Tags

, , , ,

……..     2495663013_de82b4863d_t     ……..

CUMA DIA (SONAR)

Lagu/Lirik : Islah 5

aku tak mahu Siti Nurhaliza
aku tak mahu Fasha Sanda
aku tak mahu Maya Karin
yang ku mahu cuma dia

aku tak mahu Angelina Jolie
aku tak mahu Britney Spears
aku tak mahu Catherine Zeta-Jones
yang ku mahu cuma dia

beriku peluang untuk mendekati dirimu
berikanlah..berikanlah..

aku tak mahu Preity Zinta
aku tak mahu Mahima Chaudry
aku tak mahu Aishwarya Rai
yang ku mahu cuma dia

aku tak mahu Dian Sastrowodoyo
aku tak mahu Inul Daratista
aku tak mahu Kris Dayanti
yang ku mahu cuma dia

beriku peluang untuk mendekati dirimu
agar aku bisa memiliki hatimu
berikanlah..berikanlah..

kesemua perempuan cantik yg ada di dalam dunia ini..
xkan dpt membuatku tertawan dan tergoda
kerana hatiku ini cuma milik dia saja…

beriku peluang untuk mendekati dirimu
agar aku bisa memiliki hatimu
berikanlah..berikanlah..

cu cu cu cuma..
yang ku mahu cuma dia..

*****

AKU BUKAN UNTUKMU  (Lah VE & Zaf VE)

-OST ‘SEPI’-

Dahulu kau mencintaiku
Dahulu kau menginginkanku
Meskipun tak pernah ada jawabku
Tak berniat kau tinggalkan aku

 

 

****

kenape aku letak lirik2 kat atas ni???  hemmm..aku takkan letak sesuatu sekadar sesaje je kan…hehe…must be a reason..

aku tertarik dengan ‘Cuma Dia’ coz lirik yg sempoi tp punya makna mendalam..dgn perkataan ‘cuma dia’ je dah memberikan definasi yg cukup ‘strong’ kan…well,kalau la bersepah suami2 or tunang2 or bf/gf yg melekat dgn perkataan ‘cuma dia’..hemm tentu aman kot..tak mudah tergugat dgn yg lain malah makin diuji makin ‘kuat’ ‘rasa’ dalam hati tu..hemmm..

….

tak kira la apepun cerita sebenar di sebalik lagu ini tapi kita masing2 boleh mendefinasikan mengikut jiwa kita yg mendengar kan?rasanya yg punya hak cipta tak marah kalau kita mengkhayalkan cerita sendiri mengikut imaginasi atau realiti diri yg merasai..;P

….

bagi lagu ‘aku bukan untukmu’…hemmm..tak sabar aku nak menyaksikan filem ‘Sepi’ yg menggunakan lagu ini sebagai latar..aku ingat kata2 watak afdlin shauki

“..yg suka sangat kat saya, saya tak suka tapi yang tak suka sangat kat saya, tu yg saya suka..”

lumrah…lumrah…wat else i can say bout it….huhhh…:P

i can feel dis song deep inside…hemmm…

****1_473234222l

tukar topic..(org selalu pening coz aku sukar switch ke topic lain without any signals..hahaha)..tak sabar lak nak pegi mencandat sotong kat marang, terengganu 21hb ni…hehhee..selagi boleh penuhkan weekend rasanya tiap2 weekend pun aku nak ‘lari’ jer…ahakssss…

….

tiba2 teringat lak…masa aku tadika dulu, join tarian zapin, teringat punya la garang cikgu zapin tu sampai ramai budak2 yg lari xnak join..aku stay jer..ahaksss..pastu masa bersiap2 nak buat persembahan..kakak yg menyiapkan aku membebel coz susah nak sepit rambut aku..haha..dia sepit2 asik melurut jatuh jer coz licin sangat..nak buat sanggul lg la xleh..hahahha…bukan salah aku beb..

pastu masa pertandingan melukis..seingat aku,aku tiru sket lukisan erin (erin terer lukis,..hehe)…tup2 erin dpt no.1 aku dpt no.2 ke 3 ek..hehe..terpampang gak la kat board..haha..

masuk sek.rendah..jd pengawas..aku x minat beb, tu yg naik darjah 3 kot aku letak jawatan (dpn2 meeting dpn ‘dia’ lg..opsss)..hahaha..sbb aku tahu aku tak cukup tegas..lgpun aku nak bebas..hehe.,.pastu aku mmg jatuh hati dgn sukan lompat tinggi..(ala aku menyibuk jer time latihan..ada sebab tu..ahakssss..)

….

bila pindah daerah n pindah dr sek.mix tukar ke sek.(P)..mak aiii blur jap aku…hahaha…pas tu tmbh blur lg bl aku sorg je ‘free hair’ dtg 1st day sekolah..hampeh tul..rupe2nye wajib pki tudung sek.tu..hehe…so bermula la episod baru..

kat sek.ni la aku aktif sukan..aktif bola jaring, tenis, merasa la wakil lompat tinggi utk rmh hijau (wlupun x terer mane pun at least tercapai impian nak trpilih masuk lompat tinggi)..hehehe..

….

naik sek.mnengah lak..syok gak aktif badminton, layan bola tampar, layan bercamping n panjat gunung kan..hehe.. (opss tp jgn ajak aku main hoki..wooo out of my list..)..lepas spm lak..bila membe2 aku sume dpt  matriks..sedih beb..tu yg aku pun gi la join PKSN utk mengisi masa free kan..time tu sebulan jer..penuh aktiviti hari2 mmg seronok giler la..brkumpul seluruh johor kan..banyak sangat yg aku belajar n dapat perbaiki diri aku…

….

tp serius banyak betul pengalaman join program ni…yg tak larat masa part yg kat kem askar…mak aiiii mcm nak tercabut sendi2 sume..hahaha..dah tu jejak musuh macam hampeh..celah mane la nak perasan kesan2 yg ciput kat pokok or bekas tapak kat tanah ke kan..pastu cr jln guna kompas..huhh sah2 la sesat memanjang..hahhaa…then, panjat gunung pastu turun time hujan lebat giler2nye..kena rentas sungai yg deras nak mampus..giler..apepun besttt..;D

……………     2510958044_5041362bef_s     …………….

alamak sorry la…cerita ape2 jer ni kan…saje nak recordkan pengalaman yg x seberape kat sini.,..hehe…adiosssss…

 

Sekarang kau pergi menjauh
Sekarang kau tinggalkan aku
Disaat ku mulai mengharapkanmu
Dan kumohon maafkan aku

Aku menyesal tlah membuatmu menangis
Dan biarkan memilih yang lain
Tapi jangan pernah kau dustai takdirmu
Pasti itu terbaik untukmu

Janganlah lagi kau mengingatku kembali
Aku bukanlah untukmu
Meski ku memohon dan meminta hatimu
Jangan pernah tinggalkan dirinya
Untuk diriku

Sekarang kau pergi menjauh
Sekarang kau tinggalkan aku
Disaat ku mulai mengharapkanmu
Dan kumohon maafkan aku

Aku menyesal tlah membuatmu menangis
Dan biarkan memilih yang lain
Tapi jangan pernah kau dustai takdirmu
Pasti itu terbaik untukmu

Janganlah lagi kau mengingatku kembali
Aku bukanlah untukmu
Meski ku memohon dan meminta hatimu
Jangan pernah tinggalkan dirinya
Meski ku memohon dan meminta hatimu
Jangan pernah tinggalkan dirinya
Untuk diriku

Advertisements