Tags

, , , , , , ,

(drama Bicara Cinta)

“u janji nak datang tadi..kenape tak datang?” (ni soalan biase diutarakan kaum hawa..untuk dapatkan penjelasan..we alwiz wanted to know d specific answer laa..why n why?..coz kalau x we alwiz pikir macam2 kemungkinan dgn imaginasi yg we all ada…;P)

“kan i dah datang ni..” (ha..ha..ni pulak jawapan biase dari kaum adam…untuk elak beri penjelasan or malas nak panjangkan cerita so they just make it short..for them, past is past, d main thing, i’m here now so no need to ask something in d past that could never change anything pd masa tu dah..;P..)

“tika, i mintak maaf, mgkin ni kali trakhir i hadir majlis birthday u…sbb i rasa mgkin i bukan lelaki yg terbaik utk u…tp i doakan one day u jmpe lelaki yg sesuai untuk u…selamat tinggal….” (even aku sokong Tuah..tapi this part aku rasa, dia memang dah lama nak putuskan hubungan dengan Tika (coz aku rasa hati dia dah tertulis nama cik Mila kan..)..cuma dia takde reason yg cukup kukuh sampai la dia jadikan reason just perjumpaan Tikah dengan Reza sebagai penyebab putus tu..hemm..cliche yaaa…)

“well tika, u tak boleh paksa orang sayang u..u can’t force…”(haii..reza..reza..cukup pandai kau memanipulasikan keadaan..)

“abis tu u ingat i akan lepaskan dia camtu je? dia ingat senang camtu je dia nak buat i menderita..no way…” (hemm…memang tika selalu tak boleh terima kenyataan yg dia kalah..membara-bara betul hati dia..)

…….

Who Am I To You

i feel locked out

my head’s so conflicted

everything i am i’ve contradicted

i’m so caught up but i can’t let you go

i need to know i need to know

if it’s not me you need to sleep beside

if i’m not the thought that’s always on your mind

if i’m not the reason why you dream at night

the love you’d never lose

who am i to you?

Lost Without You (Delta Goodrem)

I know I can be a little stubborn sometimes
You might say
A little righteous and too proud
I just want to find a way to compromise
‘Cause I believe that we can work things out

I thought I had all the answers
Never giving in
But baby since you’ve gone
I admit that I was wrong

All I know is I’m lost without you
I’m not gonna lie
How am I going to be strong without you
I need you by my side

If we ever say we’d never be together
And we ended with goodbye
I don’t know what I’d do …
I’m lost without you

I keep trying to find my way
But all I know is I’m lost without you
I keep trying to face the day
I’m lost without you

How am I ever gonna get rid of these blues
Baby I’m so lonely all the time
Everywhere I go I get so confused
You’re the only thing that’s on my mind

Oh my bed’s so cold at night
And I miss you more each day.
Only you can make it right
No I’m not too proud to say
….
If I could only hold you now
and make the pain just go away
Can’t stop the tears from rolling down my face
Oh

Ringkasnya kata-kata, tercatat di dalamnya
Doamu aku tabah, hadapi hari muka
Katamu engkau terpaksa memutuskan cinta kita
Tiada engkau berikan
Penjelasan… dan alasan

Menyambut hari jadi
Dengan belati di hati
Itulah hadiahmu
Atas kasih sayangku (Kad ucapan-Nor Sheila Amin-lagu latar drama Bicara Cinta)


oppssss…korang jangan ingat setiap kali aku letak lagu tu ade kena mengena kat aku plak..heheh…kadang aku letak suka-suka jer..tapi kadang ade gak memang aku letak on purpose…ahakssss…sendiri baca so sendiri faham la yerr…hahaha…

“k.lis, fina paling terer matematik..fina dapat markah 90… pas tu fina gi umah kawan fina..best duhh..” (ni perbualan dalam kereta time aku amik my little cousin kat sekolah pas keje…hampagas betul..tengok la cakap ngan aku pun boleh terkeluar “duhh” sekali..chehhh..dia pun dah pandai guna perkatan tu…sorry la aku tak berapa berkenan la penggunaan ayat “duhh” tu..tp aku rasa aku tak pernah lagi guna word “duhh” pd sesiape or kat mane2 kan??

……  20070120phmanilanorthcemetery01742020ppw …..

“ntah..malas nak amik tahu..k la nak tido..” (seriously aku TERASE..tak kire la korang sesiape dengan aku pun kalau hati aku nak terase dengan sape2 pun akan spontan terase jugak kalau intonasi tu semacam + words digunakan pun diambil kira + mood aku time tu..well masing2 ade kekurangan n kelebihan kan..so may be ni one of my weakness la tp d good part aku tak melenting bergaduh or memaki hamun ke kan..or ade penah aku guna bahasa2 kesat or yg bunyi pelik2 tu ker?? aku rasa didikan yg aku dapat dari kecik cukup elok yg membuatkan aku faham keindahan bahasa dan yg mana sesuai sebagai pertuturan..aku tak tahu la korang..tapi kalau aku ngan adik beradik semua jangan kata nak sebut b**i, etc even b*d*h pun kena tenyeh dengan CILI MERAH kat mulut so faham2 la kan..;D)

well..apepun..aku lepaskan bercerite kat blog ni jer..so lepas ni dah lupa dah rasenye..bukan amik ber’iya’ serius sangat hal2 yg ‘kecik2’ camni kan..just saje nak lepaskan..sekali sekala kena ‘bumikan’ jugak ‘cas2’ yg ade dalam badan ni supaya boleh ‘neutral’ balik kan..??..kalau bus ke lorry bumikan ke tanah melalui rantai besi tu so aku bumikan ke dalam blog melalui penulisan dari hati ke pentas cyber..ahakssssssssss.. BINGO..

Advertisements