Tags

, , , ,

….adakah aku kurang kerja pada hari ini di mana sampai 3 posts termasuk yang ini…ohhhh tidak sama sekali….tapi problem aku hari ini..aku terpaksa kurangkan pergerakan di mana lebih banyak duduk disebabkan perut aku yang meragam entah ape2 sejak 2 hari ni…aku ulang alik gi ‘ladies’ (chewahhh….taknak sebut toilet…nak tahu aku pernah kena sound zaman sekolah dulu coz aku cakap nak pergi toilet sekali sorang mamat tu sound aku…’eh, cakap la may i go to ladies please’..lagi sopan…hemmm yer la yer la…..)….aku rasa macam nak tido terus dalam ‘kamar kecil’ tu (di indonesia dibilang ‘kamar kecil’ yaaa….)…..

…..

aku tanye sis sy**** tadi “Sy****….camne ek nak lupakan orang??”

sy**** jawab..” la, nape? nak lupakan sape?”

aku, “kita nak lupakan ‘dia’….camne ek?..”

sy****, “yang mana satu ni??akak kan ramai jer cerita kita confuse yang mane satu?? ni yang suka akak ker yang akak suka?..”

aku, “.huhh..hemm…bukan yang suka kita…yang kita suka…tapi kita tahu dia tak suka kitanyerrr..memang dia tak suka kita la..kita tahu…dia selalu jer sakitkan hati kita..memang dia tak suka kita…”

sy****, “mane akak tahu dia tak suka..betul ker?..entah-entah…”

aku, “takde, memang betul kita tahu dia memang tak suka kita pun…memang la…dah asyik buat kita sakit hati jer…walaupun dia selalu contact kita ker, kita selalu anggap ala memang dia selalu call semua orang pun so memang la takde apepun, memang dia tak suka kita…terima kasih pun tak pernah dengar….eiiiii….lagipun kita memang tak layak pun…so memang nak lupa la…camne ek?..”

sy****, “akak ni, pernah dengar tak, orang selalu sakit2 hati dulu lepas tu…”

aku, “takde…betul takde..memang dia tak suka…kita tahu..”

huhhhh entah ape2 jer la…..kesimpulan cerita ni pointnya ‘TAK SUKA + NAK LUPA’…..hahahaaa….sengallllllllllllllllll……… (mane tak geram gak kadang2 even aku terbang ke seberang tanah jawa tu pun still boleh teringat kat ‘dia’…tak ker aku rasa macam nak gerudi jer kepala aku ni nak keluarkan kotak memori aku jap tinggal jap bagi aku layan percutian dengan fikiran tenang ker kan…ni nak shopping pun bleh teringat nak belikan ‘dia’ plak..ape kesss??? hampeh tul…tapi gua tak beli pun la beb…ahakssss….)

Advertisements