Tags

, , , ,

“Cinta & Kebahagian” dalam EH! Kata Lelaki…aku suka betul hasil tulisan syamsul zahri tu..(err kalau tak silap camtu la name dia)… isi dia cukup, ‘point’ dia jelas, contoh yg dia berikan pun menarik…bagi aku la kan..aku tak puas baca tulisan dia dr awal sampai abis tu..hemmm… mungkin sebab ada terkena ngan aku kot or ada yg ter’sentap’…ahakssssss…

aku beli EH! pun selalunya sebab aku suka baca ruangan EH! kata Lelaki dan EH! kata wanita…EH! kata lelaki yang dalam keluaran raya lepas pun menarik + sedih baca..hemm…selebihnya sampingan la untuk aku tahu perfume2 terbaru di pasaran (aku nakdapatkan Lancome Magnifique..hehe..), perkembangan terkini dunia fashion, butik2 or cafe2 baru, etc….

….

bila sis doll sebut pasal diary…aku pun automatic teringat la sejarah aku + diary ni…hehehe…. dari sekolah rendah aku dah start tulis diary..time tu ayah aku la yang selalu bagi diary kat aku coz dia selalu dapat free diary kan…time tu ape jer aku tulis ek…aktiviti seharian la…lepas tu sekolah menengah kot aku dapat diary yang ada lock n kunci makcik aku bagi (sebenarnye ade lelaki bagi present kat dia tapi dia tak nak…hahaha…)perghhhh lagi la aku excited nak tulis benda2 yg secret2 kan…hehehe…wangi plak tu diary tu warna warni lagi kertasnya…

wahhh ada lagi dalam simpanan aku semua diary2 tu dalam almari kat rumah kluang..hehe..(silap2 ada yang dah selak baca kot…abis la rahsia aku..ahaksss..)…ada part bila aku nak buat luahan yg betul2 secret aku tulis dalam tulisan jawi (tulisan aku dah la macam cakar ayam or macam tulisan doctor bersambung2 so memang agak susah la nak baca.)…hehe…so tak semua orang pandai baca kan..ahakssss…

bila baca balik memang kelakar jugak la…cerita dari zaman kecik2 sampai la dah dewasa ni….dulu ayat sepatah sepatah…rasa nak termuntah jer bila baca balik…hahahhaa…(chehhh macam la sekarang ayat dah bombastic kan….hehe…boleh la sikit2..)….ada satu masa dulu masa typewriter electronic diperkenalkan..haaa time tu aku rajinkan diri mengarang cerpen…tapi half way jer la coz aku tak tamatkan story tu pun…tergantung camtu jer.. :-p

ada satu masa zaman study dulu…haaaa ni buku2 kecik ala2 buku 555 tu yg comel2 memang berlambak dalam simpanan coz aku simpan/catat semua sms2 dari ‘dia’ (well, ni yg terpilih jer la kan…ahakssss…)….kira ni boleh jadi bahan bukti gak la..mane tak siap dengan tarikh n masa lagi okayyyy….aku tak ingat la ntah berapa ratus dah..ade aku simpan..hahaha dahsyat sungguh kan…maklum la time tengah crazy jiwa remaja katakan…chehhhhhh….;P

tapi sekarang ni sejak merajinkan diri menulis blog ni so dah berkurang sikit la aktiviti menulis diary kan…tersorok jer dalam almari aku diary tu…hahahah…cerita terakhir pasal ‘dia’ yg ntah celah mane muncul tetiba then aku tak tamatkan penulisan lagi coz tergantung jer…hahaha..tapi kira dah tamat pun cuma aku tak tutup buku jer lagi…ahaksssssss… ishhhh sengallllll betul la…..

ok la nak layan lagu ni….(satu masa dulu aku kelam kabut cari CD kompilasi yg ada lagu ni coz nak hadiahkan pada mr.N time tu coz dia suka sangat lagu ni…ahakssss…)

….

“Wild World”

La…la…la…la…la
Now that I’ve lost everything to you
You say you want to start something new
And it’s breaking my heart you’re leaving
Baby I’m grieving

And if you wanna leave take good care
Hope you have a lot of nice things to wear
A lot of nice things turn bad out there
Oh baby, baby, it’s a wild world
It’s hard to get by just upon a smile
(yeah…) oh baby, it’s a wild world
I’ll always remember you like a child girl
You know I’ve seen a lot of
What the world can do
And it’s breaking my heart in two
Coz I never want to see you sad girl
Don’t be a bad girl
But if you wanna leave take good care
Hope you make a lot of nice freinds out there
Just remember there’s
A lot of bad and beware
La…la…la…la…la…baby I love you.
….

Advertisements