Tags

, , ,

“I’m Not Giving Up On You…”

“Hermione, why are you trying so damn hard? Why do you want there to be an us?”

“And why are you trying so hard to keep things subdued? Why don’t you want there to be an us?”

“Maybe because I can already see the outcome.”

“Harry, listen to me!”

“Fine, Hermione. I’m all ears.”

“I love you, you idiot. Don’t you get that?” “I’ve always loved you. Ever since that day on the train, and I can see in your eyes that you love me too.”

“But what about Ron? What happened with Ron last year, then?”

“I was confused, Harry. You can’t blame me for that.”

“What if you’re confused now, and you weren’t, then?”

“I’ve never been more sure of anything in my life, Harry.”

“Hermione, I can’t. I can’t love you.”

“Tell me why.” “Tell me why, Harry James Potter.”

“I – I… I don’t want to lose you, Hermione. I would rather be your friend, and keep you safe. Then love you, and have to give you up.”

“What are you talking about?”

“If Voldemort knows that I love you, he’ll use you as bait, Hermione. He’ll kill you, or harm you, to get to me.”

Don’t you think I deserve the right to make my own decisions? Don’t you think I’ve taken all of the risks into account? Hell, it’s a risk just being your friend, just being close to you… but I bare it, every moment of every day, because I wouldn’t have it any other way, Harry. I bare it, because I love you…”

“You may be able to bare the risk, but I wouldn’t be able to bare… losing you.”

“If you choose to give me up, now. If you choose to give up on what we have, then you’re still losing a part of me, Harry.”

“I don’t want to lose a part of you.”

“Then don’t. Give this a chance, give us a chance, Harry.”  “Don’t give up, because either way, I’m not leaving your side.” “And don’t worry, Harry. I’m not giving up on you…”

****

 

 

well, i think i’m giving up now..i should actually..hahaha…

i have the ‘perfect example’ for this issue..then, why should i trying hard like *** when we actually know the ‘perfect answer’ for ‘that’.. kann??…i want to follow what my heart tells me tapi logik ke nak curah air pada bekas yang dah penuh dengan air..lagi dicurah lagi melimpah-limpah jadinya tercampak-campak ntah ke mana-mana kannn..maka sampai bila pun tak akan memberi KESAN or IMPAK..remember that??? bekas tu perlu dikosongkan terlebih dulu then baru la air yang dicurah sampai ke dasar dan tidak sia-sia kann..?..then, you can say that is your water yang membentuk that ‘shape’, perfectly yours only..remember it again lady!!!

****

Life is Simple! kann..??..

oppssss…aku dah siap type panjang tadi pasal ‘something’ tapi aku ‘delete’ balik semua coz aku rasa kalau aku publish tadi kalau ada yang terbaca tentu akan ‘terasa’ so aku taknak la panjangkan cerita lak nanti tak pasal2 jer kannn..?…

….

kenapa aku amik kisah plak? sebab kalau korang bukan sesape dalam hidup aku or stranger..takde makne aku nak amik kisah beb…tapi ada gak certain case yg aku amik kisah gak…hahahaha…

– betul tak kita akan ‘HOLD’ sesuatu tu kalau kita tak ada ‘Perfect No’ or ‘Perfect Yes’ dengan kita..betul tak???…

nak mintak bayangkan jap ek…katakan korang suka sangat sukan lompat tinggi..memang impian korang nak jadi wakil untuk sukan lompat tinggi (x kira la sekolah ke daerah ke negeri ke negara ke kan).. hari-hari korang berlatih kan..lompat dan terus lompat..diumumkan korang tak ‘terpilih’…fine..korang tak Give up..terus mencuba lagi dan lagi..bulan berganti bulan,tahun berganti tahun, korang terus lompat dan lompat..agak-agak korang tetap akan berjaya ke terpilih sebagai wakil????

*adakah jurulatih menilai dari ‘kesugguhan’ korang????

*atau adakah jurulatih menilai dari ‘bakat’ semulajadi yang ada pada korang????

yessss kalau kita memang dilahirkan dengan punya bakat itu dan makin digilap dan terus digilap memang kita akan berjaya kannn???

tapi macam mana kalau kita tak dianugerahkan ‘bakat’ itu dan sekuat mana kita cuba tapi bukankah setiap kita telah ditentukan di mana ‘limit’ or ‘kemampuan’ kita kann??? dan Kita ‘Tahu’ kan hakikatnya..kan..??…

ok fine…if kita degil or bersemangat jugak still believe kita boleh…so try la memang takde siapa akan halang….tapi adakah kita hanya akan ‘sedar’ hakikat ini bila kali ke sejuta kita melompat dan jatuh cedera patah kaki, patah tulang belakang, lebih buruk hingga hilang upaya….MASA TU KE BARU KITA AKAN SEDAR????

Rasa-rasanya bila sampai ‘masa’ tu…siapa yang ada keliling kita???? katil lompat tinggi ke yang jadi alas kita ‘terlantar’???? jurulatih lompat tinggi ke yang suapkan kita bubur nasi?????opppsssssss sorry beb,aku cakap untuk diri sendiri jugak selain bercerita pada sesiapa yang ‘rasa’ kalau lebih kurang sama macam ni la…opppsssss…

****36_2_38

alamakkkk aku dah confused plak…hahahahaa…

“ Wow, this is weird,” Hermione started, not as confident as she had looked a while ago.  “I had everything I wanted to tell you already prepared, and now everything’s a mess in my head.”

” I suggest you retrace your steps and demand for an explanation.”

So Potter fancies Granger. Well, it’s not surprising when you two could have been tied to each other by the way you act. Hell Potter, I don’t blame you. I like her myself.”

 

  “You do?”

 

“I do,” Draco admitted with a shrug.  “But I’m smart enough to know that I don’t have a chance. Heard she likes some bloke.”

 

  “She does?”

Advertisements