Tags

, , , , , , , , , ,

dengan bertemankan nokia 6110 navigator je di sisi yg belum abis diterokai segenap isinya lagi..(bukan 6210 pun..heheh..)…cousin aku yg sibuk menggodeh GPS yg ada….

dengan berkawankan celcom broadband yg ala2 moody sometimes mengalahkan tuannya..hehe.. kadang bleh buat aku hangin jer mengalahkan org dalam jam…

dengan berbekalkan timbunan info masuk & keluar yg bertubi-tubi…errr rheology, rheometer, emulsion, hplc, u/sonic, nanosizing, stability, analyser, spray dryer, tabletting, fluidized bed dryer, coating, capsulisation, PB, GRN, analisa, research, operating manual, documentation, maintenance, contacts, filessss, arrangement for everything..hemmm..blur jap…etcccc…..

sampai tersasul-sasul aku jadinya…hahaha…aku yg x cukup pandai organize betul2 lg..hehehe…

belum campur lg dgn info dr pihak yg lg 1…emailsss, suppliersss, lab testing, resultssss, formulatn, investigation, test n trial, QC, QA, metals content, properties, msds, coa, sale’s point 4 d product, hav to berbahasa basi wt the abang workshop (ehh aku mmg cakap elok camtu pun bkn buat2 la beb..hehe..) to get the small parts yg kotor2 berminyak hitam abis sume..(haaa…dgn aku sekali penuh dgn minyak hitam…dah la aku sorg girl bila masuk lorong kawasan bengkel2 keta tu..giler slumber..tp bro mmg baik la smpi aku rs diorg dah cam muka aku..hehe…errr gempaq seyyy keta bro..lampu mata jepun tu mesti korg tahu keta ape kan..heheh)…quality manual for ISO, raw materials, production, googlingggg 4 d info, quotation, PO, DO, Invoice, lettersssss, etcccccc……..

phewwwwwwwww…….;P…hahaha…takde la teruk sgt pun keje or takde la bz bangat pun kotttt…saje jer citer mcm yer yer ooo…heheheh… Realitinya hanya aku dan Tuhan saje yg tahu…so dlm fikiran korang terpulang la apepun…aku tak sempat nak fikir pun sekarang…ahaksssssssss…. ;-P

***

-i don hav d answer-

-i don hav d answer-

 

 

 

Saat Qabil berteriak

Qaseh tidak endah

Leka main berkejaran

 

Tika Qaseh mendekat

Qabil punya teman menari

“kau lambat”..bergema terngiang

 

Qabil terus utuh ke selatan

Qaseh gigih berlayar ke tengah

Titik temu sebelum dentingan 12

Puluhan hari, ratusan jam terbalas

 

Ahhh silaunya kilau mata

Dua atau empat??

Berbunga di celah mane?

Berpelangi di sisi mane?

 

Qabil kian pandai berlari anak

Qaseh tidak lekang senyum

Meriah pecahan warna di angkasa

Seiring degupan ‘kuch kuch hota hai’ di bumi

 

Noktahnya tergantung

Gerak bibir tersadai

Gendang tetap berpalu

Cuma rentaknya kadang hilang arah

Qabil senyum, Qaseh senyum

Hayun ke kiri, buai ke kanan

Akhirannya masih tanda soal

????????

(-aku-)

 

***

 

Satu sudut: hemmm…mereka kata aku baik sangat.. korang nak examplenya..kalau korang benci watak Natasya yg fasha sandha lakonkan tu yg aku pun rase menyampah n geram maknanya korang benci aku gak la..kalau korang benci watak amira yg rita rudani lakonkan dalam tangisan bulan madu maknanya korang benci aku gak…kalau korang benci watak Ezora yg fazura lakonkan tu maknenye korang benci aku gak….so lebih kurang camtu la…aku sendiri pun kadang geram tengok watak2 macam tu dalam drama tp rupenyer tanpa sedar (or sedar sebenarnya) yg ada antara watak2 tu la yg ada pada aku….hemmm…

 

****

 

“akak, nak tahu..laki kalau tengah angau..termenung pas tu senyum sorang2..then peluk bantal termenung n sengih lagi…” –Bicara Cinta-

 

(errrr…ade lelaki yg nak mengesahkan dialog ni ker??? Ahakssss…ker ade girls yg nak tolong sahkan…hahahhaaa….)

Advertisements