Tags

, , , , , , ,

sorry fren..aku pinjam our discussion utk entry kali ni…(hope u don mind ya?..well nobody knows who u r kan..heheh..;P)

***

Elis: aku nk tnye 1 soalan
Elis: camne ko akan buat utk lupakan org?
Elis: lari jauh2 ker? lost contact trs ker? or ape?
Elis: or bleh handle lg brdepan even menyakitkan or bleh tahan?

Mr.**: just buat tak tahu jer
Mr.**: aku nyer kes….around aku jer dia
Mr.**: selalu jumpa
Mr.**: mula2 tension gak
Mr.**: so…basically….kita tak leh lupa nyer
Mr.**: its how human brains work
Mr.**: to program bad experience permenantly in the brain as memory….so not to repeat the same mistake again
Mr.**: so….the best thing is

Elis: is it a mistake?
Mr.**: things that may not happen according to our plan may be a mistake
Mr.**: coz….Allah plans everything the best for all its slaves
Mr.**: yg tak best tuh…semua hasil dari kelemahan manusia
Mr.**: have that faith
Mr.**: and U’ll have a clear mind
Mr.**: InsyaALLAH

Elis: was it a mistake d time we fall in luv wt dat someone?
Mr.**: mungkin sebagai ujian
Mr.**: to make U stronger
Mr.**: or to make us wake up to reality
Mr.**: to correct our perceptions towards life
Mr.**: to see beyond and see skin deep…..not to be shallow

Elis: but how can we know which one is our true feeling?
Elis: we can be confused sometimes or most  of d times..

Mr.**: that my dear….I dont know the answer
Mr.**: coz…I’m also in the same journey

272_minesweeper_identical_boards
Elis: it’s like playing minesweeper game 
Elis: wrong click abis laaaaaaaa

Mr.**: hehe
Mr.**: its make life interesting isnt it
Mr.**: kalo semua nyer dah tau
Mr.**: tu syurga nama nyer
Mr.**: gamble kan?

Elis: not easy jst to gamble like that
Elis: tak sume part in life bleh main gamble je kan

Mr.**: yeps
Mr.**: U learn from the experience
Mr.**: yg pahit tuh
Mr.**: and make decisions based on that
Mr.**: kira dalam minessweeper…ko click dua2 button…ko leh nampak area mana yg covered by the numbers yg ko expose tuh

Mr.**: lepas tuh flag dia

242568668_1e7de20ba3 
Elis: i always put mark first at which place yg aku rasa berpotensi ada BOMB
Elis: tp aku dah tahu n bleh gak which part yg takde n SAFE

Mr.**: see
Elis: cuma bile sume dah settle n tinggal baki 2,3 subjek lg yg make us confused
Elis: itu yg antara hidup atau mati yg tentukan the whole storyyyy

Mr.**: ;P
Elis: one click means a lot at that moment
Mr.**: yg balance tuh……tolerance lah
Mr.**: how well U can tolerate
Mr.**: coz…kalo bomb pun
Mr.**: kena terima la
Mr.**: but U already eliminate most of the worst bombs

Elis: hemmmm maybe aku nak btl2 perfect without fail even once
Elis: dat’s d prob….should tolerate more on that issue…ahakssssssss

Mr.**: nobody is perfect in this world…….ALLAH jer perfect

Elis: thanx 4 dis longgggg discussion
Elis: covered up every subjects…ahaksssssss

Mr.**: lol
Mr.**: ok
Mr.**: aku rasa kalo orang lain dah lama pengsan ngan discussion nih

Elis: aku suka discuss hal2 camni n guna kiasan
Elis: dat’s me

Mr.**: well I did learn something from U
Mr.**: I start to understand kiasan
Mr.**: heh

***

aku rasa dialog kat atas dah cukup nak sampaikan mesej yg aku nak sampaikan la kan..kalau korang cukup pandai memang bleh faham la..aku memang suka main game ‘minesweeper’ selain dari giler dgn ‘Sudoku’..no wonder la why i luv ‘kiasan’ so much (indirect version kan..heheh..)…well..mungkin betul aku suka pikir lebih2 sampai yg tak patut pikir pun aku pikirkan jgk..saje nak menyusahkan otak kan..ahakssss…(selalu jgk kena bebel or basuh dgn ada sorang my fren tu..”u tak payah pikir susah2 buat peningkan kepala jer”..)

….2205525789_19fa094567 …..

(i’m crazy bout black & white photo)

sebelum aku terlupa..entry lepas aku cakap pasal Hot Chat kat Hot.Fm kan..kali ni sebelum tu plak korang penah x terdengar ‘Gotcha’ kat Hitz.fm tu..satu sesi pagi tu dis guy nak tahu betul ker Gf dia senang layan laki lain n senang menggatal(bahasa kasar ni ek..hehe..)..

coz selalu member2 guy ni or org2 lain la bgtau kat guy ni psl gf dia nye perangai tapi dis guy mcm percaye x caye la kan then nak tahu betul tak dis guy mintak d crew call Gf dia n try ‘usha’ la..dan korang tahu..dis girl slumber ‘layan’ bangat plak tu (mentang2 suara laki tu macho gak..ahaksss..)… masalahnye x kenal tu n dia terus je melayan yg u know la kan..no need to elaborate more la.. tetibe terus dis guy potong cakap (dah ‘panas’ kot..)..

“ohhh selama ni i beri ape saje utk u dan ini u buat pd i..bla blaa..”..kire dis guy say ‘gud bye’ la to their relationship trs cut off d line..dis girl bleh lg “sayang..sayang..”..(urghhh..’on air’ lak tu..).. tp part yg plg sengallllll..bleh plak Dj berdua tu ckp slow jer.. “errr..we’ve to say dis to u..Gotcha..”..sempat lg tp mmg nada slow giler..ahakssss..;P

 

Advertisements