Tags

,

Bila dilanda musibah

hati tabah mula rebah

jangan biarkan dugaan

rapuhkan pedoman hidup

andai waktu itu tiba

semaikan sifat bersabar

hanya Dia saja menentu

dan kita hanya mampu sujud…

(petikan lirik lagu Sujud-Mawi ft KRU)

….

yang terlintas..

– beza antara mama aku dengan mama orang lain..

mama orang lain akan tanya “bila nak balik?”

tapi mama aku akan tanya “kenapa nak balik?”

(dia wanita yg berhati waja..mungkin nampak tidak ‘mesra’ secara zahirnya tapi dia sanggup lakukan apa saja untuk orang2 yg dia sayang..dan seorang yg protective…mungkin dia antara sebab yg jadikan hati aku ‘kuat’…dia mungkin nampak garang tapi punya hati yg sangat baik dan suka menolong orang..kamu perlu ‘kenal’ dia dan bukan menilai dari jauh kerana kamu tak akan mampu tafsir dengan tepat…)

hemm…hari tu masa drive nak balik s.alam…dari umah aku nak sampai ke tol boleh stuck sampai 1 jam ‘jam‘ tak bergerak…rupanya ada accident teruk kat depan zen xin dragon fruit tu…panjang jam yer dari simpang felda ayer hitam lagi….aku nampak 2 ambulans, 1 kenderaan bomba, 3-4 toll truck….nampak 1 kereta Citra ditarik remuk teruk kat depan, 1 bus yg rompong terus bahagian depan bawah, dan yg belum settle teruk giler persona merah yg hilang bumbung terus remuk giler…tak tahu la selamat atau tidak….hemm…time tu memang hujan lebat giler berdentam dentum…aku tak perasan kalau ada keluar kat paper…takut aku….ada jer accident kalau sepanjang perjalanan pulang dan balik….

hemm…ada makcik jerit kat aku coz pandu kereta laju sangat…dia jerit hoiiii lagi kat aku…..panjang lagi dia sound….ada aku dengar n ada yg entah tak perasan lagi….yer la silap aku la kot drive laju sangat tapi aku takde langgar ape2 n aku memang perhatikan dulu keadaan sekitar sebelum nak speed bukannya main hentam jer nak laju…prob nyer time tu aku memang sakit perut n berkejar ke toilet so memang bawak laju la tapi aku tengok n hati2 jugak kalau ada budak2 ke orang2 ke ape….takpe la terima jer dah kena sound kan…lepas tu aku bawak slow jer la…cuma aku takleh terima orang jerit hoiiiii jer la…so kirim salam la aku nak minta maaf ok..lagipun aku tak buat salah ape2 pun n tak langgar ape2 n tak rosakkan ape2 pun…..wateva…..lantak la malas nak layannnn…..

….

(camelia-irawansyah)

….

Camelia maafkanlah aku
Karena ku tak bisa temani tidurmu
Camelia lupakanlah aku
Jangan pernah lagi kau temui aku

Kau wanita terhebat
Yang pernah singgah di hatiku
Kau wanita yang tegar
Aku mohon lupakan aku

Sudahlah jangan menangis lagi
Ku rasa cukup sampai di sini
Mungkin di suatu saat nanti
Kau temui cinta yang sejati

Sudah cepat lupakanlah aku
Jangan pernah ungkit masa lalu
Ku takut kekasihku pun tahu
Kau pernah menjadi simpananku

Camelia…

Kau wanita terhebat
Yang pernah singgah di hatiku

nak kata jiwang ke ape ker lantak la yer….tetibe aku tengah drive keta n terdengar lagu camelia ni n aku rase macam best la plak layan…so layankan jer la…ahaksssssssss…..

Advertisements