Tags

, ,

eegeeg-potentialmap

Hemmm….aku yang pilih jalan ni…yup…so apepun yang berlaku..risikonya tetap di bahu aku sorang….aku tahu tu……gembira ke tak ker..semuanya aku yang pilih…yaa aku masih tahu konsep itu….

“it’s sad right when they didn’t show the same feelings towards us..”

“why its so hard to make them love us like we love them..”

“maybe we choose wrong person to love..”

………

Hemm…terasa nak try check brain aku guna EEG plak…ahaksssssss….poyo gilerrrrr…mentang-mentang la baru belajar guna instrument EEG , electroencephalography…..ni aku pinjam dari website maknanya – is a neurological test that uses an electronic monitoring device to measure n record electrical activity in the brain….

Hemmm….menarik instrument ni….boleh tengok response otak pada sesuatu benda or rangsangan…..hemmmmm….. haiiii macam2 la aku absorb info2 baru sekarang ni…jangan sampai berasap kepala otak aku ni sudah la…..hahahahaa…. (benda ni pun satu…sampai time org sepatutnya cuti n time aku mangku kerja hemmm tak pasal2 aku la yg kena letak atas bahu ni kan..jangan suruh aku jadi specialist untuk ni sudah..kalau aku dah expert nanti memang lari ke tempat lain la aku kan….hahahaha…)

……

nak suruh aku take over skin studies la plak dengan 2 skin analyser tu plak…..adoyaiiiii aku bukan ada basic benda alah ni…dulu aku belajar chemistry…bukannya dermatology or clinical ker…aku tahu guna jer tapi bab nak analisis data2 tu yg lemah aku ni…adoyaiii…ok bak kata orang…semua benda boleh belajar..lama2 pandai la….yer la yer la…..kan ker multitasking kan kan….. ;P nak suruh aku buat ‘soap’ plak lepas ni…ok ok cabaran harus disahut…ahaksssssssssss…..

….

takde la mane ade busy keje aku ni…macam makan angin jer….keje orang lain tu lagi busy dari aku kan.. (aku tulis dalam nada sinis…hahahahaa…)…..

……

serius jauh sudut hati aku…aku nak lari dari ‘dunia’ ni..dunia chemistry dunia lab dunia research dunia sains ni…..pedulik ape orang lain nak kata ape…dah itu kata hati aku..rugi ke tak ker lantak la….cumanya aku tak tahu kalau aku nak lari..ke arah mane yg patut aku lari…hemmm… itu yg masih difikirkan….(lain la kalau dapat suami kaya raya hemmm time tu aku tahu la arah mane yg aku nak pergi tapi kalau dapat yg sederhana kaya biasa2 jer hemmm aku tak boleh la penting diri kan…hemmm…)

…..

aku nak tanye mama ni tapi belum tanye lagi…aku try buat ayat ek…

“mama, kalau bukan dato’ tapi driver dato’ yg nak kawin dengan k.lis boleh ker?”

ahaksssssssssssssss…..boleh tak tanye mama camtu…hahahaa….jangan tersedak mama aku sudahhhhhhh…hehehe….saje jer..mane la tau kan..jodoh aku tak tahu ngan sape kan….so kemungkinan tu luas kan….hemmm…. ohhh untuk lebih detail itu mungkin lain hari aku ceritakan ek….sekarang ni belum masa yg sesuai lagi…. ;-P

…..


Advertisements