Tags

, , , , , , , , ,

“azam, kalau kau tak nak aku pergi..kau cakap la..aku tak pergi..”
“pergi la laila, aku harap kau berjaya dapat ape yang kau nak..”
(dialog from Laila Isabella)

***
Well..ni lah situasi yang selalu gilerrr berlaku dalam reality pun…

Ok, aku tak berpihak pada Laila or pada Azam..
Aku cuba berada pada dua2 pihak..hehe..

Laila: eiii mamat ni..aku tak nak pergi la sebenarnya..tapi kak Bell yang beriya sangat ajak suruh aku pergi..lagipun aku nak tengok REAKSI kau sebenarnye..yer la kau whether u jealous or not kalau aku pergi dengan lelaki lain?..seriously, if u don’t want me to go, I won’t go la…just say it, man!! I wanna hear it from your mouth la!!
I love u la mangkuk!!! Can’t u see it?? Aku kan perempuan..
Takkan la aku yang nak terhegeh-hegeh cakap pada kau dulu..


Azam: eiii minah ni..jangan la pergi…kalau boleh aku tak nak kau pergi..kau tak payah la pergi weiii…kau tak nampak ker ekspresi muka aku ni camne?? Kan ade tulisan kat muka aku kata tak payah pergi..ape la yang kau susah sangat nak baca hati aku ni?? Aku kan lelaki..ego la sket beb..segan aku nak cakap direct coz I’m
Worried u’ll reject me…weii I Love u so much!! Kan bak kata
Orang..i’ll let u go for your happiness..but if u’re meant
For me then u’ll come back to me one day….aku percaya…

***
Haaaa…tu la kata hati diorang sebenarnye…
Dua-dua sama jer keras kepala…
Masing2 tak nak cakap…
Ok ikutkan kalau Yes or NO just tell the TRUTH jer la kan..
Urghhhhh ni la beza woman n man….hemmm…
Errr beza ker???hahahhaa….watevaaaaaa….

***

well, lupakan jap…aku tengah layan lagu “Wanita -Siti Nurhaliza” ni..

Aku wanita punya hati nurani
Yang tak dapat dibohongi
Pabila cinta tlah membutakan mata
Dan membuat tuli telinga

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini

Cintaku ini anugerah terindah
Dari yang maha kuasa
Cintaku padamu tak pernah berubah
Meskipun kita berbeza

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..

(Korus)
Aku wanita aku kaum hawa
Yang memang rapuh hatinya
Aku wanita aku punya cinta
Selayaknya manusia

(Korus II)
Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..

(Ulang Korus I)
(Ulang Korus II)

aaa… Ku wanita
aaa… Ku wanita….
Yang hanya perlu kau fahami

(Ulang Korus) (2x)

Oh apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..

Wanita… woohoo..
Ku Wanita… ooo…
Wanita…

***

saje layan boring2 best plak lirik ‘direct’ dia tu..ahakssss…

Advertisements