Tags

, , , ,

i have few stories to share with…hemm..tak tahu cerita mane yg nak dibentangkan dulu..aku letak point sikit nnt lain hari aku datang cerita kay….;P (ni la jadi bila jari jemari mula bosan dgn papan kekunci..gerakan tari keypad pun sumbang..tetikus pun lebih banyak duduk termenung..hahaha..giler sengal ayat aku…amik la korangg..layannnn..;P,,)

# next month aku akan start keje baru kat tempat baru..hemm harap2 best la new environment nanti n moga dipermudahkan segalanya kat sana nanti…insyaAllah.. kot2 la terjumpe jodoh kat sane plak..(oppsss terlebih sudah niatnya..hehehe..;P..)

# apepun jika diizinkan ada masa free aku masih diperlukan untuk membantu lagi ape2 yg patut kat company lama so insyaAllah jugak dipertimbangkan (err kena guna timbang dacing ni beb coz kena la tengok ‘load’ same berat dgn $$$ tak kannn..hehehe..;P..)

# last week time aku rs sakit hati..balik2 keje dgn baju kurung aku trs basuh keta kat depan umah..gempaq la ala2 muslimah sejati gitu siap berbaju kurung lengkap lg basuh keta kannn..heheh..yer la beb takkan la plak aku nak pakai singlet putih..ade terbeliak bijik mata bujang2 kat cni..haa kalau terangkat kopiah pakcik2 tu..tak ke haru aku tanggung dosa je..hishh selisih..;P

# aku rase sekarang ni aku selalu hilang focus la..hemmm..

# ok aku tak mampu nafikan yg aku kagum pada kawan2 aku yg berdiskusi dgn aku yg mengeluarkan macam2 hujah dgn aku yg memang kira knowledge korang memang lebih la dari aku dr banyak cabang/bidang la..terima kasih banyak2..semua pendapat/pandangan amatlah dihargai..;D

# benda yg selalu aku terlupa buat ialah Menghargai Diri Sendiri or Celebrate Kejayaan Diri Sendiri..aku selalu sgt rasa rendah diri..selalu sgt memperkecilkan kemampuan diri..sedangkan patutnya aku ‘rai’kan kelebihan diri…aku tak harus rasa takut or tak yakin dgn diri sendiri..risiko ada di mane2..selagi kita tak cuba, kita takkan tahu..just try n error la kan..sedangkan nak dapat isi durian yg sedap pun kt kadang perlu cuba kopek beberapa biji sebelum jumpa yg berkenan..dah lame2 dah biase dengan jenis durian baru la kt tahu yg mane terbaik..(aku suka gak kalau dpt ‘kucing tido’ yg comel2 tp x sume ‘pangsa’ ade..nak kopek pun kena sabar ikut urat kalau main bantai alamat pincang la struktur dia..pastu aku suka gak ‘lemak manis’, kadang ‘botak cin’, lg best klu dpt ‘kesep’ nye, tmbh lg ‘tembaga’..fuhh…macam2 nama la durian ni..teringat la syok layan durian sampai tak terlayan mane x belakang umah aku dusun durian..hehe..tp aku la yg selalu mengelat nak kutip durian..haha..(sbb aku takut durian jatuh atas kepala..hahaha..aku ni mmg penakut btl la..padahal mane ade durian jatuh atas kepala pun selame ni melainkan la kalau korang gi tempah maut gi masuk dusun time hujan ribut angin kencang..cari nahas namenyee..tp tu dulu sekarang dah tak de dah..;P)

# serius hensem giler chinese guy me**ler yg meeting ngan aku last week..tak tipu beb..sampai kelu lidah aku.,terus hilang ape aku nak tanye dia..hahaha…d best part was when he said “ooo meliza..ur name sounds like english name..”...wink wink..;D.. nampak tak aku senyum lebar coz dia pun senyum lebar bila bace name kat namecard aku…ahakssss…;P…aku jwb “actually combination of my father’s n mother’s names..bla..blaa..blaa..”…hehe..

ok la aku ngantuk dah…idea pun dah terbang bawa kuterbang melayang…opsss terlayan lagu terbang fabulous cats plak…;P

Advertisements