Tags

, , , , ,

pagi semalam..aku nak buka pintu umah nak gi keje la kan..tetibe tolak2 takleh bukak..nak tahu anak makcik aku gi lock ‘solex’ dari luar time dia keluar pagi td..hampagas betul..nasib baik la dia masih area shah alam lagi kalau tak jenuh aku berkabung tak keluar umah..hehehhee…;P

pagi tadi aku gi medical check up..Dr yg in charged tadi Dr.M***.. baik lembut jer Dr tu cakap..penuh berkhemah la..chewahh..hehe..

Dr.M***: nape awak tak isi bahagian ni?

Aku: emm sebab tak sure takut tetibe ada lak..

Dr.M***: takpe awak isi jer..kalau silap kita akan betulkan.. Ikut ketinggian dan berat awak ni dikira underweight..ringan tapi tak jadi masalah..takpe kalau kurus sihat takpe..:)

Aku: (menyengih jer la kejenye..ahaksss..;D..)

Dr.M***: tapi awak low blood pressure ni..tak jadi masalah jugak takde ape2..kita takde ubat nak naikkan tapi kalau tinggi nak turunkan ade la..(heheh..sempat gak Dr.ni buat lawak sopan..hahaha..)

Aku: biase kalau ok berape ek Dr?

Dr.M***: biase kalau yg ni patutnya lebih dr 100 la..dan yg lg satu atas 60..

Aku: (oooo…aku nyer…97,59…hemmm…ni sume start keje la..;P) errr..Dr., betul saya takde kencing manis kan?

Dr.M***: ha’ah ok takde ape2..nape, penah ade ker?

Aku: aaa..takde la..kot la takut ingat tetibe ade sebab sy makan banyak jer gula..;P

Dr.M***: takde la makan banyak tp badan tetap kurus ok la tu..kalau naik berat berisi ha tu kena risau jgk..

Dr.M***: ade ape2 awak nak tanye lagi..takpe tak kena bayar..sume ditanggung ****

Aku: emmm Dr, kalau sy tanye tak kena bayar kan? (hehehe..) nak tanye sket…Dr. ade tak suggest ape2 utk jerawat? (errr relevan kan soalan aku ni?..ahakssss..)

Dr.M: emm..takde..kira penting jaga kebersihan la..kalau tak pun kita biasa bagi makan antibiotik makan berterusan selama 2-3 minggu…saya tengok awak takde la jerawat sangat pun..sikit jer kan..

Aku: (haa..sikit ke Dr?..kena guna kanta ni..ahaksss..) Takde la Dr, sy dah try sume tp still….

Dr.M***: tu maknenye…sbb hormon awak la..tapi takde sangat pun jerawat awak…ok la tu..

Aku: oooo… (ape nasib hormon aku ni la..hahaha..ni aku kena buat yoga la ni stabilkan emosi sume bagi seimbang balik hormon aku…hahahaha..;P..nak jugak aku rasa licin muka ni macam nasha aziz ker kan..opsss tapi aku tetap bersyukur jgk dgn apa yg ada…jgn slh fhm lak..;D)

heheheee….sengal jer kan conversation aku ngan Dr tu tadi..hahaha..sebab tak kena bayar kan macam2 lagi aku tanye Dr. tu tadi..heheheee..Dr tu tetap cool jer…ahaksssss…;P

***775906_9b92cc6093_t

ni aku nak story sket…jumaat lepas tengah aku kat t.lite glenmarie tu..(tahu jer la time balik keje berderet simpang-siur keta kan..) tup-tup aku pandang kiri aku..haa?? sempat lak mamat keta sebelah ni ‘shave’ misai+jangggut sume sambil tengok cermin n bukak tingkap lak tu…makk aiii…dah BZ tahap gaban ker ek orang2 kat kota metropolitan ni sampai hal2 camtu pun sekarang ni dalam keta pun bleh jalankan aktiviti camtu..hehehehe….(abis la sape naik keta dia silap2 melekat bulu2 errrrr…hahahhaa..nasib baik la keta kau cantik, menarik n da bomb ok..;P)

ni lg 1 cite…tengah syok aku drive keta kat hiway utara selatan sorang2 sambil layan radio..tetibe aku toleh kiri jalan..what??? ade 2 motor ni..1 kat depan mamat ni bawak awex n 1 kat belakang mamat tu sorang2 jer…korang nak tahu tak…mamat belakang tu (membe diorg kot..) follow giler rapat belakang motor depan ni la..

yg aku kisah sebab… minah yg bonceng motor depan ni pakai seluar jeans yg jenis low waist tahap gabannyer..so what do u expect ape yg aku nampak??? bukan setakat sipi2 jer dah yg nampak masalahnye kot yer pun nak berlakon filem LURAH dendam ker kan…ishhh tak tergambar aku nak tulis kat sini ok..mamat belakang tu baiknyeee dgn mata ala2 ‘steam’ kot dapat free jer tgk tayangan filem ntah berapa jam tu dah..

Girls…please laaaa…takkan korang senang2 free camtu jer nak bagi orang luar tengok ‘harta benda’ korang…aku pun penah naik motor jugak..penah jugak pakai jeans low waist ni..so kita mesti tahu kan bila2 masa yg kita perlu jaga2..especially time nak duduk ker nak cangkung ke nak bersila ke nak macam2 la…kalau tak pun bleh jer cover dgn sweater kan…

Ss_2 ….

aku tak kata aku baik sangat..tapi aku tahu aku ada gak baik sikit at least..so sama2 la kan…kita sama2 taknak pegang bara api kan..?

Advertisements