Tags

, , ,

………….

“Cinta Tak Datang Hanya Sekali”

‘Sepi is a film about loneliness in love. We have all felt it at some time in our life. But its also about hope, sacrifice and healing.

It’s the story of Adam a successful chef who has never been successful finding the perfect life partner. Always relegated to the singles tables at marriages he slowly watches as all his friends find their partners while he attracts the wrong kind of women. Until the day Ilyana walks into his life. He knows she is the right one for him but things are not as easy as it seems.

Then  there is Sufi who blames himself for a tragedy that took away someone he loved. He goes into deep depression and literally runs away from life until the days he meets Marya. But Marya has her own issues to deal with.

Finally it’s about Imaan the mysterious girl that becomes the object of Ian’s desire, the most popular guy in college. She is torn between her love for her boyfriend Khalil and Ian. But then the story takes an unexpected twist.’   -Kabir Bhatia-

….

“bila kita jumpa, semuanya dah terlambat..semuanya dah diaturkan..”,Ilyana..

“ada berjuta orang dalam dunia ni, kenapa kita yang ditakdirkan berjumpa?..saya boleh berikan apa yang suami awak tak boleh berikan..”,Sufi.

“orang macam awak ni kan ada satu benda jer dalam kepala..tolong jangan ganggu saya, saya tak berminat..”,Imaan.

…..

aku tertarik dengan tagline ‘sepi’ sbg konklusi yang diletakkan oleh pengulas blog bro ajami..

# Suzie-Adam-Ilyana – ‘kejar sampai dapat walau sampai ke lubang cacing, maka dapatlah..’

# Sufi-Marya-Zain – ‘kejar selagi larat tapi kalau bukan milik kamu, sampai matilah gigit jari..”

# Ian-Imaan-Khalil – ‘jangan yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran..”

(Sepi membuat mereka mencari cinta, memilih cinta, dan menggengam cinta. Sepilah mengajar mereka erti cinta.)

***

hemmm…mood ‘ala-ala’ aku dah datang la time2 camni…ahaksss.. biasa la ada masa aku boleh jadi slumber giler, ade mase blh jd sengall giler, ade mase blh jd segan giler, ade mase blh jd bengong giler, ade mase blh jd blur giler, ade mase blh jd skema giler, ade mase blh jd jiwang giler, ade mase blh jd serius giler, ade mase blh jd cool giler, ade mase blh jd pelakon air mata giler2nye, ade mase blh jd tukang gelak giler2nye, ade mase blh jd diam/senyap giler tp ade mase blh jd storyteller giler2…hahahahaa…well, tu la me…ahakssss…….

hemmm…pernah tak masa korang pergi ke kedai nak beli sabun (contoh) dan korang keliru nak amik yang mane satu? korang mengambil masa lama membelek satu persatu dan sampai saat akhir nak bayar pun masih terfikir lagi mane satu ek yang ni ke yang tu ke yang lg satu tu??? hemmm..susah kan nak buat pilihan??? kenape boleh jd ragu2 ek?? ape faktor yg bertindih antara satu sama lain??? ahakssss…

….

tapi pernah tak pulak korang pergi ke kedai nak beli shampoo (contoh), dan antara yang terbentang depan mata terus on the spot korang tarik yang 1st berkenan lepas few seconds jer timbang tara dan terus pergi bayar tanpa menoleh kebelakang lagi???? menarik kan bila percaya dgn pilihan?? berdasarkan instinct or penilaian/pengamatan yg tepat??? faktor ape yg menangkap terus ek?? ahakssss…

….Sepi

masa aku tengah tulis blog ni..aku dapat ‘sms’ dari seorang ‘kawan’..yaaa sejuk hati ni jap…malah weekend yg lepas pun aku terima ‘sms’ dari seorang ‘kawan’ yg lain juga..terusik kejap dgn topic yg ditimbulkan.. ditambah lagi baru2 ni pun aku terima ‘msg’ dari seorang ‘kawan’ lain lg juga..buat aku tersenyum sampai terbawak dlm mimpi..hahahaa…

“kita hanya akan kekal ‘kawan’ kalau ‘rasa’ yg kita punya tidak seimbang antara keduanya..”

Advertisements