aku dah ada di selatan sekarang (si ‘dia’ plak kat utara skrg..)… cuti berehat di kampung…aku bertolak kul 4p.m, kul 5 dah berhenti minum kat jejantas ayer keroh… (errr normal la kan waktu sejam perjalanan tu? nape plak si ‘dia’ kata laju nyer drive dah sampai situ…bila sy sms time minum tu..)…..nak hampir maghrib jugak la aku sampai umah….sampai jer kepala dah rase melayang, mane tak nyer ni mesti sebab seminar seharian semalam dlm ballroom yg sejuk giler…selsema aku dibuatnyer…tekak pun dah rase perit jer ni…tp dah minum panadol soluble lepas makan tadi..harap2 ok la…

ade ker patut time aku kat toilet hentian tadi…ada sorang amoi ni slumber giler amik tisu banyak2 lepas tu terus masukkan dalam seluar dia….korang jelas tak?maksud aku bukan dalam poket ok tp ‘DALAM’ seluar, wehhhh kat depan cermin sinki tu…tak ker sengallllllllllll nak mampus namenyer….pegi la masuk dalam toilet ker…giler tak malu langsungggggg….pelik aku ade jugak makhluk camni…..
ni kes kedua yg pernah aku saksikan…sebelum ni beberapa tahun lepas ada jugak kat toilet bustand….time tu dia boleh slumber buka seluar then pakai kotex kat depan sinki tu….ape kejadahnyerrrrr slumber buat camtu….kalau sembunyi sikit belakang pintu ke takpe la jugak…ni depan2 time org tgh sibuk basuh tangan, dia plak slumber nak mampussss….adoyaiiiiiiii ade jugak makhluk jenis ini yaaaa…..
….
lagi satu rahsia aku nak story ngan korang….dah bertahun-tahun lepas la berlaku cite ni time aku sekolah…. aku gi bandar ngan bestfriend aku…then lalu kat lorong depan2 kedai…tetibe ternampak la seorang lelaki tua yg kurang siuman….kitorang memang tau dia gila…tapi masalahnyer hari tu kitorang ternampak dia dalam keadaan yg sangat lucah, korang boleh bayangkan tak? (maunyer tak terbeliak mata aku…beb, gua tak terhingin pun nak tengok, masalahnyer sekali imbas tertengok ok…)… lepas tu aku jalan belakang member aku….masalahnyer time berselisih dengan dia, ade ker patut kepala aku yg kena tunjal dengan dia….korang boleh bayangkan tak?? betapa sakit gilerrrr dia hentak kepala aku dengan genggaman penumbuk dia korang tau….perghhhhhhhhh nak berair mata aku masa tu….cuak aku, nasib baik lepas tu dia terus blah jalan…kalau dia sambung drama lagi…maunyer aku sambung drama sebabak kat hospital plak…ahakssssssss……

bila terkena camtu,, aku terus teringat kata2 ustazah aku…. kadang2 ape yg berlaku tu mungkin menebus dosa2 aku yg aku pernah buat, mungkin aku ada buat tak elok pada orang lain dan dibalas pulak dengan cara itu….hemmmm…mungkin kot…..tapi serius sakit seyyy…ade benjol kepala aku time tu…..nasib la kat kepala yg keras, kalau kat mulut, tak ke rongak aku tak pasal2 kan??hehehhee…terus jatuh saham…ahaksssssssss…. ;P
…..
hemmm…hampir 3weeks jgk kitorang tak jumpa…. tipu la kalau aku kata ‘ok jer’…memang ok jer cuma hati selalu tertanye-tanye…lame tak nampak muka….nak sms selalu, aku pun ada ego…apelagi nak call, lagi la dielak….cuma sejuk hati bila terima call or sms dr dia… sekurang2nya aku tau yg dia prihatin… (errrrrrrr dilamun tuttttttt ker aku ni??? ishhhh ape kesssssss….takde la saje teringat kawan2 kan…. ;P )…cuma ada 1 sms dia yg buat aku terfikir…lama aku berfikir cari jawapan…tapi tak berani buat kesimpulan…jadi aku just buat tak tahu jer la….mane aku tahu ape ada dalam hati orang kan…aku bukan mahir nak x-ray isi hati orang kan…. kalau ‘clue’ or ‘hint’, bukan boleh ditimbang-tara sebab takut2 tersilap tafsir..bahaya….biar la ada kata yg jelas…fakta yg keluar dari mulut…
….
pernah tak korang rasa ngilu di hati???? emmm aku pernah….hati akan rasa ngilu sangat bila orang buat kt tersentuh esp org yg close dgn kt….contohnya dalam pertimbangan kata2nya langsung melupakan kewujudan kt…seolah-olah kt tak punya makna or tak beri kesan dalam hidup dia….seolah-olah nama kt tak pernah muncul langsung dalam hidup dia dan kt langsung tak pernah cuit hidup dia sikit pun….hemmm ada la sy pernah rasa..dulu ada…sekarang emmm ade sekali kot yg bt tersentap….
ok la dah ngantuk baru abiskan baca novel…ni aku nak tido…. gud nite..

..fakta or auta..

..fakta or auta..

Advertisements