Tags

, , , , ,

2 dec 2008 – bangun awal pagi dlm 5 lebih coz waktu di sini kan lambat sejam dari malaysia so subuh pun awal..kitorang nak gerak ke candi pun awal2 pagi tapi sampai2 sane pun dah panas jugak…kami terus check out dari wisma UGM ni…

destinasi pertama hari ni ke Candi Borobodur…kawasan candi ini lebih tersusun dan terjaga berbanding candi Prambanan semalam…tapi mak aiiii sikit nyer jauh nak kena berjalan sebelum sampai ke candi dah tu kena panjat tangga-tangga yg adoyaiiii tak larat aku dibuatnya…..phewwww…

..nun jauh..

..nun jauh..

tengok dari gambar pun dah nampak nun jauh di sana tu kan…so kitorang still sewa payung lagi kat sini…panas beb tak tahan…. peluh jangan cakap la….masing2 macam kena bakar jer kat atas tu…ahaksss..

nampak kan bentuk2 ala-ala loceng yg banyak2 tu…tiap level ada banyak la macam tu n dalam tu ada patung tiap satunya….dan mengikut kata-kata orang sana…. kalau kamu masukkan tangan dari celah-celah lobang tu dan berjaya sentuh jari patung yg sedang bertapa tu n make a wish n mungkin akan termakbul hajat kamu tu…lebih kurang camtu la…tu kepercayaan mereka….

on d way balik macam biasa, ramai yg menjual kraftangan yg mengelilingi kamu memujuk untuk membeli barang satu dua kan….dan aku sangat2 terpikat dengan kipas batik dia yg besar dan sangat cantik bagi aku la kan…so apelagi beli la….hehehe…beg batik selempang tepi ni pun aku borong kat kedai2 kat sini jugak..cantik kan…hehehe…

ok time untuk bergerak balik ke UGM untuk tour de lab plak…. so makan alas perut dalam bus…

errr serius cakap la…aku paksa tekak ni jugak telan jer makan pulut yg ada carik2 cebisan daging ayam ni + air teh errr aku takleh telan coz tak tahan bau n rasa dia yg errrrr camne ek nak citer….tapi sebab aku haus giler so telan gak la seteguk dua…. ;P

ok sampai UGM…makan tengahari plak….

errr..dah kenyang baru teringat nak amik gambar makanan ni…heheh…emmm…sedap jugak la…..pas tu round tinjau2 sekitar faculty diorang…so gambar time ni takleh la tunjuk kat sini…kira sulit kan…hehehe….

then…lepak di boulevard UGM….ada gerai2 tepi jalan….layan Sup Buah (sedap giler!!!) sampai lupa amik gambar plak….

malam…layan makan kat restoran makanan Padang….

mereka akan letak semua jenis lauk-pauk…dan kamu pilih mana yg menyelerakan dan kalau tak mahu jangan sentuh yg lain walau secubit pun coz kalau tak kamu kena bayar sekali…so bayar apa yang kamu makan jer….ada lauk yg pelik2 jugak…macam2….pilih la yer…

malas plak nak sambung…ok tu jer ek dulu….

Advertisements