Tags

, , ,

hemmm…baru lepas lunch…so terbaca something n terus rasa nak tulis blog… aku rasa normal la kalau aku ada rasa jealous/cemburu pada orang kan….bersyukur dengan apa yang ada tapi dalam masa yang sama ada juga cemburu pada apa yang aku tiada…tak kira la harta benda or kemahiran or sifat perangai or ilmu or wateva la….

tapi selalunya aku cemburu pada orang bukan sebab harta benda or material tapi lebih kepada sifat, skill, perangai, cara/gaya, keyakinan, hemmm lebih kepada sifat diri/dalaman la….. aku saje je tulis ni tetibe rasa camtu lak….tak tahu nak tulis ape sebab banyak sangat yg nak ditulis…maknanya aku takleh nak focus…hehehe…

aku nak transfer photo2 dalam phone ke laptop ni tapi entah ape silap terus hilang semuanya..aku tak dapat nak cari ke mane hilang semua photo2 yang banyak2 tu…nak sakit hati or nak sedih hemmm sendiri yang buat lagipun kalau nak tension pun bukan bleh dapat balik semua gambar2 tu (walaupun aku sayang giler kalau semua gambar2 tu hilang coz aku tak sempat transfer lagi…banyak giler plak tu..hemmm…)….. apa nak buat kan so senyum jer la coz tak senyum pun tak dapat balik gambar so senyum pun tak dapat balik gambar tu jugak…jadinya pilihan di tangan sendiri so aku pilih SENYUM la…. oppsssss siapa yaaa yang ajar aku ‘jadi’ macam ni…always look forward n takyah nak betah2 benda yg dah lepas yg tak boleh dapat balik…hemmmm….takde la kena hypertension kan coz fikir depan2 jer dah tak yah fikir2 benda yang dah jadi even sesaat yang lepas…pointnya kan ker fikir atau tak still dah tak dapat pun lain la kalau boleh dapat balik kan…so camtu la…hehehe…

ni yang tak syok sebenarnya bila ada orang tinggalkan jejak/ kesan/ bekas/ tapak kaki/ etc dalam hidup kita kan.,…yer la contoh katakan sepanjang hidup kita, kita hanya pernah pergi muzium sekali jer dan sekali tu plak dengan dia so kan ker kalau tiap kali kita lalu muzium tu or dengar berita pasal muzium tu or ternampak gambar muzium tu ker or ape2 la sikit2 pun zuppppp terus otak teringat dia yang kongsi memori tu sama2 dengan kita kan….so sama la dalam apepun hal yg lain2….

“hemmm teringat aku dulu aku makan dengan dia kat sini…”

“dulu aku ingat aku pernah pergi sini dengan dia..”

“emmm…aku pernah dengar ayat tu…dulu dia pernah sebut….”

“aku tahu ni pun coz dulu dia yang ajar/ tunjukkan pada aku..”

dan lain2 lagi…………….

Advertisements