Tags

, , , ,

Aku tengok drama TV3 tadi dan sungguh menginsafkan..lebih kurang jugak macam drama tanah kubur kat astro ria jugak…moga dijauhkan la jadi macam tu…ya Allah, aku mohon petunjuk-Mu…berkatilah hidup kami sekeluarga..amin..

 

….

Walaupun kerja aku sekarang bukan level aku sepatutnya tapi aku tak kisah as long as aku boleh gain sebanyak experience yang boleh….orang nak cakap ape2 lantak korang la…yaa aku tinggalkan keje yg mencabar kepada keje yg lebih berprosedur….aku cari yang positifnya yang lebih kat sini..aku rasa aku boleh belajar banyak instrument kat sini compare dgn tempat lama..aku boleh study lebih detail lagi tentang sesuatu product tu n with guidance from the expertise, tak la macam tempat lama just surface jer….aku rasa kat sini aku dapat lihat lebih detail lagi dan dapat luaskan pengetahuan pada bidang baru bagi aku….bertahun aku ‘melihat’ detergent jer..so now is d time for me nak tengok detail di balik tabir cosmetic, cream, lotion, tablet, capsule, etc plak….aku memang nak tahu lebih detail lagi…yaaa aku mula berminat dengan istilah ‘nano particle size’…..menarik la pas ni bila dapat buat cream sendiri kan + cosmetic sendiri kan…ahakssssssss…..so jangan sesuka hati nak pandang rendah plak…x semesti low level tak punya any good qualities dan x semesti higher level punya banyak qualities ok…masing2 ade positive n negative….

……

 

Korang tahu tak…lain orang lain suasana membesar….masing2 kita punya persekitaran yang berbeza dari zaman kanak2 sampai la dewasa kan…so sebab tu la kita kena saling menghormati antara satu sama lain….kita tak bleh samakan situasi kita dengan mereka or mereka dengan kita coz kita semua berbeza latar belakang….didikan pun beza….mungkin kita jenis cakap teratur takde laser2 coz kita diajar macam tu tapi mungkin mereka main cakap lepas n laser2 coz persekitaran mereka memaksa mereka terdidik macam tu coz jadi kebiasaan…hemmm….sebab tu kadang aku cuba untuk tak pandang rendah or gelakkan sesuatu tu sebelum kaji setiap segi….tapi kadang2 bila kita punya otak dan mampu berfikir sendiri so kita tahu mane baik mane tidak kan….tapi faktor pendedahan dari setiap segi pun penting….

 

Korang akan tahu bezanya bila ada masa yang kita bergaul dengan masyarakat kat sini..cara mereka sekian sekian…pemikiran mereka sekian sekian…bila bergaul dengan golongan kat sana plak…percakapan mereka sekian sekian plak..topic2 mereka lain2 plak….pandangan pendapat semua beza….kita takleh samakan dengan yang hidup dari kecik sampai besar kat kota metropolitan dengan yang dari kecik sampai besar kat pedalaman tu….cuba kalau kita yang kat tempat mereka dan kita yang digelakkan oleh orang2 kota tu? Camne rase kan….sebab tu jugak la aku tak terlalu memandang tinggi karya filem sipolan2 dan jugak tak memandang rendah karya sipolan2 ni plak….Hello view masing2 lain2 ok…nama pun ART kan so art tu kan TERSENDIRI….KREATIVITI….so macam2 boleh jadi…arghhh kalau korang tak faham…abaikan….kadang aku cuba masukkan diri dalam kategori A dan rasa camne dari sudut A dan kadang aku try masukkan diri dalam kategori B dan rase plak camne dari sudut B n lain2….sebab tu la kawan2 aku selalu cakap aku ni seorang PEMERHATI….

i love observing people…I love observing my surroundings….

 

…..

2.20a.m….few drops of tears fell down her cheek….uhhh…she received few replied msgs from her ‘close friend’ and those msgs hemmm really touched…

“jgn tanya aku soalan mcm ni n***…jgn sbb benda2 mcm ni aku ilang kwn yg baik mcm ko..”

The rest should be private la….

 

The other side plak…she received few msgs from her friend which alwiz updating h** daily activities voluntarily to her …

 

Now, there’s one hidden part inside her..she’s waiting for some msgs or at least one msg from ‘someone’…nahhhh…..

 

(sometimes not being too choosy but have to for her future rite?….)

….

Okay2 aku tahu entry aku memang selalu panjang berjela kan…aku jarang la pandai nak type pendek2..selalu mesti terlebih-lebih…hehehee..well, my blog pun kan…ahakssssss….

 

“kau tahu tak..setiap kali ada orang buat lawak dan aku tergelak…aku jugak harap kau ketawa sama or tersenyum eventho kau takde kat situ mase tu..”

(dialog grey’s anatomy…hehe….touching….hav to accept la sometimes we not alwiz get what we want kan….kena lebih terbuka la kot…jangan cakap pasal ‘hurt’…masing2 punya cerita tersendiri yaaa….)

Advertisements