Tags

,

hemmm…hari ni seharian bergelak ketawa jer..sampai sakit perut…asik tersenyum jer sampai letih otot2 mulut n pipi ni…ahakssss…serius la time kat tempat keje la waktu aku nak bergelak sakan…kerja kerja jugak tapi memang terasa la happy bila dapat bergurau senda n layan ‘sengal’ dengan orang2 keliling kat situ…hehehehe….

aku rase kan..aku baru tersedar yang aku ni rupenyer ‘cemburu’ jugak orangnyer ek…ahakssssss…..tapi bukan la lebih2…just ‘ala-ala’ jer… (chehhh tak nak ngaku sangat..)

aku rase semua perempuan pun camtu kot….dah kalau seminggu senyap tentu dalam otak korang dah fikir macam2 kan….boleh buat andaian dari A sampai Z kalau dilayan rasa bukan2 tu…. tu yg kadang2 benda2 kecil pun boleh buat gaduh n berlarutan kan kalau dilayan berterusan…hemmm ni kena banyak belajar kawal emosi ni kalau ada yg bergaduh hanya sebab remeh temeh…. well tahu jer la lelaki mane nak perasan benda2 remeh temeh….bagi diorang ok jer tak rase ape2 tapi pada perempuan antara benda2 yg penting n dititikberatkan….agaknyer la kot ek….

wahai lelaki, wanita2 kamu bukanlah berharap berkepit 24jam bersama kamu or mengharap kamu call 24jam….jangan fikir camtu nanti kamu akan terasa rimas dan terkongkong… yang wanita2 kamu risau bila tidak dengar kabar berita kamu lebih dari 3,4 hari…apelagi kalau seminggu…1 sms pun dah cukup untuk beritahu wanita2 kamu apa saja yg terlintas waktu itu…sekurang2nya mereka lega dan tahu kamu ‘masih ada’ dan ‘ok’….mereka boleh faham kalau kamu katakan bahawa kamu ‘busy’… cuma yg mereka kurang faham kadang2 ada masa mereka akan terfikir ‘kalau pun kamu busy seharian, takkan la sebelum tido or time bangun tido pun tak sempat utk send 1 sms just say sorry yg kamu busy or ape2 saje sekadar menandakan kamu ‘ada’….takkan la takde langsung waktu seminit dua yg boleh dicuri utk 1 sms?…bak kata pepatah nak seribu daya taknak seribu dalih kan??’ (errrr macam pernah jer terbaca kisah seperti itu…ahaksssss…kalau kamu betul2 sayang wanita2 kamu itu tentu kamu tak akan buat mereka risau dgn tak endah or amik mudah hilangkan diri seminggu dengan alasan busy tahap maksima….).. dan pada wanita2 tu juga, kalau kamu betul2 sayang lelaki2 kamu itu.. janganlah berprasangka bukan2 terlalu awal hanya kerana mereka tidak hubungi kamu… janganlah tambah ‘kepenatan’ mereka yang telah sedia ada dengan hal2 remeh yg dibangkitkan… opppssss sy bukan pandai pun bab cintan cintun or bab2 nasihat org… tp ni sekadar mengingatkan diri sendiri jugak yg kadang2 terlalu beremosi…ahakssssssssss…. ;D

maklum la aku pun kadang2 kalau busy tahap maksima, memang malas dah nak reply msg or hp pun tak kisah tinggal jer biar bunyi ker ape…dah settle semua n dah ada masa rehat sket baru la tengok phone…tp selalunya klu busy biasa2 jer sempat la berkepit dgn hp tu…hehehe…. setakat utk say ‘hi’..berapa saat la sangat diperlukan kan???

sebenarnye…kelakar plak bila tulis bab2 ni…hahahaha….hemmm, mungkin sy tengah dlm mood ni la kot sekarang ni..so sorry la kalau ada yg rase nak termuntah bace ker kan…ahakssss… kadang aku takleh lari dr terlintas fikiran bukan2 kat kepala otak ni…tp masih terkawal la setakat ni…bg aku bila dah contact so settle la takde la nak tanye2 hal2 lepas mane hilang or wateva kan…just cerita pasal kini n esok dan esok…tu aku la kan..kalau korang jenis yg nak find out benda2 dah lepas tu terpulang la….aku malas nak gaduh2 or nak betah2 or nak perah2 otak jawab2 soalan or tanye soalan ni…bak kata masa itu emas kan…so takkan nak bazirkan beberapa minit yg ada tu hanya utk gaduh…come on la…letih la… so baik seminit dua yg ada tu diceriakan dgn gelak tawa kan best tu….ahaksssss… giler sengal macam tak caye jer aku tulis cerita ala-ala jiwang la plak….adoyaiiiiiiiii…..

..

aku suka bila tiba2 dapat kejutan…tak kisah la ape2 pun kejutan yg boleh gembirakan hati…. 😉 sekecil mane pun aku tetap hargai…

Advertisements