Tags

, ,

selasa malam lepas, geng2 umah 13 (umah sewa lama aku) ajak makan2 kat dataran s.alam (belakang blue wave)….sampai2 hujan gerimis pulak so apelagi kitorang bentang tikar atas stage kat situ la then layan makan + borak2 + main teka-teki giler2…hahahaa…abis makan so sesi bergambar plak la kan…so apelagi gunakan la hp yg ade set timer kan zoom sane zoom sini la…macam takde orang keliling plak..padahal ramai giler manusia lepak kat dataran time tu…kebetulan jugak ade reunion Lancer kat Kedai Kopi kat situ perghhhhh kereta bukan main lagi (ohhh lupa pada yg tak tahu Kedai Kopi kat shah alam ni ade 2 tempat ok so kalau korang berjanji tu make sure korang tahu mane satu yg dimaksudkan yer…satu betul2 tepi tasik kat t.lite n lg satu betul2 depan padang belakang blue wave yer..)…then ade satu sudut lg la ada geng keta yg buka lagu kuat nak mampus layan lagu ala2 disco tu…perghhh booth dia penuh sound system giler babas siap lampu disco lagi..lantak la…asal tak kacau sudah…hehhee…kat sini memang ‘happening’ la selalu jer ramai yg lepak2 + family bawak anak2 semua so best la kan sini…hehehe….

dan aku jugak kadang kalau mood blues semacam jer so apelagi drive sorang singgah berhenti kat dataran ni n saksikan gelagat manusia sekeliling…hehehee…kadang sambil ‘menulis’…sambil tangkap gambar view2 menarik….sambil makan Mc D lepas gi beli drive-thru…hahahaa…well, camni la kadang2 lone ranger…ahakssssssss…

dan ade gak satu masa dulu tu (dah lame la citer ni) aku tengah park tepi jalan…tup-tup ade keta seberang jalan tu dia gerak then lambai tangan so aku angkat jer la tangan…saje jer la n aku tak expect dia bleh patah balik datang kat sebelah keta aku…adoyaiiiii…keta mewah (sekali rupenyer keta uncle dia…hahaha…dan yg aku tak tahan tu awat la hang nak tekankan yg uncle hang tu ‘someone’ la..yer la dia yg someone bukan hang kan so what kan..huhhh…well tak tipu la keta uncle dia menawan hati..hahaa…)…. dia ni hemm old-fashioned la emm maybe dia bergaul dengan orang yg veteran n lebih tua jer kot..ahakssss…time birthday dia ade ker nak angkut aku sekali gi makan uncle dia belanje kat Klang executive club….woooo sah2 aku tolak (kalau aku terime mesti sebab aku nak makan jer…hahaha..)….korang jangan fikir bukan2 ek… aku tak layan this guy…cuma tetibe 1 hari dia info masuk hospital patah tangan la plak accident…adoyaiiiii…dah la baru kenal dia dah sebar 1 family macam aku someone plak…tak sampai hati plak tak jenguk so aku angkut member aku teman la gi hospital saje jenguk kawan2 kan…ditekankan KAWAN ok n i’ve no other intention or feeling OK….. hahhaa…ok la aku stop la citer ni mengarut jer…hahahaa…

…….

tetibe aku teringat lagi 1 case…hehe….ok ni citer lame tau….kebetulan satu masa dulu aku ter’kawan’ dengan 1 group artis ni…diorang ni ada band la n kalau sebut nama group ni memang pernah buat histeria zaman aku sekolah2 dulu n korang pun same kot..haha..sampai sekarang diorang still wujud lagi…diorang ni best sempoi n slumber la…seronok dengar diorang sembang time lepak2 kat kedai mamak..dengar gossip2 dunia artis…hahaa..so aku ade la phone no. 2,3 orang kan…then kadang ade mesej yg forward2 tu dia send kat  aku so aku send kat dia…kira memang aku tak ada maksud lain OK…giler ape takkan la aku ade niat nak tackle artis ok..aku pun sedar diri aku sape ok….ade satu hari nak jadikan cerita….aku dapat reply msg dr dia yg pelik…

rupenyer korang tahu tak…sekali gf dia yg reply panjang berjela macam beri amaran kat aku…hahaa…HELLOOOO please la aku sikit pun takde nak tackle bf hang tu la beb (ok memang la bf hang ‘cute’..haha…+ berkebolehan..)….kalau tak silap aku time tu that guy buat performance kot so hp dia gf pegang…panjang la tak payah aku tulis kat sini la….she’s speaking la kan..so aku balas speaking balik la kan….aku pun balas panjang berjela la duk karang ayat supaya dia faham n tahu yg aku memang tak ada niat yg bukan2…at last dia percaye…so lepas dari tu woooo takde la aku msg dgn that guy…cuma time hari raya ker ade gak aku dapat msg wish so aku reply gak tapi aku mesti tulis…”may both of u bro n sis hepi alwiz”…. ahakssss… adoyaiiiiiiii kalau tak.. silap2 ade aku keluar kat rancangan MELODI agaknyer…hahaaa…tak pasal2 aku kena serang dengan abang nas or michelle nak jawab soalan sensasi mengacau kebahagian artis tu n gf dia…hahahaaa…gilerrrrrrrrrrrrrrr……perghhh taknak aku terlibat dgn artis2 ni…chehhhhhh…. aku cuma meminati kebolehan diorang dalam main music ok…pandai cipta lagu jugak…menarik kan….

Advertisements