Tags

,

Lama aku tak karang entry panjang2..hemm akhir2 ni sangat busy dengan keje..tambah plak aku malas nak type bila ada masa free sikit..lebih suka merehatkan diri n berlibur berjalan-jalan….(lupa plak nak cite…last week makcik aku belanje makan kat Mak Jah café kat bukit jelutong..hemmm menarik kawasan baru ni boleh jadi port aku lepak2 untuk makan2..banyak cafe2 n kopitiam..oppsss masa makan tu pun kak ziana ada sekali ngan husband n anak2 dia…..errr tapi yg bengongnya menu kat situ ade ker roti bakar hailam rupenyer roti bakar sapu kaya jer…hampehhhhh…nama nak glamour jer..entah ape2…)

….

Ada yang menegur aku makin kurus…hemmm ramai juga kawan2 yg menegur perkara yg sama…hemmm…nope..aku langsung tak berdiet…aku tak pernah pun berdiet…entah daripada badan agak berisi dulu sampai kurus ni..aku tak sedar pun..tahu2 jer dah kurus n seluar dah longgar..baju pun rasa besar dari saiz badan…hahahaha….bayangkan la dulu aku pakai jeans size 32 kalau tak silap la lepas tu turun sikit kena pakai belt then turun lagi tak ker macam seluar cerut dah jadinya so sekarang jeans dah size 27/28..alamatnya seluar lama2 tu patut dihumban jer la kan…… ;p

……

Sebelum aku masuk cerita lain…pada yang nak berdiet…serius diingatkan…please check your blood type first then berdiet ikut jenis darah kamu….kalau darah A lain jenis diet makanannya…darah O lain plak…so kalau korang salah berdiet alamatnya bukan makin kurus takut makin bertambah chubby lagi plak….so check la ngan doctor or boleh rajin2 layari website pasal diet2 ni eh…aku ada terbaca tp tak sempat lak nak letak kat sini so cari sendiri ek..hehe….

….

Petang semalam aku lepak minum2 kat Darul Ehsan 13 ngan member2 laki zaman study dulu….sorang dah kahwin n baru dapat baby…n lagi sorang baru tunang….hemmm bila jumpa member2 laki yg nakal2 dulu tapi sekarang nampak sifat2 tanggungjawab dah…hehehe…cerita pun dah lain topic sikit…ahakssssssss….malam sebelumnya pulak aku lepak minum2 ngan member laki zaman study jugak….lama sembang2 bercerita pasal kerja n pasal hidup n pasal kawan2 ramai dah settle down punya hidup baru… hemmm…macam2 cerita kawan2….malam tadi aku tido umah member baik aku kat ampang yg dah berkahwin jugak n dah ada 2 anak pun….baby kedua baru jer lagi…hemmm…. Sorang member baik aku dah terbang ke Sarawak menjalankan tugas mendidik anak bangsa….ahhhh makin kurang la kawan untuk aku hang out sekarang ni….hemmm…sebab aku masih single n available so aku la yg selalu ada kat mana2 function yg diorang jemput or kalau nak lepak2 ker aku jugak la yg selalu di’roger’….. yup..selalunya aku ‘free’ dan boleh meluangkan masa….hemmm…tinggal berapa kerat jer lagi kawan2 aku yg seangkatan….hemmm….yg seangkatan tu kalau ada plan ape2 jangan lupa masukkan aku dalam aktiviti korang ek…calling2 or sms2 okay…ahakssssssssss……

(errrrr…pada cik e.t …alamak lupa nak info korang aku tak dapat join gi tengok bola kat stadium semalam coz aku gi umah member aku…hehehhee….next time aku join ek…. ;)….)

…..

Malam tadi ber’sms’ dengan my ex….hemm entah ape la konflik diri dia yg tak abis2 dari dulu…bak kata dia ‘hanya Allah saja yg tahu’…yaaa betul la tu….takde org yg faham…camne nak faham kalau dia tak cerita ape benda nye kan…so biarlah dia settlekan entah ape benda yg complicated dalam diri dia tu….soalan yg selalu dia tanye..mesti pasal personal life aku sama ada aku dah jumpa someone ke belum….hahahhaa…..tak sabar nak tunggu kad jemputan aku ker kan…hehehe…(anyway, aku nak gi kursus kahwin..saje teman member aku..) kalau ikutkan hari ni kitorang saje nak jumpa coz dia pun cakap dah lama giler tak jumpa aku..ala tapi aku dah agak dah last2 mesti tak jadinya…tak boleh la ade itu la ada ini la…hahahaa….segan memanjang entah apenyer la yg nak takut sangat bukannyer aku makan orang…benda dah lepas aku pun tak kuasa nak ingat la…nak marah pun dah tak kuasa dah….terpulang la….

….

Hemmm…pada yg tak tahu nak reply msg tu huhhhh….ahhh entah la kalau terkeluar ‘maki’ aku kat sini nanti buruk sangat bunyinya kan so biarlah…lantak korang la…. Time perlukan tercari-cari tapi time tak perlu buat macam tunggul kayu jer….wateva………

….

Hemmm….pada yang tiba2 menelefon tu hemmm….apepun tak kisah la kawan ke ape ker yg penting biar ikhlas…..aku tak kisah berkawan dengan sesiapa saja yg ikhlas…. Yang tak bermuka-muka…yang tak pandai menipu….yg tahu menjaga hati….. yg tak khianati keikhlasan aku, kejujuran aku, kepercayaan aku…..aku tak pernah kunci hati aku pun Cuma dah lama beku jer….entah kalau ada nanti ada la…kalau ada yg lulus nanti so kalau mama n ayah luluskan jugak so lulus la jawabnyer….pencarian belum berakhir….. ;-).

Advertisements