Tags

, , , , , , ,

(lame terperuk entry ni dlm draft aku) aku rasa minggu ni mood aku ‘bengong’ semacam la..nak kata ke utara pun tak, ke selatan pun tak jugak..hemm..di awang2 jer rasenye…
errr aku nak cite macam2 minggu ni tapi aku betul tak ingat hari & tarikh la so aku citer kire random jer la ek…hehehe…blur namenye ni….

***
dlm kul 11.30 aku keluar ofis gi post office shah alam..
ada 4 sebab jer aku akan pergi post office:
1- nak renew license
2- bank in money into ASB account
3- bila nak pos ‘something’ (tertentu n spesific jer) -pos laju@express..
4- haaa..ni ikutkan aku memang melambat2kan nak pergi amik’
‘rebate’ keta ni tp bile ayah aku dah call duk tanye so
aku pun pergi laaa..
-lain2..mcm setem-kedai mamak pun bleh dapat..hehe..


so aku nak cerite pasal amik ‘rebate’ tu…sampai2 aku amik borang
terus la amik nombor jugak…tengok2 giliran aku yg keempat jer..
alamak borang pun tak isi lagi…oohh sempat jer..nampak jer
panjang berjela tp ruang kena isi ciput jer…ahakssss…
yang aku pelik tu..awat la awal2 pengumuman ‘rebate’ ni yg
diorang beramai-ramai duk kelam kabut serbu post office tu???
sengalllll giler aku rasa coz tak ker menyusahkan diri sendiri tu??
dah kurang kerja & dah terlebih masa sangat ker yg sanggup
bersesak-sesak beratur tunggu ‘turn’ ntah yg ke seratus berape
agaknyer..semata-mata untuk duit yg tak ‘Lari’ ke mane tu kan??
macam la esok post office seluruh malaysia ni Lenyap dari muka
bumi Malaysia ni
…hahahahha….aku memang tak faham…
..
teringin nak tahu ‘ALASAN’ diorang..kenape???
ok bagi yg memang tengah sesak & amat memerlukan wang saat2 tu
memang aku boleh faham la..tak kisah la…tapi takkan ramai giler
plak yang tengah poket kering kan?? sampai nak roboh post office..
tapi kalau bagi yg nak GLAMOUR keluar TV tu ya ampunnn…ishhh2..
..
ok aku rasa ramai yg perasan kan kalau gi post office tu..ada la
tarikan penyejuk mata sementara nak tunggu giliran tu…hahaha..
aku tak kata aku suka mamat tu ek just sekadar ‘cuci mata’
boring2 sementara tunggu turn kan..ala aku tau korang pun same..
termasuk auntie2 or mak2 orang or sister2 or sape2 jer la pun
same jer macam aku kan??? hahaha…aku tak boleh lupa sorang
auntie ni (aku panggil makcik takut marah plak..hehe)…
..
nak tau..auntie ni nak pos surat dia..dia dah tanye kat kaunter 1 ni..
pastu dia dah tanye gak kat org2 lain keliling nak confirmkan lg..
ok la dia pun nak gi post box nak pos..then boleh plakk dia gi
patah balik kat kaunter ‘mamat’ ni..dia tanye lagi sekali…
(beb,aku bukan sengaja nak pasang telinga OK..tapi kalau dah
aku sejengkal jer + auntie tu nye suara x main cover2 nye..hehe..)

“..saje je..bla bla….senyuman pun lawa..”

wahhh wahhh..serius aku tak dapat tahan nak gelak..nasib baik je
takde geng nak buat regu gelak kat situ…so aku senyummm jer…
confirm auntie tu perasan aku senyum pasal dia..hehe..sorry la
auntie memang dah abis cover dah nak tahan ni tp terlepas jugak..
hehehe…auntie survey utk calon menantu ker??ahakssss…
(mamat tu tersipu2 sengih..haha..blushing seyyy muka dia..)

***
aku memang suka la tengok panorama bila pergi tempat2 awam ni
tak kisah la even gi mane2 pun aku lebih suka memerhati…
diam itu lebih baik kan dari cakap yg melalut kan..hehe…
at least sebagai pemerhati macam2 telatah dpt saksikan..
ada gak sebagai pengajaran kan n we can learn something rite?
..
then, 1 petang pas abis keje..aku memang blur..pagi2 aku dressing
semacam dgn ‘skirt’ bagai kan
..balik jer kul 5..not in stable mood..
so aku tetibe belok ke SACC..singgah MPH baca2 sikit..then terus
shopping makanan giler2 nyer kat Cold Storage…mak aiii….
ice cream choc besar gedabak aku beli..memang mood swing ni..
hahahha…segala jelly,kordial,natta de cocco, n macam2 la utk
buat cocktail kan…hehehe..teringin plak..selalu time raya buat..
ishh2 banyak la makanan semata..hehe…
Image169_1
mula2 ingat nak lepak makan kat pizza tp ramai la plak..so aku teruskan
ke maybank bank in duit rebate tu sikit for my parents then alang2
dapat parking depan Ole-ole sek.18 tu..so nampak Secret Recipe..
apelagi kann..laju jer aku masuk coz mmg lapar spagethi..hehe..
(tak pernah pun try before this tp ntah mood aku arini nak hentam
jer sumer tak kisah dah nak pikir lain2 lantak laaa..)
well, slumber la dinner sorang2 kan..normal jer bagi aku gi lepak sorg2..
well, u know me..no hal la..ahaksss…abis licin tu aku makan spagethi
bolognaise beef tu…dah tu pegi beli plak 1 slice ‘choc walnut’…
yaa ampunnn memang aku crazyyy beb hari tu…
..
nak kata aku marah, ape yg nak dimarah n pada apa or siapa??
nak kata aku sakit hati, ape nak sakit hati n kenape??
nak kata aku frust, bak kata wan kamaruddin ‘ape keja**hnye??’
nak kata aku in luv, erkkk pd siapa plak?wrong beb..takde maknenye..
kesimpulannya hormone aku mengada-ngada la kot..hahaha…;P

Advertisements