Tags

, , , , , , ,

(malam2 time aku stay kat umah jer..segala drama pun aku main layan jer..nak2 time makcik aku pegang remote hemm mmg xde chance la aku nak tengok chanel2 astro yg berlambak tu..so layankan jer la drama2 kat TV1,TV2,TV3,astro ria,astro prima,…hehehe…)

“one last question..u don’t love me, right?” (drama Renjis) …

“kau main tarik tali dengan aku eh..bila aku diam, kau seolah-olah menarik aku supaya datang pada kau..tapi bila aku kejar, kau lari pulak..bila aku sambut cuba tarik..kau lepaskan sampai aku jatuh terduduk..sakit kau tahu tak?!” (drama Tangisan Bulan Madu) …

Aku kan terus pergi (OST drama Abadi Sebuah Cinta)

Sakitnya hati ini bila ditinggalkan saja

apakah yang ku beri tiada erti cinta

buat apa ku disini

mengharap yang takkan kembali

sia-sia pengorbananku

cukup kau menyalahkanku

Aku kan terus pergi

tanpa ragu, ku hapus segala kenangan

Aku kan terus pergi, tinggalkanmu

Ku pasti takkan kembali

Mulanya diri ini mampu saja tuk bersabar

Akhirnya semua punah

ku tak bisa tegar

Aku kan terus pergi

tanpa ragu, ku hapus segala kenangan

Aku kan terus pergi, tinggalkanmu

Ku pasti takkan kembali.

Bagai mengejar pelangi

makin ku dekat kau jauhi

Aku punya harga diri

Cukup berakhir disini….

….

Pelangi Petang (OST Drama Tangisan Bulan Madu)

Kumeniti awan yang kelabu

Kutempuhi lorong yang berliku

Mencari sinar yang menerangi Kegelapanku

Kupercaya pasti suatu masa

Sang suria kan menyinar jua

Membawa harapan yang menggunung Bersamanya…

Engkau tiba bagaikan pelangi

Tak bercahya namun kau berseri

Tapi cukup menghiburkan Hati ini

Seharian waktu bersamamu

Tak terasa saat yang berlalu

Bagai pelangi petang kau kan pasti Pergi jua…

20060618231107__mg_6007

sms 2 bulan lepas:

” **** ade cite menarik ni..tp x best arr sms2..dpt kt lepaq2 ker baru best citer..”

“ade la..kire best gak la..xpe la nnt kt leh lepaq2 minum kat luar ker, bile free la..dah lame tak sembang2..”

“xde la saje lepaq2 jer, mmg best gak la,mesti terkejutnye..”

few weeks after that..sms:

“xde pape la,rilex jer la,nnt kt borak2..takyah pikir pape..”

a month after that..sms:

“nnt la citer,mmg ade pun,kendian pun leh story..bile free leh citer nye..”

(bile free?? masalahnye aku sentiasa free..so sape yg x free sekarang ni kan..hishhhh…sengal..)

haaa…agak2 korang, ade tak aku rasa macam nak masukkan diri dalam sms then send kat budak ni so bile dia buka je sms dia terpacul dah aku kat depan dia n terus dia boleh cite tak payah nak delay2 dah kan??…adoyaiii..adakah makhluk2 sebegini didatangkan untuk menguji kesabaran aku..?..boleh tak lain kali kalau rasa tahun depan baru nak cerita kat aku tolong la jangan inform aku berbulan awal OK..boleh tak jangan buat orang dalam keadaan TERTUNGGU-TUNGGU or TERTANYA-TANYA…

one call:

“nak tengok movie *** ***** tak?”

“ye yeeii..belanje ek..”

“banyak la..takde duit ni..tengah sengkek tahu tak..aritu kan dah abis pegi *****..”

(hello..ape korang ingat kalau aku cakap pasal belanje2 ni ingat aku maksudkan mintak korang belanje sangattt ker?? wehhh i’m just joking OK…aku tak kisah la beb..macam la aku takde duit sendiri yg nak mintak orang belanje..tapi kalau orang ikhlas nak belanje aku terime tp kalau terpaksa so tak payah la coz aku tak nak ade yg ungkit2 nnt..lg 1 ade ker aku yg selame ni perabihkan duit hang or make u sengkek hahh..yg cakap mcm nak lepaskan kat aku plak..)

“yer la yer la…ok je..”

“ok..nanti ape2 (…) msg la bgtau camne..”

waiting the whole day n there’s no info…until a week past..

me sms:

“aritu kata nak tengok *****..tengok dalam mimpi je ke?”

(jangan nak terase plak kalau aku guna bahasa agak kasar camtu coz aku yg memang patut ‘meletup’ kan..?..)

no reply.

“serius ni..jadi ke tak?”

“tak jadi..(…) bz banyak keje. now kat ofis.”

(haa..kan senang cakap awal2 camtu..tak payah buat orang TERTUNGGU-TUNGGU jugak..heiii aku pegang kalau orang kata nak msg balik so mesti msg balik la beb..kata tu janji kan..kalau tak, baik cakap..”tak pasti lagi bile nnt la bile2 tgk camne,tak janji la..”..ha ayat ni kire tak tentu lg takpe la tak la tunggu2 balik..heii pada korang2 yg ala-ala termasuk dalam kategori macam ni so please la beb..kata perlu dikota OK..haaa jangan nak bertekak plak dgn aku pertikaikan balik..ni aku nye suara k..at least akan datang korang tak ulang perkara sama sekurang2nya pada aku..kalau orang lain x kisah aku tak tahu..tp soal ni aku KISAH..so please..kalau pun dlm hari same takleh buat keputusan so bgtau la ok “nnt minggu depan aku msg balik or ok tahun depan aku msg balik”..ha bleh gak aku buat tak amik pedulik tau kalau camtu…eiiii..sengal..)

beb..korang jangan ingat..ni kali pertama aku hadapi benda2 macam ni yg terus aku nak mengomel kat sini…nope..yg lepas2 tu mcm biasa la ‘sabar is my besfren kan..’..aku tak nak ingat pun kalau boleh..tp kalau dah kali ntah aku tak kire…cuma bukankah sekali sekala kita perlu toleh ke belakang jap untuk memperbaiki kesilapan kita pada masa lepas supaya tak diulang pada masa akan datang kan???…

Advertisements