Tags

,

sama ada suka atau tidak…aku suka dengar lagu ini…Fantasia Bulan Madu…tak kisah la siape pun yg nyanyikan..kalau si penyanyi mampu dendangkan dengan baik sekali jadi tidak ada ruang untuk kata tidak suka kan….. đŸ˜‰ (lagipun kita mendengar melody dengan telinga kan bukan mata kan..ahaksssss….)

…..

tiba2 sy teringatkan arwah cousin sy yg baru meninggal dunia selasa malam yg lepas akibat kemalangan motorsikal di kota tinggi dan beritanya ada keluar di dada akhbar….masa dia masih kanak2…dia agak rapat dengan sy…sy akan bawak dia naik basikal pusing2 kg..dia akan duduk di palang depan…kami memang selalu bermain-main di rumah maktok dan tokayah…kalau sy nak pulang ke rumah jer, kadang2 dia akan merengek nak ikut…boleh melalak jgk dibuatnyer…hemmm…tapi bila kami sekeluarga pindah ke Kluang….banyak benda yg berubah…hemmm…mula la kota tinggi pula jadi kampung aku dan kluang tempat bermastautin…kalau dulu kluang jadi kampung dan kota tinggi tempat mastautin…hemmm…kira kedua-dua pihak aku rasa…memang ada perbezaannya…

keluarga kami agak besar juga…jadinya kadang2 sampai ada sesama saudara pun tak kenal…contoh macam arwah cousin sy ini sebenarnya dia satu tempat kerja dengan cousin sy yg lg sorang…dan mereka selalu sembang di kilang sebagai kawan…bila arwah meninggal jer baru la cousin sy yg lg sorang ni tahu yg arwah adalah cousin dia anak kepada pakcik kami (anak maktok kami yg ke-3…ayah sy dr anak maktok yg ke-2..)..itupun sebab dia bercerita dengan mak dia…mungkin sebab mereka jarang bertemu..tak macam aku yg memang selalu balik kampung dan beramah mesra dengan cousin2 aku yg ramai tu…walaupun tak close sangat sekurang2nya aku masih kenal mereka….lagipun kadang2 rupa mereka masa kecil jauh beza bila dah meningkat dewasa…serius aku pun hampir tak ‘cam’ masa awal2 berkumpul jumpa masa raya…hemmm…

….

tadi pakcik sy balik umah..ade ker dia bleh tanye sy…

“k.lis bila sampai?tadi eh?”

“tak la dari hari khamis lagi..”

“ohhh cuti semester ek…”

“haaa???…amende plak la cuti semester….”

“ehhh…laaa…lupe..ingat k.lis student lg..nampak macam student…”

 

hahahahhaaaa…..mengigau betul la pakcik sy ni…. moralnyer dia nak cakap sy nampak muda lagi la kan….ahakssssssssssssssss……… đŸ˜‰ padahal umur dah sesuai sgt jadi mak orang…hahahahaaa……….. well makcik sy isteri pakcik sy ini lebih muda lg dr sy tau, anak pun dah 2 org…hehehe….dan sy tukang cari gaduh dgn anak dia…hahaha….sebijik mcm sy kecik2 anak dia tu..haaa tu la kecik2 pakcik sy suka buli sy n sy rapat ngan dia so tgk anak dia pun muka n ada lesung pipit kucing (meow bwh mata..) mcm sy… ;P

….

..sy di hari jadi 3thn..

..sy di hari jadi 3thn..

…..

.ni keje sy menyakat dia.

.ni keje sy menyakat dia.

Advertisements