Tags

,

“lis ni dah patut balik berdua dah sekarang ni abang jamil..”

 

….

erkk my uncle said it to my dad masa pagi ahad tengah kemas2 barang masuk dalam kereta n nak berangkat balik ke shah alam…Serena dah selamat berlepas..Alphard pun dah gerak..MyVi lagi la awal2 lagi dah bertolak..Waja hemm 2nd day raya lagi dah balik..Wira singgah kejap2 coz umah diorang dekat situ jer..Trajet berangkat time raya ketiga maklum org jauh..Atoz pun gerak dulu..so tinggal la Gen2 yg memang setia kat umah..dan keta aku yg tak gerak2 lagi..kereta2 lain semua penuh dengan penumpang + family + anak2 + maid + mak mertua +++…so last dah la aku nak drive sorang kan saje jer melambat2kan..kul 10.30 kot baru aku gerak balik..hehe…perjalanan ok jer cuma start dari senawang sampai seremban kereta semua ala-ala segan bergerak..ahakssssssss…so menikmati pemandangan sekeliling la yer..haha..tapi sempat la aku singgah berhenti minum2 + makan buah kat R&R Ayer keroh..hehe…then sebelum sampai shah alam sempat lagi berhenti singgah R&R Dengkil plak (err tu la minum air banyak sangat..hahaa..)..

aku nak tulis entry kisah2 setiap hari raya tapi malas jer nak type ni..tapi aku saje nak selitkan sikit…First day raya…biasa la pagi2 bangun semua bersiap pakai baju raya kan..then solat raya..balik2 ramai2 kumpul mohon ampun maaf la beratur salam peluk cium maktok…then sesi bersalaman sesama cousins pakcik makcik dan tentu ayah bonda n adik2…(ok for your info memang umah ni jadi tempat kumpul tiap raya ..umah ni kira hak milik parents aku + atok aku la..then bila tok apak meninggal, maktok dah tukar2 duduk umah anak2 so jarang2 balik umah sini so tinggal la mama n ayah aku kat umah ni + adik aku sorang yg tanam anggur lagi ni..hehehe..bagus gak dia tolong tengok2kan mama n ayah…)….

ok then pergi menziarahi pusara tok apak…balik dari sane baru kitorang pulun makan semua ketupat + lauk2 sedapnyerrrrrr…..ok ok aku nak cite lain tadi..hehe…dah nak tengahari tetibe ade satu rombongan sampai (chehhhhhhh ingatkan rombongan nak meminang aku…hahahaa….wehhh ni makcik aku punya ayat ehhh…hampehh tull..)….yer la mane tak sampai 4 buah keta sekali…tengok2 bukan sedare confuse gak aku coz time tu takde orang sangat kat umah coz ramai gi beraye kan…rupe2nyer bestfriend maktok aku la dengan family n kaum kerabat semua…(korang yg aku nak cite ni pasal very the ramaiiiiiii anak2 teruna yang datang tu..hahahaha…..ok to be frank….serious handsome all 4 guys ni…erkkk cakap dalam hati jer la…hahahaa…elehhh makcik aku pun faham…dia pun perasan…ahaksssssssss…)…tak tipu beb…then kelam kabut la mak aku siap2kan masak semua n kitorang macam lipas kudong kat dapur ni tolong itu ini..tapi bab serve kat depan wooohooo aku lari dulu ek…segan la konon..haha…kitorang suruh makcik aku tu serve bentang kain saprah buat 2 hidang besar…..perghhhh yang best tu licin semua…bagusssss….haaa bab angkat mengangkat aku join sekaki la coz tak cukup kaki tangan kan..sempat la selisih dengan ehemmm ehemmm (giler gatal..hahaha…)…sory la beb..aku memang cam ni…saje jer cite bukan aku kenal diorang pun bukan ade jumper lagi pun…errrrr tapi aku hafal plat no. keta dia…hahaha…stay shah alam jugak..ahakssssssss….;P (poyo gilerrrr cerita ni…hehe…)

 

 

 

…..

 tambah sengal lagi aku saje jer tanye menggatal kat mama aku (gurau okayyyy)…

“mama..tadi ramai2 tu takde kosong lagi ker?”

 

sekali mama aku jawab

“entah..takde pun sape2 tanye tadi..”

(hahahahaa….amik kauu..kena sekali..hahahha…family diorang tu pun kenal baik ngan mak aku in fact nenek tu kenal mak aku dari kecik lagi n diorang pun kenal aku as anak mak aku la….ahakssss…poyo giler pehal lak aku gi cerite pasal ni..haha..)

Advertisements