Tags

, , , , ,

Azrai: “tu gambar kita masa study dulu kan?..kenape awak bawak sekali gambar tu sentiasa dalam beg awak? “

 

(senyap…)

 

Azrai: “awak pernah tanye ape yang saya rasa terhadap awak kan?”

 

Nazirah: “ha’ah..dan awak tak pernah jawab..”

 

Azrai: “yaa…dan kalau saya tanya soalan tu pada awak..awak akan jawab ker?”

 

(senyap lagi…)

 

(drama Kasih Iftitah –TV3)

 

……

 

Sambil tengok “I Propose” (reality tv disiarkan kat 8TV tadi)…sambil2 type entry ni….hemmmm nape ek aku rasa ‘sayu’ semacam jer malam2ni (errr takkan sebab tengok cite ni..touching tu bila that guy buat preparation macam2 masa nak propose that girl…di puncak gunung bersinarkan sinaran matahari terbenam..oppsss..feeling lebih plak..takde la..)…siang tadi sikit nyer busy tahap gaban betul…semput aku nak bernafas…ni lenguh kaki aku dah malam2 ni…aduhhhhh sape nak tolong urutkan ni…(urut sendiri la jawabnye..hemm..dulu2 bleh gak bermanja ngan maktok urutkan..heheh..)…ooo mungkin dah nak dekat raya ni kot yang macam2 emosi terase ni…

 

Tambah plak hormon tak stabil akhir2 ni hemmm memang la …..(adoyaiii pengsan aku ramdhan kali ni….rugi lak banyak terlepas…hemmmm…)…

Aku rasa aku rindukan maktok gak ni….dah lama tak balik kota jenguk maktok…teringat zaman2 kecik zaman2 sekolah dulu banyak abiskan masa kat umah maktok….semenjak tok ayah pergi…sunyi sikit umah…maktok pun makin kurus…alamak dah bergenang plak air mata aku bila teringat ni….iskhhh iskhh…

 

..busy la sangat...

..busy la sangat...

…..

nampaknya aku mula nak sesuai2kan diri dengan persekitaran yg ‘ramai’ ini…macam2 karenah ada…woohoooo kalau nak fikir lebih2 memang takleh hidup la..so fikir sikit2 jer la..dalam erti kata lain…buang dari kamus ‘nak kecik hati’ ker or ‘nak terase ke’ or ape2 lg la…yyang pasti mulut aku memang ZIPP off okay…i TRUST NOBODY there ok…baik mane pun dgn seseorang tu belum tentu lagi boleh cakap ape saje…cukup la ape yang aku nampak..yg aku dengar…yg aku tahu…so aku tak akan terjebakkan diri dalam FENOMENA itu ok…kalau aku nak cite or nak gossip baik aku sembang ngan member2 baik aku yg memang dah tahu bertahun hati budi camne kan…hehhe…

 

……

nak tahu tak otak aku punya la banyak fikir n konon2 busy sangat la sekarang kan…YM pun siang2 dah x sempat online dah..malam jer la..memang nak duduk kat depan computer tak tersempat kecuali malam or kecuali computer instrument ade la..ahahaha…aku gi isi minyak….punya la sengal aku gi isi kat Shell pas tu aku gi bagi sekali kad Smile Esso tu..bila akak tu pulangkan bleh plak aku tanye..”nape, tak boleh ker kak?”….blur jer akak tu…hehehhe…dah masuk keta baru aku perasan…alamak malu seyyy…nasib baik takde mamat cute sebelah aku time tu…ahakssssss….

….

mood raya la sekarang ni….malam ni nak gi shopping kat jalan TAR….jom jumpe sane ek…hehehe….

 

p/s: ade sesuatu yang menarik di sini…ahakssssssssssss….shhh….;P

 

 

Advertisements