Tags

, ,

 

 

 

hehe….ni baru aku nak jawab tag dari sis Suzila yg dah berzaman tu…hehe…sorry sis..baru nak jawab…hehehehhee…..

 

 

State 15 weird things/habits/little known facts about yourself….

 

1- bila aku dalam keadaan marah or sakit hati sangat or makan hati ker…time ni la kerajinan aku mengemas sangat tinggi..sama ada aku balik rumah terus basuh kereta + vacuum + lap segala habuk or aku akan bershopping beli barang2 rumah + bahan basah/makan dengan banyak…

 

2- bila aku tetiba dalam mood frust or sedih or rasa nak menangis…aku lebih suka berada dalam kereta, drive ke mane saje ikut kata hati aku…aku boleh sampai Mines, OU, the Curve, Cineleisure, Sunway pyramid, Mid valley, Bkt raja, or mane saje seorang diri….sama ada gi layan movie sorang2 or layan makan sorang2…or layan main game sorang2…or layan window shopping sorang2…

 

3- buat pengetahuan korang, aku tak makan senarai2 kat bawah ni (kalau orang paksa boleh la makan tapi aku pilih untuk tak nak makan ok..):

– Jagung – ohhh please jauhkan bau jagung dari aku…aku akan mintak order camni “makcik,nak ABC takyah letak jagung, nak apam balik taknak jagung, etc”

Beb, tapi popcorn aku makan la coz dah di transform ke bentuk lain kan…

– Bawang – mesti bersepah tepi2 pinggan aku asingkan bawang..hehe…

“abang, bagi burger satu taknak letak bawang…etc”

Tapi bawang yg dah di transform ke bentuk lain mcm bawang goreng tu takpe la..

– Peria, rebung, belut, keli, aku tak makan jugak…

 

4- senarai yg on n off ikut mood aku:

– sotong selalunya aku tak suka makan kecuali kalau maktok aku masak kicap hitam tu boleh gak layan coz rupa dah x nampak, nampak hitam jer…kalau tak aku rasa macam mentah jer color putih..hehe…apelagi sotong merah yg buat sambal nasi lemak lagi la kirimsalam aku nak makan ek…hehe..

– kerang pun aku jarang makan la tengok mood aku…

– aku prefer sos tomato dari sos cili dan selalunya aku lebih suka campur sos tomato n cili baru sedap nak buat cicah fries….;P

– aku pernah ada allergic seafood so aku sangat berhati-hati kalau nak makan seafood dan selalunya aku elak makan kecuali ketam n udang yg selalunya memang menggugat la…hehe….

– segala jenis ‘ball’ pun aku tak berape suka tapi kadang2 termakan jugak…ahaksss…

 

5- dalam kereta aku ada 7 pasang kasut kalau tak silap la…tu pun aku dah keluarkan beberapa pasang…hehe… ada sepasang sport shoes, sepasang high heels bertali, sepasang high heels tanpa tali, sepasang kasut hitam bertutup, sepasang kasut terbuka bertali bertapak rata, sepasang selipar basahan, sepasang sandal tebal bertapak rata ala2 terompah moden…..

 

6- habit aku sangat la terbiasa menyimpan resit…segala resit kalau boleh nak disimpan…hahaa…mane la tak kembung purse aku…n tiap kocek beg aku pun mesti ada terselit resit ape2 jer…hehehe…even resit tol pun ada lagi dalam keta…hahaa…

 

7- sebelum tidur malam, aku mesti kunci alarm kat phone aku 2 kali…satu alarm clock untuk 1st kejutan n lagi satu aku set kat calendar untuk time kedua…dan selalunya time alarm kedua yg baru aku bangun dr katil…hahaha….coz selalu kalau bunyi alarm pertama mesti aku bangun tengok jam pas tu tutup balik alarm…so sebab tu aku kena kunci 2 kali takut kalau aku padamkan terus takde bunyi2 jam…hehehehe…ada masa aku set alarm ketiga untuk waktu yg septutnya aku dah gerak keluar dari umah so as a reminder supaya aku tak terlajak masa…yg selalunya aku terlambat jugak…hahaha….

