Tags

, , , , , ,

setelah berbulan-bulan aku dah tak mimpi ular….last nite betul2 buat aku berpeluh jerrrrr… bukan aku percaye pada mimpi tapi aku tahu gak mane mimpi yg mainan dan mana mimpi yg ade bagi hint… yerla lepas dah 26 thn hidup ni so aku dah kaji gak pasal hal2 camni…aku kadang bleh agak gak mane mimpi yg bg petanda…

aku dah cite dulu entry lepas2 pasal aku memang phobia dgn ular…pleaseeeeeee jauh2kan ape2 psl ular dgn aku… cukup la pengalaman2 aku yg lepas..salah satu sebab aku tinggal di kota berhutankan building…ade pernah satu masa dulu aku rasa mcm nak crazy pasal hampir setiap hari aku mimpi ular macam2 jenis mimpi ade…bukan setakat mimpi..aku berdepan lagi dengan spesis ini dalam dunia realiti..bukan sekali dua malah berkali-kali yg mungkin kalau korang dengar boleh sesak nafas..ahhh aku dah cerita pada entry yg dulu…

so kalau ade sape2 yg gatal buat main ular getah dgn aku memang korang saje nak menempah ‘maki-hamun’ dr aku la kan…korang bleh buat main bile korang tak pernah berdepan permainan realiti dgn spesis itu…boleh la buat gelak2 ketawa kan…kalau korang kat tempat aku korang faham macam mane ‘rasa’nya…

yg lainnya mimpi kali ni…selalunya sebelum ni aku sentiasa dapat mengelak dan sentiasa dapat lari dan tidak pernah lagi spesis ini dapat tinggalkan kesan pada kulit aku…tapi kali ni beza coz aku terjatuh atas mereka (aku sebut mereka sebab ade 2 jenis spesis ini dlm mimpi tu yg berbeza saiz, panjang, warna, jenis, corak, etc)… dan masih ada lg satu jenis warna kuning yg tersorok di satu sudut dlm air yg nasib baik aku terdetik nak suluh sebelum berenang…dan lepas aku terjatuh tu dan aku rasa sakit kat pergelangan kaki di mana ade kesan dua tanda maknanya gigitan yg sempat ditinggalkan yg aku tak tahu dari spesis yg mane satu…

….

arghhh….dah la abaikan…hehehe….saje je aku takde keje story pasal hal ni…semalam aku gi MATTA FAIR dgn mid..ade la yg ‘sangkut’ gak kitorang amik semalam…hehehe….time dalam keta sajela aku mengaplikasikan sistem GPS yg ade dlm phone tu..hehe… aku guna software GARMIN coz kalau guna google search tu nanti kalau dlm building kalau guna automatic dia tolak macam guna gprs…tapi kalau garmin ni kalau guna dlm building automatic dia xde signal satellite la so xde la tolak ape2…errr aku tak abis lg explore application yg lain2…hehehe…

….

balik semalam singgah bazaar ramadhan kat stadium 13 tu…mak aiiiii sketnyer ramai x ingat la kan…. layannnn….

Advertisements