Tags

, , , ,

Pagi2 semalam aku dah hilang mood…huhhhhh….phase pertama ni bagi aku lepas geram jap…..

B*dohhhh nyer keta…mangk*k hayunnnnnnn betul…kalau nak keluar simpang tu terus jer la gamble..kalau teragak-agak pastu berhenti tengah2 menyusahkan orang…gi la amik lesen ko balik weiiiiiii….

Aku salahkan kereta bengong itu sebab…kerana keta itu..keta depan aku berhenti mengejut…dan nasib baik dengan kecekapan aku sempat emergency brake jugak….tapi prob nyer orang belakang aku tak cukup cekap nak brake plak…sooooo apelagi *gedegumm* laaaa kena bumper belakang….ape korang ingat aku nak berhenti pagi2 time busy giler nak gi keje tu….takde makne laaaa…arghhhhhhhh….

Okay now phase kedua untuk aku bersyukur plak….

Alhamdulillah aku syukur coz aku takde ape2…just sikit jer kemalangan kecik jer…setakat tergesel kat bumper belakang keta..(what?sikit…tak kira la sikit ker banyak weiiii…aku baru pakai tak sampai 2 bulan pun…hampagassssssss betul dah tersiat sikit kat bumper tu…urghh..)

Aku Cuma takut motor tu yg cedera ape2 tapi bila aku tengok dari cermin orang motor tu ok tak jatuh so aku jalan jer la….takpe la..bukan dia sengaja…keta mangkuk depan tu yg sengal…nasib baik la mamat motor tu tak ape2 kalau tak lagi kes naya lak kan…

So no marah2 la….semua ok so settle la…tu jer…

So ni aku nak letak lirik2 yg bengong2 + jiwang2 + ntah ape2 + tetibe jer mood layan aku sampai…so layan jer la… 😛

Mungkin Nanti – Peter Pan – (aku selalu suka lagu ni)

Saatnya ku berkata mungkin yang terakhir kalinya

Sudahlah lepaskan semua kuyakin inilah waktunya

Mungkin saja kau bukan yang dulu lagi

Mungkin saja rasa itu telah pergi

Dan mungkin bila nanti kita kan bertemu lagi
Satu pintaku jangan kau coba tanyakan kembali
Rasa yang kutinggal mati
Seperti hari kemarin saat semua disini

Dan bila hatimu termenung bangun dari mimpi2mu
Membuka hatimu yang dulu cerita saat bersamaku
Mungkin saja kau bukan yang dulu lagi
Mungkin saja rasa itu telah pergi

Dan mungkin bila nanti kita kan bertemu lagi
Satu pintaku jangan kau coba tanyakan kembali
Rasa yang kutinggal mati
Seperti hari kemarin saat semua disini

Tak usah kau tanyakan lagi simpan untukmu sendiri
Semua sesal yang kau cari semua rasa yang kau beri

Menunggu Pagi – Peter Pan

Apa yang terjadi dengan hatiku
Kumasih disini menunggu pagi
Seakan letih tak menggangguku
Kumasih terjaga menunggu pag

(Entah kapan malam berhenti, teman, aku masih menunggu pagi…)

Membebaniku – Peter Pan

Tertidur lagi….
Masih menangis dalam sela waktu
Dan tanganku ini
Masih memegang erat kepalaku
Uh…uh..uh…
kepalaku

Semua yang membebaniku
Sungguh membebaniku
Sungguh membebaniku
Sungguh membebaniku

Lemah tetap menari
Langkahku… mencoba tetap
Berdiri, kumenangis… masih tetap
Mencari jalanku,
Memahami beban itu

Tertinggal Waktu – Peter Pan

Kau terbangun dari tidur panjang yang lelahkanmu
Sesali wajahmu merenta kisahmu terlupa
Kau sadari semua yang berjalan tlah tinggalkanmu
Dan tak dapat merangkai semua dekat di khayalmu
Kau harapkan keajaiban datang
Hadir dipundakmu

