Tags

, , , , , , , , ,

“kadang kita rasa kita dah kenal orang tu tapi sebenarnya kita tak kenal banyak lagi tentang dia..”

“haa..tahu pun..”

“tapi I tak macam u..i tetap percaya pada cinta..dan I percaya cinta sejati itu wujud..”

“terpulang pada u kalau u nak percaya..i tak paksa ape2…”

“kalau I tanye sikit..u jangan marah ye?….ape yg bekas teman wanita u dah buat pada u sampai u jadi macam ni macam dah putus harapan je dalam hidup?”

“ntah la..susah nak cakap…yg I tahu dia dah sakitkan hati i..dia dah bunuh cinta dalam hati I ni…”

(drama Sedetik Cinta..astro ria..)

“u tahu tak hidup ni mesti full of suprises n full of colors..baru la tak boring..”

(yup…agreed..;D..)

JANGAN ADA DUSTA (Broery & Dewi Yull)

Ketika pertama kujumpa denganmu
Bukankah pernah kutanyakan padamu kasih
Takkan kecewakah kau pada diriku
Takkan menyesalkah kau hidup denganku kasih

Memang kau bukan yang pertama bagiku
Pernah satu hati mengisi hidupku dulu
Dan kini semua kau katakan padaku
Jangan ada dusta di antara kita kasih

Semua terserah padamu aku begini adanya
Kuhormati keputusanmu, apapun yang akan
Kau katakan, sebelum terlanjur kita jauh
Melangkah, kau katakan saja

Tak kira siapa pun dia or macam mane latar belakang dia or kuat mana pegangan agama dia…kalau hati tu nak berubah..dalam sesaat jer boleh berubah…kalau hati tu nak melompat ke lain dalam sekelip mata jer boleh… walaupun berbulan punya ikatan dengan kekasih hati tapi tetibe beberapa bulan jumpa yang lain dan terpaut sekejap jer hati boleh beralih dari sidia kepada sidia yg lain…hemmm.. pelik kan…cinta tu boleh dilambung-lambung macam duit syiling pulak… well…saje aku cakap ni coz kebetulan aku tertengok drama Kasih Iftitah-tv3)…aku punya contoh lebih detail tapi tak perlu diselongkar kat sini kot..secret..hehe…;D

….

Aku dengar topic pagi hot fm kot aritu…’boleh ker berkawan dengan bekas kekasih?”,,,,well..jawapan aku BOLEH….coz memang pun aku still berkawan jer… yg lepas..lepas kan…walaupun aku nak tahu Kenape dan kenape tapi ade sorg makhluk mengajar aku untuk mebiasakan diri tolak soal kenape ke tepi supaya diri tak terikat dengan masa lalu/lepas….fikir ke hadapan…. Tak tanye kalau orang tak cakap sendiri…akan jadi macam angin lalu hilang macam tu jer kalau tak disuarakan…kalau nak tahu so tanye kalau diam jangan harap dapat jawapan pasti…well kalau tanye sekalipun belum tentu lagi dapat jawapan pasti…so abaikan jer…langkah dan terus melangkah ke hadapan…cool…

..

Ayat Ayat Cinta – Rossa
Desir pasir di padang tandus
Segar sang pemikiran hati
Terkisah ku di antara
Cinta yang rumit

Bila keyakinanku datang
Kasih bukan sekedar cinta
Pengorbanan cinta yang agung Kupertaruhkan
Maafkan bila ku tak sempurna

Cinta ini tak mungkin ku cegah
Ayat-ayat cinta bercerita
Cintaku padamu

Bila bahagia mulai menyentuh
Seakan ku bisa hidup lebih lama
Namun harus kutinggalkan cinta
Ketika ku bersujud
..

“one risk of taking people for granted is that we might abandon those we need the most. That’s because we undervalue what we take for granted, as typically happens when we meet a new flame. …
But we’ve all heard stories of people who abandon all their friends, even their family, for a new flame. ……that is not healthy. We need a variety of relationships and we must never undervalue those people who stick by us when we are most in need…”….(
David Leonhardt-9 habits of happiness)

Advertisements