat korang kelam kabut lak kan esp lelaki la kan..hahaha… teringat lak aku dulu ek…hehehe… of course la my mom was not the first person yang tahu..biasa la aku kan lebih banyak masa dengan keluarga  sebelah ayah dulu..mama busy kerja..ayah pun stay kat JB time tu..so aku kat umah atok la kan..

cuak gak beb masa 1st time tu..nasib baik bukan hari sekolah kot..hehe..time cuti rasanya coz aku kat umah time tu..tengok2 alamak!! tapi aku kan ‘cool’ beb..hehe…terus tanya kat mak cu aku ada tak ‘sanita’..haha… aku rasa time tu glamour ‘sanita’ kot…”tahu tak nak pakai macam mane??” makcu tanya kat aku..hahaha…malu seyyy!!! aku geleng jer la…

lepas tu gempaq la..mak cu tunjuk ‘demo’… wooooo bukan la demo kat dia beb..tapi demo ‘atas angin’ la…hehehe…(xleh sebut..segan lak)..hahahaha…aduhhhh…time tu punya la malu tahap gaban kan kalau nak gi beli kat kedai..siap berbungkus surat khabar tu..kalau boleh nak sorokkan dalam baju terus…ahhahahaa…tapi sekarang hemmm slumber giler tayang plastic transparent pun x kisah…hehehe… lawak la bila ingat balik…

…..

well, aku ada jugak memori pasal topic ni yang aku rasa hemmm ‘buat aku tersenyum’….hahahaha… thanx!! to whom?? opppsssss… bahaya tulis kat sini…nanti jadi ‘isu panas’ lak…hahahahhaa….

….

Advertisements