Kau harapkan keajaiban melengkapi khayalmu
Kau biarkan mimpi tetap mimpi
Yang melengkapi khayalmu
Kau terhenyak dan terbangunkan
Dan harapkan keajaiban datang hadir dipundakmu
Kini waktu meninggalkanmu

Kita Tertawa – Peter Pan

Kita masih disini
Lepaskan semua untuk mengerti
Dan bila semua terhenti
Biarkan aku tetap menanti

Dengarkan aku bicara untuk sesaat
Dan terus berharap

Kita tertawa kita bicara
Untuk merasakan tentang kita
Dan terlepas kita terdiam
Untuk melupakan

Waktu terus berlalu
Tinggalkan kita masih membisu
Wajahmu tetap begitu
Biarkan semua tetap membeku

Dibius Cinta – Melly ft Yusry KRU

Ku membiusku dengan cinta
Cinta yang malu kukatakan
Kau membiusku dengan cinta
Sampai aku tak bisa berkata

Kau membius sampai aku jadi sering melamun
Memikirkan kita bisakah bersama

Aku bius Cinta
Cinta yang tak ada tandingan
Namun mungkin tak ada tandingan
Entah ku tak tahu…

Kita yang malu hati untuk mengakui saling cinta
Usaha sekeras hati bersama selamanya
Aku dibius cinta…

Yang Terdalam – Peterpan

Kulepas semua yang ku inginkan
Tak akan ku ulangi
Maafkan jika kau kusayangi
Dan bila kumenanti

Pernahkah engkau coba mengerti
Lihatlah ku disini
Mungkinkah jika aku bermimpi
Salahkah tuk menanti

Reff :

Takan lelah
Aku menanti
Tak hilang
Cintaku ini
Hingga saat kau tak kembali
Kan kukenang di hati saja

Kau telah tinggalkan
Hati yang terdalam
Hingga tiada cinta
Tersisa dijiwa

Dahhhhh….tak payah layan aku tengah mood tak betul ni…ni ala2 lebih kurang dialog aku dgn sorang kawan…

“jangan la marah…I tanye jer..”

“u yang tak confident…sebab tu u selalu rasa orang marah kat u..u yang tak yakin dengan soalan u tu pas tu bila orang jawab..u selalu ingat orang marah kat u padahal u sendiri yg terasa..”

“mane ade..intonasi u tu…”

“haa..tengok..lepas tu u tak bleh terima kenyataan..”

“….eiii…I tak puas hati….u selalu jer nak menang…”

Whatevaaaaaaaaaa……..bukannyer kalau aku cakap ‘jangan la marah’ tu aku maksudkan yg korang marah beb…kadang aku saje jer cakap main2 tp org ingat aku betul2 take serious plak pas tu jd makin naikkan ‘panas’ lak….yaaa I know….sebabnya yg berkata-kata tu adalah AKU…semua ayat yg keluar dari mulut seorang AKU ni selalu jer ade silap sane sini kannnnn….ade jerrrrrrrrr…yg OK nyer tak pernah diketengahkan tapi yg KO tu gak yg selalu diketengahkan….

Ok aku tahu…bunyinya macam untuk KEBAIKAN aku la kan….yer la dalam 100 org yg sebut tentang baik kena la ade sorang dua yg sebutkan tentang yg kurang baik plak kan…tapi tak boleh ker sekali sekala ORANG yang selalu sebut tentang yg silap situ salah sini tu for ONCE sebut tentang yang BAIK or POSITIf plak….aku tak kisah la walau dah beratus lain yg sebutkan tapi nak gak aku dengar dari mulut orang yg sering sebut kekurangan aku jerrrr..kat mata orang2 tu memang SCAN yg kurang jer ker…yg lebih TAKDE ker?…

Takpe la…DIAM itu lebih baik yaaaaaa….hemmmmm…

Advertisements