Tags

, , , ,

hemmmmm….banyak benda but don hav much time la to update…

seriously quite busy this week….next week on deepavali day, mak ila nak tunang hemmm so this week aku tak dapat balik johor la…lagipun on the same day, petang tu aku n ade beberapa orang lagi dah kena bertolak ke Penang coz ade Kursus Handling Hazardous Chemical 2 hari 28-29…tambah lagi next week final exam start lagi la busy plak kena jaga exam terus….hemmmm…..

pagi tadi meeting makk aiiii lame gilerrr….banyak betul isu-isu dibangkitkan…fuhhhhh….sampai berkeroncong perut aku nak tunggu time makan…hahahhaa…layankan jer la…..so ni time lunch aku still kenyang lagi makan tadi…tu yang boleh update ni….

okay lupa nak bagitau…..1-6hb Dis aku takde kat sini coz ikut trip to Jogja, Bandung, Jakarta…tapi awal2 tu turun kat Solo coz flight pagi…boss aku offer (dia tak dapat pegi) so dah ade peluang aku ikut jer la…harap2 semua berjalan lancar la…selamat pergi balik kan…;D

….

aku rasa sampai bila-bila pun kita tak akan mampu puaskan hati semua orang dan sampai bila-bila pun hati masing2 ade jer terselit ketidakpuasan hati…kenape ek? manusia memang fitrah macam tu ek?…. kadang bila aku fikir2kan….macam malas jer la isu2 tak puas hati ni coz kadang tu rasa letih jer nak berbincang isu2 ketidakpuasan hati ni coz memang jarang la nak jumpa penghujungnya….memang la kadang ada isu2 yg perlu dibangkitkan….tapi entah ek….ni aku la kan kadang aku cuba la just ignore jer selalunyer coz malas nak cakap banyak malas nak mengeluh banyak…..kadang biarkan jer angin tiup semua isu2 tu biar hilang macam tu jer….hemmmm….setiap orang memang susah nak dapat kepuasan hati kan termasuk aku gak…jadi bagaimana ya? setiap orang perlu saling memahami la kan….tapi bagaimana juga yaa?…hemmm….

kita kan kongsi hidup kat dunia ni…nape ek kadang ada hal2 yang menyakitkan hati….aku rasa kalau semua orang ingat dan tak lupa yang kita boleh pergi bila2 masa jer dari dunia ni…tentu masing2 sentiasa bersihkan diri..maksud aku tak sakitkan hati orang….saling tolong menolong….faham sesama sendiri…tolak ansur…tak penting diri….tak ambil kesempatan…tak ada hasad dengki…tak ada mengata orang….kira hidup tu seimbang la…..entah ek….harap2 aku tak termasuk yg mudah lupa….moga2 aku sentiasa beringat….moga2 aku tak tergelincir dari landasan….

kalau tak nak fikir langsung pasal orang lain pun tak elok jugak tapi kalau terlalu fikirkan pun tak elok jugak…hemmmm…jom kita cuci hati sama2 la…hehehheee…..ishhhh tapi betul la kalau nak fikir tak puas hati banyak boleh disenaraikan tapi kalau kita fikir kita masing2 lain2 sifat2nya…lain2 anugerah dalam diri…so tentulah lain2 perangai semua kan….kita bukan dari 1 cetak kan even kalau guna mesin 1 cetak pun tak 100% sama semua tetap ada defect sane sini tetap ade lain2 at least beza 0.1%…..

so kita fikirlah sendiri yaaaa….ahakssssssssss…..

Advertisements