Tags

, , , ,

pagi2 ni…aku baru abis layan tengok video rakaman WHI topic Gelora rumahtangga di mana Abby Abadi sebagai jemputan dan sesi soal jawab dan luahan hati serta penjelasan kes Abby n norman…korang kalau nak tengok gi la link www.tv3.com.my pilih video WHI (wanita hari ini) 6 november 2008..aku suka gak dengar ayat2 dari Prof. Dr. Ibrahim Ahmad coz banyak guna kiasan n ada ‘bunga’nya tak direct ‘pedas’..then kalau korang nak tengok scene yang abby jumpa norman kat lokasi + wartawan + ‘panas’ tu…korang click la kat video Melodi 9 November 2008 (part 4)…phewwwww,,,,entah la…lumrah dunia macam2…..hemmmm…

….

lepas tu aku layan plak tengok lagi sekali rakaman video persembahan Lisda & Fauzi dalam malam Sehati Berdansa yang menarikan tarian india…hemmm menarik n aku suka tengok..hehe…kalau korang nak tengok gi la link ni… http://www.youtube.com/watch?v=UQjyNBIuB-4 

….

tengahari tadi aku gi majlis kenduri kahwin Rais…purple gitu…jumpa la balik dengan kawan2/geng2 kitorang…teringat dulu2 selalu kitorang lepak sama….ni la kawan2 lelaki aku yang paling lama mane tak dari zaman sekolah n sampai sekarang still contact lagi…sampai diorang semua majoriti dah berkeluarga…tadi jumpa Suhaize n wife dengan anak kembar dia Nurul Izzah n Nurul Izzati…jumpa Icem jugak dah makin tembam siap jadi photographer lagi utk majlis ni…hehehe…terserempak dengan anuar jugak…nampak makin berisi n berjambang sikit dah sekarang…hehe…baru balik dari sarawak plak tu…chehhh tak bawak balik kek lapis sarawak pun utk aku ek….tapi tak sempat jumpa kamil plak coz dia gi Jb lak….Solehen pun tak terjumpa tadi even time dia kahwin hari tu pun tak sempat balik…hemmm…macam biasa soalan panas yang terkeluar dari mulut diorang..chehhhhh… tolong la carikan utk aku….ni asik tanya kosong jer…hahahahaa….;P

….

“aku suka kat dia tapi dia tak tahu aku suka kat dia…tapi aku suka la kat dia..ishhh aku tak tahu la…”

(Mila:) “hemm…tu la kan susah kalau kita dah sayang orang ni…marah pun tapi sayang jugak…entah la tak tahu aku nak cakap camne..”

“haaa tu la..aku nak nasihat ni…kau kalau ada suka orang kau bagitau jer jangan simpan-simpan dalam hati jer…bagitau tau…kalau tak nanti jadi macam aku ni hahh…”

(errr dialog drama Bicara Cinta lagi…heheee..)

….

(kata Prof.) “Bila kita bercakap tentang perasaan feeling ni susah orang nak faham…”

 

“+++…..siapa yang akan kasihankan diri kita?..kadang2 kesilapan kita dalam hidup kita ni…kita terlalu sangat care about other people..kita terlalu ambil berat hal orang lain tapi bagaimana dengan diri kita?…++++”

 

“….kadang-kadang kita terpaksa telan ubat yang pahit yang amat tapi kita tahu kita akan sembuh…dan tak semesti kita perlu makan sesuatu yang manis tapi di akhirnya merebak penyakit dan kita akan dipotong kaki..”

….

“Here it is…your choice is simple..her or me?..and I’m sure she’s really great..but Derek, I love you..really really big…+++++**….. so pick me..choose me..love me.. “

Hehehee…versi penuh korang dengar sendiri ek dialog dalam video clip tu…ahaksssss….;P

 

 

 

 

 

aku mula meminati siri Grey’s Anatomy selepas siri LOST…aku sangat menggilai siri LOST..tak sabar nak tunggu sambungan season baru next year…sorry aku bukan peminat siri Heroes or Supernatural or Desperate housewives or ape lagi seangkatannya…tapi kalau takde cerita aku layan tengok gak la…selalu jugak aku berbetah dengan kawan2 or org keliling tentang ‘LOST” coz diorang tak minat coz diorang tak ‘faham’…hehehhee…takde lagi yang aku jumpa kawan2 yg menggilai siri tu yang boleh geng dengan aku…ahaksssssssss…..same jugak la korang akan cakap aku tak minat siri2 yg korang minat coz aku pun tak faham kot…hahahaaa…wateva…sebab tu kita punya citarasa berbeza kalau tak haru jugak berkongsi lelaki yang sama…hahahahhaaa…..;P BINGO..

Advertisements