 

8- kalau waktu masuk kerja pukul 8….aku nyer rekod thumb print tu mesti akan tunjuk kul 7.58, 7.59, 7.57, 8.00….hehehe…buruk betul perangai…..kalau time masuk kul 8.30 pun same n time masuk kerja kul 9 dulu pun lebih kurang sama jugak….nombor minit tu tetap lebih kurang…ahakssssss….kecuali kalau ada function ke ade hal2 penting baru la ada time setengah jam awal ker…hahahaha…hellooo tapi waktu balik kalau kul 5 tu, selalunya kul 6 baru keluar…;P

 

9- aku memang kaki Sudoku….tak kira la layan buat sudoku dalam buku or kat paper or online ker…hehehe…

 

10- aku tak pernah tindik telinga so maknanya aku tak pernah ada koleksi anting-anting/subang…hemmm dulu-dulu masa kecik2 ada la gatal melaram pakai anting-anting yg lekap/sepit jer tu…so tak payah la bagi hadiah anting2 kat aku ek…ahakssss….

 

11- aku sangat menyukai soto n nasi impit dan aku suka nasi yg lembik berbanding yang lerai…aku lebih suka bihun berbanding mee…aku menggilai laksa johor berbanding laksa penang or lain2…aku sangat suka spagethi n macaroni….aku hantu segala jenis sup kecuali sup salmon or ape2 berkaitan salmon aku memang tolak tepi coz aku rasa nak termuntah rasa salamon even bau jer aku dah loya…sorry….

 

12- aku sangat2 phobia dengan  ular…so please jangan nak bergurau or nak main2 ngan aku pasal makhluk ni…aku punya cukup pengalaman yg ingin dilupuskan berkaitan dengan makhluk ini dan aku punya cukup peristiwa ngeri/pahit/or watsoeva berkaitan dengannya…so aku amik serius ape2 yg berkaitan dengan makhluk ni…jangan nak berlawak dengan aku pasal ni…

 

13- aku suka sangat berangan..selalu jer berangan entah ape2 jer or otak aku sentiasa jer berfikir or berimaginasi walau kat mane saje aku berada even time aku tengah drive pun aku masih mampu berangan or fikiran melayang ke lain tapi masih tumpukan perhatian ke jalan dalam masa yg sama….so sebab tu kalau aku tak perasan korang even sebelah kereta aku pun jangan kecik hati la ek coz otak aku melayang ke tempat lain so lapisan pandangan pertama aku jer ke jalan raya tapilapisan kedua dan seterusnya semua menerawang ke subjek lain…ahakssss…

 

14- aku jarang bermekap..seingat aku yg betul2 aku bermekap sangat time gi dinner or convo jer…kalau time raya or kenduri kawin ker biasanya mekap simple jer just pakai moisturizer + compact powder sikit, mascara sikit (selalu atas jer coz bulu mata bawah aku pendek sangat tak berani aku..hehe..), eye shadow sikit, celak sikit (coklat my fav.), lipstick sikit….kalau hari2 biasa memang ala kadar je selalunya moisturizer + powder + celak + lipbalm + lipstick + kalau rajin eye shadow… padahal ikutkan aku pernah ada koleksi lengkap semua alat2 mekap tu termasuk concealer, foundation, etc…tapi masuk stor jer..ahaksss..

 

15- jangan suruh aku menipu sebab aku tak pandai menipu, jangan suruh aku ‘berlakon’ or berpura-pura coz aku tak pandai, jangan suruh aku langgar peraturan coz aku memang penakut n selalunya patuh pada peraturan dan kalau ada masa aku langgar peraturan pun aku akan rasa bersalah sangat dan akan terfikir-fikir sama jugak kalau aku menipu or berpura-pura…kadang2 aku ni agak lurus or memang selalunya pun kot so tak baik tau korang amik kesempatan permainkan aku or mengusik aku selalu… ;P 

Advertisements