Tags

, ,

Att201442 …………….

sorry beb pada siapa2 yg kalau rasa ‘annoying’ dpt email update (dr friendster not ‘directly’ from me ok) ape2 pasal aku yg menyemakkan inbox korang…beb, ‘setting’ Fs bukan di tangan aku…kalau tak nak terima update just close the setting jer la beb…kalau tak suka nak baca just delete jer la beb… aku gerenti berlambak-lambak pun email mengarut-ngarut masuk dalam inbox kita semua kan?? ade ke kita nak gi sound tiap satu email yg tak diingini masuk tu?? tak de kan mesti kita just delete jer kan kalau lagi teruk kita just block jer la kan…oppsss ter’emo’ ke ek…hahahhaa…ntah la….just confused….

aku pun dapat berlambak-lambak email gak kadang tak suka jugak tapi just delete jer la kalau malas baca pun kan….ahakssss…

****

chop…kalau korang tunggu email dari pujaan hati tak muncul2 lepas tu email berkaitan aku yang muncul…

salah aku ke????? patut sakit hati dengan aku ker???? patut sentap dengan aku ker???? patut rasa menyampah dengan aku ker???? aku ada buat ape2 pada korang ke????

giler sengallll…sape yg ’emo’ ni…??!!…..

……

ok diringkaskan….senang jer…kalau ada yang rasa perlu ‘DELETE’ aku dari hidup korang…beb, terpulang…hak korang bukan aku ada hak nak paksa stay or wateva kann…?!…well, kalau terbukti korang tak ikhlas atas nama ‘friendship’…tak boleh menerima seadanya…then wat the h*** aku nak kisah kan…?!

….

36_2_36orang kata lebih baik kita hanya punya 10 orang kawan yang mana kesepuluh orang tu sanggup hulur tangan menarik kita kalau kita terjatuh dalam loji kumbahan daripada punya beratus-ratus kawan tapi satu pun tak rela mengotorkan tangan untuk menarik korang keluar dari loji tu….am i rite my dear frenzzzzz..????!!

****

beb…langit tak selalu cerah…uhukkk….uhukkk….;P

….

hemmm…kalau la kasih sayang tu boleh nampak dengan mata kasar… macam mana agaknye reaksi kita semua kan??!….

[aku pinjam pepatah melayu jap “luka di luar nampak di mata, luka di hati siapa yang tahu?” ]

….

“apa yang akak tahu!?? akak tahu apa!?? akak ingat hidup Dani sia-sia kan?!! ha??!! Dani bahagia la kak!!! ini yang Dani nak, ini yang Dani pilih!! Hidup akak yang kaya raya ni, bahagia ke??!!” (petikan dialog filem CINTA)

….

“lagipun Amin letih sebab jaga orang yang Amin sayang kan?.. pada makcik, Amin, satu hari dengan orang yang kita sayang..macam mana susah pun lebih baik daripada sepanjang umur dengan orang yang kita tak sayang..” (CINTA again..)

(“you’re tired because you have to take care of someone you love.. to me, spending day with someone you love..no matter how difficult life gets is more meaningful than spending the rest of your life with someone you do not love..” [english version..hehe]..)

….

ok last one…the messages from her ex-husband….

“Loved you from the first look..loved you even more when she comes.. loved you still and always will.. even when you’re not there.. but i know you’re happy.. and it’s okay..if this is designed to be our destiny..accept it whole heartedly..”

….

sering kita terlalai..mengejar apa yang belum pasti.. hingga kita lupa meraikan satu-satunya perkara yang menjanjikan kebahagiaan…cinta..yang lahir dari naluri…

(kalau kita betul-betul nak..mesti ada cara..)

…..

“bisa pulang sendiri??”

“ape tu maksudnya??”

“yaa..perempuan kayak kamu tak pantas aje jalan tempat gini sendirian..”

“perempuan kayak gue..perempuan kayak gi mana tu maksud lu??”

“rugi..gue buang waktu aje sama lu!”

hehehehe…”Rangga…bodoh kali kamu rangga..jangan kau pikir lihat cewek yang marah itu benar-benar marah..itu cuma taktik buat memancing inisiatif kamu..ayuhh..kejar..ayuhh..

kamu perhati ni ya…kalau sampai dia melihat ke mari..itu berarti dia mengharap kamu mengejar kepada dia..perhati… ha..tu!! ayuh kejar cepattt…aduhh laki-laki kamu gi mana sihh..?!”   

(lelaki yang ego..membatukan diri..keraskan hati..tahu tapi degil untuk melangkah..well..maybe itu yg unik..mungkin..)

…..

“sudah la cinta..sekarang lupakan yang namanya gengsi.. sekarang lu harus jujur-sejujurnya sama kita semua..”

“lu jujur sama kita semua ya..lu tolong jawab pertanyaan ini sesimple mungkin…

cinta..benar lu tak punya perasaan apa-apa sama Rangga??”

“cinta..benar Rangga nggak pernah sekalipun terlintas dalam fikiran lu??”

“ya ampunnn…cinta..lu nangis taa..jangan nangis dong taa..”

(ini part yg buat aku ‘hujan’ bangat…)

“gue…sayanggg..bangattt…gue jadi bingunggg…gua nggak bisa lupain diaa…gue…takutt..lu smua bakal ninggalin gue kalau gue sama dia…”

“emang lu pikir kita ni teman gi mana sih?!..memang benar kita kan hati-hati soal sama cowok..tapi kan bukan berarti ngatur pacaran sama siapa..ingat tak maura tahun lalu..waktu dia kena batunya..ada kita musuhi maura..nggak kan taa..?!”

….M22asmiliescom

oppssss…so inilah dia penulisan lepas orang pulang dari percutian  panjang..lepas menikmati panorama sabah… ahakssss…;D

Advertisements