hemmm…..i’ve got some stories to tell…..tak tahu la interesting ke x….

hemmmm tapi ada ‘something’ berlaku hari ini….

sedikit sebak pun ada jugak…entah kenape ada jugak rasa macam nak nangis tapi bila fikir2 takde sebab nak nangis pun so kuatkan hati jer la…….

ada pulak terasa nak senyum sampai telinga……tapi bila fikir2 takut pulak kalau senyuman tu tak kekal lama so kuatkan hati jugak la…….

nanti aku sambung malam2 sikit coz ada hal nak settlekan dulu….

…..

…..

hemmm…ok…pagi2 ni (13/2/09 7a.m) sempat la nak update jap… semalam dari pagi sampai petang aku gi seminar kat Upm serdang…hemm…alang2 dekat ngan Mardi so…..so rugi la kalau tak amik kek lapis sarawak aku yg dah dibelikan oleh my ex-bf tu kan….tapi macam biasa la….banyak betul jawapan2 alasan dia…huhhhh….takpe aku cuma nak kek tu jer so abis petang tu aku singgah sana gi ofis dia…hemmm sampai jugak la aku kat ofis dia siap sempat la duduk panaskan kerusi dalam bilik dia tu….

almost 3years kitorang tak jumpa kira 2 thn setengah la….semalam la pecah rekod baru jumpa jap sekadar sembang sepatah dua….aku sempat amati keadaan bilik dia yg kemas tersusun….whiteboard sebelah dia yg penuh dgn catatan jadual2 dia yg perlu diuruskan….hemmm tulisan dia tetap cantik dan kemas macam dulu….

ohhh lupa aku nak describe wajah baru dia semalam….hemmm masih berkaca mata tanpa bingkai tapi lebih nampak ada style sket dr dulu…penampilan dia agak berbeza dengan rambut disikat turun menutup sebahagian dahi dia….kemeja dilipat kemas sampai ke lengan….ok tak keterlaluan aku katakan dia nampak lebih ‘smart’ sekarang……

aku saje parking sebelah keta dia….takde keta org lain vios color tu kat situ so aku tahu la itu keta dia satu2nya color tuttt tu kat situ…..ohhhh aku terperasan….hemmm nampaknya tazmania aku belikan dulu tak dibawa ikut menaiki keta baru dia tu yer…aku tak kisah pun cuma aku perasan ada sesuatu baru tergantung di keta dia….aku teka mungkin gf baru bagi la tu kot…ahakssssssss…..takde la aku belek sangat even plat no. pun aku x ingat pun…..aku singgah jap je x sampai 15mins pun…

…..

akak yg teman aku tu komen cakap “..baik je orang nye…cakap baik jer…”

“hemmmm…dia memang baik camtu kak, mmg soft spoken…tapi kak dia tinggalkan sy dulu dgn sms je………..”

aku drive nak balik tu entah ada terasa sebak dalam hati ni sikit…tak tahu la kenapa….terus jadi beremosi aku dari petang tu sampai ke malam…. jangan silap faham…takde kaitan dengan soal cinta lagi….aku x cinta dia lagi…n x mungkin pun kitorang balik semula….tak mungkin kot…..cuma entah ek mungkin ada terimbas sikit cerita2 lama……yer la kita jumpa org yg ‘pernah’ kt sayang dulu kan….tersentuh sikit kot….tapi x maksud sy masih syg…cuma dia masih seorg kawan…tu jer…..

…..

nasib baik malam tadi mr.D call….hampir 1 jam jugak bergayut telefon dengan dia…..hemmmmm….hilang sebak sy terus…..boleh la sennyum balik….hahahahahaa…….macam tahu2 jer emosi sy x stabil semalam…. sy dengan mr.D masih xde ape2…kami kawan macam lain2 jugak…mungkin bezanya kami agak rapat akhir2 ini….tapi kami jarang2 jumpa or bercakap telefon…sebulan mungkin ada sekali dua jer….selalu berhubung dgn sms….masing2 busy….entah kalau ada ‘cerita lain’ di sebaliknya itu kami hanya berserah….mengikut jalan yg terbentang depan mata…..

….

jangan tanya aku soalan lebih detail sebab aku sendiri takde jawapannya….tahun ni masih banyak benda n hal lain nak dikirkan….belum sempat focus kearah itu mungkin….so biarlah…….

Advertisements