Tags

, ,

Kau Yang Punya – Malique ft. Najwa –

 

Korus:
Jangan kau bimbang sayang
di mana ku berada
dengan siapa ku bersama
jangan bimbang
ku tetap
kau yang punya

Verse 1


Bertukar pandangan, senyum
bersalaman ke sekadar berkawan
dan bila cinta dah mula berputik
ah, tak tidur malam
angan-angan jadi pasangan
dah menjadi kenyataan
yang nyatanya, telah banyak kita harung
adakalanya rasa bebas, kadangkala terkurung
kita pernah berpisah dan kembali
berpisah dan kembali
kembali kerna pengorbananmu kuhargai
hilang separa masa bersama keluarga
teman-teman huru-hara tiada lagi, tata, bye bye
tiada lagi huhu haha
jadi sebagai gantinya lagu ni kau yang punya
yang kau nyanyikan, aku nyanyi juga
tak sempurna, tapi ku kan tetap coba
dan janji-janjimu kujanji juga, yup
kini kau dalam duniaku macam hip hop

Korus
Verse 2
Kerjaku memang kejam
punca matamu tak boleh kejam
bermalam, bukan berjam
dimana? dengan siapa kubersama?
berpeluh, bertenaga dengan mic ku berasmara
yang lihat masih menjerit, si genit masih mengenyit
bungkusan dilontar sepuluh digit masih terselit
nah, tidak teruja, mungkin sudah tua
tiada lagi show, kemudian after party
tiada lagi party, kemudian hotel lobi
yang lain masih berpesta
biarkan saja mereka, mereka masih muda
aku ditelefon kalau tak disisimu
dan kalau dengar suara, itu tv atau lagu
jangan bimbang tiada siapa bersamaku

dan jangan bimbang kalau tiada yang berlaku
nope

Korus
Verse 3
Satu fakta, dua penipuan
yang pertama kita ambil, dua buang
kenapa mengeluh?
dengar cerita lagi, dah jenuh berkali-kali
komplikasi dalam komunikasi jadi konfrontasi
mulut orang perosak reputasi, pembunuh motivasi
mereka pakar fabrikasi, modifikasi
di depan senyum, belakang dengki
yang cemburu mungkin teman kita sendiri
siapa tahu?
peduli, kita dah semuanya bersama
dah senang bersama, dah susah pun bersama
ketawa bersama, menangis bersama
kubersumpah harap kita mati pun bersama
ke akhirnya

Korus

Kuhanya punya kau
dan
hip hop
Outro

Kujuga bimbang sayang
di mana kau berada
dengan siapa kau bersama
jangan lupa
kau tetapku yang punya

 

 

 

…………

 

 

 

 

……….

best plak layan dengar lagu ni……perghhhh lirik dia……

“jangan kau bimbang sayang, di mana ku berada, dengan siapa ku bersama….jangan bimbang ku tetap kau yang punya…”

ahaksssssssssssssssssss………….. perghhhhh bukan senang untuk tidak rasa bimbang kan???

…..

tetiba aku teringat lagu ni bila tadi seharian aku keluar dgn ‘bestfriend’ aku..lelaki dan punya awek….kitorang memang kawan baik dah lama pun so tadi gi bershopping sama….hemmm kadang aku terfikir kalau awek dia tahu entah ape dalam fikiran awek dia agaknyer kan…tapi as long hati dia kuat n hati aku kuat dan kitorang ingat landasan persahabatan maka tidak akan ada apa2 antara kitorang…..

 

 

memang aku ada rasa bersalah jugak kan tapi entah la…yang pasti pada awek2 lelaki2 yg baik dgn aku semua tu tak perlulah risau dan bimbang….aku tidak cantik seperti kamu2, aku tidak menarik seperti kamu2, aku banyak kekurangan lagi berbanding kamu2, maka jangan bimbang, lelaki2 kamu tak akan tergoyah hatinya dengan aku…….yaaa kalau pun hati mereka tergoyah dan cuba beralih kepada aku…jangan bimbang juga sebab hati aku kuat melawan dan tidak mudah tergoyah….aku wanita jadi aku faham bagaimana……aku tak akan rampas tunang2 kamu itu, aku juga tak akan rampas boyfriend2 kamu itu, apelagi kalau suami2 kamu……kami cuma BERSAHABAT…… aku tahu takde yang boleh terima hakikat persahabatan lain jantina ni….aku pun sama jer….cuma entah ek..aku dah terbiasa ‘close’ dgn member2 lelaki sama jer macam close aku ngan member2 perempuan..boleh bercerita semua hal termasuk bab hati perasaan jugak, kongsi problem or cerita masing2, banyak hal lagi la……

 

 

kamu tahu tak….bila lelaki tak angkat telefon kamu…

hemmm sama ada dia tak mahu menipu kamu kerana dia juga tak mahu mengguris hati kamu bila katakan perkara sebenar….contohnya kalau dia keluar dengan kawan baik perempuan so kalau dia angkat call kamu dan kamu tanye ape dia buat waktu itu dan dia beritahu hal sebenar tentu kamu tak boleh terima hakikat kan??tentu kamu tetap akan salah sangka bukan2 n risau kan??jadinya itu sebab dia berdiam diri dan tidak angkat phone…mungkin bila nanti dia call kamu semula dia akan beritahu alasannya yang phone nya tertinggal di mana2….or tertido dan tak perasan…or macam2 la lagi…..hemmm aku faham kita wanita akan berasa bimbang sebab kita takut hatinya berubah dan bila kita masih kurang percaya yg hatinya kuat hanya mencintai kita seorang maka kita akan selalu bimbang kan?……entah la bab2 ni susah nak diterangkan…..bergantung pada kejujuran dan kepercayaan dan kekuatan hati….

….

ok tutup cerita….ni saje aku layan nak dengar lagu2 lama….tetibe terjumpa lagu ni plak….dah lama tak dengar cerita Wann..apekata jom layan dengar lagu zaman2 era ni…..kalau rock kapak banyak sangat nanti aku nak letak…hehehe…..

-Wann-Aku dalam Teka-teki-

 

 

Advertisements