Tags

, , , , , , , ,

uhukkk uhukkk…hehe…really want to write bout this topic…errr alamakkkkkk will continue later la coz nak bersiap pergi open houseeeee……….daaaaaaaaaaaaaaaa…hehehe….. (saje je letak dulu tajuk siap2…ahakssssssssss….. ;-D …)

….

“boleh tak saye tanye pendapat kamu….kalau orang yang kamu sayang nak berlepas ke luar negeri sekarang, ape yang kamu buat?”

(dialog dari filem 9 September….errr aku tak minat cerita ni tapi dah berape kali ulang tayang kat TV so aku amik keputusan nak try tengok cerita ni n nak tahu ape citenyer..rupenyerrrrr…errr…no comment bleh..ahaksssssss…;P…ohhh lupa lagi plak ade scene yg member aku berlakon so tu saje nak tengok gak…)

“Faiz..i harap u boleh faham…i cuma boleh kahwin dengan orang yang i betul-betul sayang..” (dialog dari drama Kasih Mia – Astro)

orait….now we continue it kay….balik pada topic…

hemmm…rarely we can see men who open doors for women kan? (macam car doors even kadang wife dia tengah pregnant sarat2 terkial-kial nak buka pintu kereta sendiri..kot la nak tolong kan..kalau hari2 biase tak buat ok la tapi boleh tak kalau time2 macam tu AT LEAST TOLONG kann???…bukannye kita harap men buat macam tu 24/7 kan….sekali sekala ape salahnyer kannnnn….)……well aku pernah jugak wish ‘someone’ tolong buka pintu kereta untuk aku kan..n aku pernah cerita ‘angan2’ tu to the one guy yg i crazy head over heels with and one day, he really did it beb..unexpectedly..masa tu rasa terawang-awangan macam melayang-layang…chewahhhh..(well time tu aku still muda remaja ok so angan2 macam2 terpengaruh dengan romantic movie + teringin gak nak merase dilayan penuh penghargaan gitu..ahakssssssss…poyo giler kan…)

tapi kadang sejuk jugak hati bila masih ramai lagi lelaki2 yang masih beri laluan pada wanita dulu especially time nak masuk or keluar pintu kan…ahakssssss….sweetttt tau…so lelaki kalau memang korang nak buat just buat jer jangan pikir orang nak cakap korang berlagak or pura-pura or wateva ker tapi kalau memang niat korang memang sebagai tanda hormat n be gentleman so why not kan… kalau korang tunjuk hormat kitorang pun akan hormat balik kan…so tak rugi ape2 kan…tapi kalau bab berkejar naik LRT or komuter tu memang kitorang tak expect camtu la kan…semua orang faham time2 busy + sesak2 tu memang masing2 tak sempat dah nak pikir2 lain2 dah…

“meh kitorang hantar kau sampai kereta…”

emmm nice kan bila ada guy yang walks u to the car especially at night…guys…sekeras mane pun sorang wanita tu…sekuat mane pun sorang wanita tu…seberani mane pun dia…or sehebat mane pun yg dia tunjukkan…or ape saje la yg korang nampak dari mata kasar korang yg mengatakan dia wanita yg berdikari ke….percayelah wanita masih punya perasaan takut dalam diri yg mungkin kadang disembunyikan…ade yg susah kamu nampak sudut itu ade yg senang tunjukkan…apepun wanita pasti ade perasaan takut berseorangan waktu malam pulak tu tempat yg sunyi tak ramai orang lagi la takut…bukankah wanita selalu jadi mangsa kes r*gol, kes kidnap, kes macam2 kes lagi kan..so kalau kamu sebagai kawan lelaki ape la salahnyer tolong temankan at least sampai ke kereta kalau malam2 tu kan…bila dah tengok sendiri kawan tu selamat pergi kan ker tenang hati tu kan …errrr korang lelaki takde perasaan macam tu ke pada kawan2 perempuan korang huhhh???? ohhh kalau takde…u better check ur innerside huhhh..guys even kalau women kata “it’s ok..takpe..” sometimes diorang tak maksudkan okay kalau dia sorang please la temankan sampai make sure dia selamat….

