Tags

, , , ,

jangan tanya siapa ada dalam hati aku sekarang..

sebab korang tak akan suka nak dengar jawapan aku..

aku sendiri tak suka nak ulang jawapan yang sama..

blog ni aku dah bagitau awal2 macam tajuk blog ni pun..so faham2 la memang untuk cerita tentang perasaan, emosi, perjalanan kehidupan aku, so aku tak nak sentuh pasal isu2 panas negara or dunia..bukan aku tak kisah cuma aku tak nak bahaskan di sini..aku boleh bebas berbahas di luar pun tanpa ‘record’…lain orang lain pandangan..kita saling menghormati..PEACE..

….

korang penah tak rasa nak simpan hati korang kat kutub utara..biar beku sebekunya?..aku teringat filem pirates of the carribean-the dead man’s chest…macam mana davy jones sembunyikan n locked jantung dia dlm peti tanam jauh-jauh…xyah cite panjang korang pun tahu kenape kan?…(itu yg aku rasa sekarang ni..full stop.)

yg korang perlu tahu pasal aku…

even kalau korang cakap pada aku something yg aku memang dah tahu dari awal2 pun..aku tak akan cakap yg aku dah tahu..(aku biarkan yg korang percaya aku baru tahu info tu dari korang..)

atau kalau korang ulang cerita yg sama lagi pada aku pun..aku buat macam pertama kali baru dengar..(aku biarkan korang seronok bercerita mcm aku btl2 zero psl cite tu..)

atau kalau aku tak suka nak dengar sekalipun..kalau aku sayang korang aku tetap relakan telinga aku jadi pendengar setia ..masing2 punya hak utk suka dan tak suka so saling hormati kan?

atau kalau korang keep throwing ‘darts’ to my chest..hari ni aku mati korang bunuh, esok aku hidup bangun semula dan tetap tersenyum depan korang..seolah-olah aku tak punya cerita ‘SEMALAM”..(mungkin aku patut tanya mama n ayah tentang yg satu ini..hemm..)

atau kalau korang jawab lain sedangkan aku tanya lain..aku masih tetap bereaksi pada jawapan itu dan buatkan korang percaya memang aku betul2 tanye soalan tu tadi sedangkan jauh menyimpang sebenarnya..hehehe..then aku akan terus sambung2 layan baru la aku balik keluarkan soalan aku yg tadi dan kali ni aku make sure korang dengar jelas dan bagi jawapan yg tepat..hehehe…

biasenye aku tengok situasi dan orang yg cakap ngan aku tu la..pertamanya aku taknak malukan sesiape seperti aku jugak tahu camne rasa termalu or dimalukan…yaaa aku orang yg apply concept “try put myself on d other’s shoes”…

seperti mana aku tak suka dengar laser-melaser ni so camtu jugak aku elakkan laser2 ni…sama jugak macam aku tak suka dengar kata2 ibarat mulut ‘l*ngka*g’ (ni bahasa org sekarang guna eh..aku letak je..)..camtu jugak aku tak akan keluarkan kata2 camtu…

haa? terpulang la kalau korang nak kata aku konon berlagak baik or wat so eva.. aku belajar ilmu kat sekolah agama dulu..dan berkat ajaran guru agama aku..aku amalkan doa ni..

“ya Allah, jauhkanlah diriku dari segala penyakit hati iaitu hasad dengki, riya’, ujub, takbur..bersihkanlah hati ini dari sebarang sifat2 mazmumah sebaliknya kumohon Kau tanamkanlah sifat2 mahmudah dalam diri ini..”..amin..

ni saje iklan..kalau dah kurang keje boleh la jenguk link bawah ni.. aku nak cari benda lain n terjumpa page ni so layankan jer…;P

He’s Not Asked You Out Again? 3 Reasons Why

mey, be focus..apepun kau tahu..just zipp ur mouth.. kalau org nak ego, biarkan..kau maintain cool..kalau org nak hidung tinggi melangit, biarkan..kau maintain down to earth..kalau org nak memporak-perandakan emosi kau, biarkan..kau maintain sabar..

****

Martin Nievera – Please Don’t Ask Me –

Please don’t ask me what am I thinkin’
It’s about you
Please don’t ask me
I never can see you
What can I do?

My first impulse is to run to your side
My heart’s not free and so I must hide
Please don’t ask me what I’m gonna say to you

I toss and turn, can’t sleep at night
It’s worrying me
I go to bed, turn out the light it’s your face I see

It only hurts the more I pretend
That we could ever be more than friends
Please don’t ask me why I’m so in love with you

You could easily make me happy, that I know
And I’ll try my best to never tell you so
I will sing to you my love songs and pretend
And I’ll keep this secret right down `til the end

Please don’t ask me why I’m not talking
I just can’t explain
And please don’t ask me why I go walkin’ out in the rain
I could not live the lie it would take
To have you near would be a mistake
Please don’t ask me why I’m still in love with you
No, please don’t ask me…

Advertisements