Tags

, , ,

“kalau dah tak ada dendam..akan timbul balik rasa kasih, sofia..” (drama Rafflesia)

***

tadi petang aku tertengok cite ‘Papa ku Rock!’…of course aku berminat coz main actor dia Adlin Aman Ramli…ahaksssss… giler sengallllllllll…lawak nak mampus…. aku ketawa pecah perut macam nak hilang suara dah gelak tak ingat……ya ampunnn… aku tak sure la episod lain kan coz aku tak follow..just episod tadi yg aku tertengok memang giler sengallll tahap gaban nye…hahahahaa….sakit perut aku gelak…i like it…hahahahaa…..bersenam jap otot2 muka aku…hahahaaa… dengan mimik muka sengal, dengan dialog sempoi, style n intonasi suara ala-ala gitu…hehehe…(alamak aku bunyi ‘bias’ sangat ke sebab aku suka adlin..hehe..wooo tapi jangan timbulkan isu rantai dia ke or pegangan dia kat luar k..aku berminat dia yg di depan kamera ok not di belakang kamera coz aku bukan kenal dia belakang kamera pun kan…ahakssssss)

“kadang2 kita sangka kita dah betul2 kenal orang tu..tapi sebenarnya kita masih tak kenal rupanya..” (hehehehe dialog ni kwn2 dia guna coz ingat betul2 la dia ber’sms’ cintan sakan dgn ‘mak datin’ yg dah uhuk uhuk tu..giler sengallll..yg dia plak sangka ‘sms’ dgn sidia..hahahaa..)

malam aku sempat tengok ‘New Police Story’…giler aku tabik spring la…best!..psiko giler ‘penjahat’ (tp hensem giler gak..hehe..)..actually bukan jahat tapi remaja yang punya jiwa yang memberontak n tekanan n bebanan mental yang tragis…well aku suka tengok lebih ke sudut yang ‘soft’ behind d characters…ok chow….hehehee…

……1_315451245l

hemmm…tajuk atas lain tapi aku buka cite lain plak…hehe… takde la..yang dah lepas tu lepas la kan..buat apa nak diratap or difikirkan sangat lagi kan..kalau dapat lupakan baik lupakan jer..tak payah la ungkit or sentuh lagi kan..yang ada sekarang so ciptakan sesuatu yang baru yang segar kanignore jer yang ‘sakit’ yang lepas so just reka yang gembira untuk hari ini dan masa depan kan kan..cheewahhh…hehehe…

kalau pun dah demolished then kalau boleh rebuild again why not kan..or kalau tak nak rebuild then boleh buat new development kan…or kalau jumpa new potential area then why not try survey kan…if worth then why not proceed the project/plan kan…if not then there’ll be another suitable area yang berbaloi dibuat research…or kalau untung take over n upgrade then why not kan.. or kalau perlu hand over then let go n planning new one again… we will survive as long as we alwiz find the other alternative and keep enough saving…wooooo sorry beb…mungkin aku terbawak-bawak game ‘Built-a-lot’ dalam penulisan plak…ahakssssss…

….

sorry la…aku suka dengan ‘kiasan’…bukankah budaya melayu kan tu cuma ayat dislumberkan sket…hehehe…. takde maksud ape2 kay..sekadar penulisan..hehe… gotcha!…ahaksssssssss….

….2114909246_e3eacb8708

i miss those childhood days…. those beautiful childhood days when we had nothing to bother….;D

They said:

Life is like the waves it has its ups and downs
Life is like a roller coaster it has its twists and turns
Life is like a sport it just depends on what we play

sometimes you just dont want to talk to anyone
sometimes you dont want to hear anything
sometimes you cant do anything right

sometimes you dont want to feel anything
sometimes all you feel is pain
sometimes you dont want to see anything

sometimes you dont want anybody to look at you
sometimes you want to be alone
sometimes you dont want to live

sometimes you just cant take life anymore
sometimes you just want it to end
sometimes you just want to stop
sometimes…….. is all the time for me

Advertisements