(hemmm there’s this one perempuan malang yang langsung tak dirisaukan oleh kawan lelaki dia yang langsung tak kisah untuk teman dia sampai ke kereta tengah2 malam + dia drive seorang diri plak…can’t he just at least make sure she’s safe get into d car first before he just left her like that…huhhh…)…..aku tersentuh hati ni jap bila dengar guy yg offer diri nak hantarkan sampai kereta tu…(korang ni bukan cakap pasal guys yg gatal2 miang2 nak teman ok tapi yg betul2 gentlemen yg bukan ada other intention yg bukan2 ok…)….

lagi satu….lelaki…please la suami2 terutamanya…tolong la jangan la tengking2 your wife tengah2 khalayak okay…tolong la jaga maruah diri sendiri + maruah isteri korang tu….banyak sangat case macam tu yg berlaku depan mata aku….banyak kali aku terserempak time gi shopping or gi market ker….aku tersentap gilerrrrrrrr….kadang kesian aku tengok muka isteri dia bila kena tengking tengah2 orang ramai….ya ampunnnnn….aku tahu betape dia menanggung malu yg amat sangat….aku tengok jer kadang wife dia tunduk diam jer….dan yg pedih tu semua mata tertumpu pada dia….husband masih dengan muka garang macam nak baham orang….(okay memang aku tak tahu ape masalah diorang yg sebenar tapi please la jangan la buat camtu kat public..dan aku mohon aku nanti takdelah jadi macam tu..dijauhkan…takut aku tengok..serius..kadang suara dia tengking giler nyaring boleh dengar satu shopping complex tu kot….errr takkan sebab kena teman isteri pergi beli barang umah jadi hilang sabar terus baran macam tu…aku rasa tentu time bercinta dulu takde tengking2 camtu kan?…)….ishhhh benda2 macam ni la buat aku seriau okayyyyy….mohon aku masih dikurniakan kesabaran yg tinggi….amin..

….

 topic lain tapi ade kaitan gak tajuk ni…hemmm…i know this one guy for quite so long la….he’s a nice guy….kind…honest…sincere….memang baik la…but i dunno why la during ‘that time’ i kejar orang lain even i do like this guy but i did like the other guy more…tapi aku still kawan dengan this guy…dia kawan yang baik…ya now i realised actually he’s the man…gentleman one which aku tak pernah nak perasan before this…sebab entah ape yang aku kejar dulu entah ape yang aku cari entah ape aje….kenape la mata aku yg celik ni tapi tak nampak apa yang ada depan mata…terlupa hargai yang ada dekat sisi…sibuk mengejar yang berlari jauh….huhhh….kenapa hati aku disempitkan jadi penjara sedangkan banyak lagi ruang yg aku boleh teroka…huhhh….kenapa ….hemmm…kenape perlu kejar yg mimpi sedangkan ade realiti…tapi well… i’m just a little too late perhaps (he has someone already..i guess..)….hemm…aku cuma boleh panjatkan doa….Dia yang tentukan segalanya…..so don’t ask me who’s in my heart…empty mungkin…BEKU…COLD…aku taknak cari…malas nak fikir….aku taknak teroka lagi siapa yg ada dalam hati aku…aku taknak sakit lagi ok…so boleh tak kalau nanti ade sesiape new guy yg isi boleh tak tolong HOLD sebaik-baiknya sampai bila2 sampai ke akhir hayat sama2 as husband n wife…punya family yg bahagia punya anak2 dan cucu2…boleh tak jangan kecewakan aku lagi…boleh tak jaga aku baik2….mesej ni untuk bakal suami aku yg aku tak tahu siapa yang aku tak tahu dia kat mane sekarang ni….yg aku tak tahu bila aku akan jumpa dia…. please don’t let this ‘things’ hurt me…tears, please don’t fall down….

Advertisements