Tags

,

-HEY LADIES-ROSSA-

Sudah kubilang jangan terlalu yakin

mulut lelaki banyak juga tak jujur

bila sakit hati wanita bisanya nangis

 

sudah kubilang jangan terlalu cinta

kalau paTah hati siapa mau nolong

seperti langit dan matahari tak bersatu lagi

 

hey ladies

jangan mau dibilang lemah

kita juga bisa menipu dan menduakan

bila wanita sudah beraksi dunia hancur

 

hey ladies

sekarang cinta pakai otak

jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu

bila dia merayumu ingat semuanya bohong

 

memanglah tak semua laki-laki busuk

namun ladies tetaplah harus waspada

semogalah kita semua akhirnya

mendapatkan cinta yang tulus

 

sudah kubilang jangan terlalu yakin

mulut lelaki banyak juga tak jujur

bila sakit hati wanita bisanya nangis

….

….

uhukkk uhukkkk….tak sangka aku bila terdengar lagu ni kat radio…hehehehe….buat aku senyum lebar….hahahhaa….dan aku rasa buat all ladies kat luar sana pun tersenyum lebar……..hihihihihihihiiiii… (gelak jahat giler!!…. 😉 ….)…….

wahhh camne bleh terhasil lirik seperti ini yaa….ahakssssssssss…. hemmm…. saje aku letak kat status Ym aku…ada plak member yg tanyer…ape kaitan ngan status tu dgn aku….hehehe…takde la beb takde kaitan…cuma saje je suka plak aku dengar lagu ni….tak tahan betul ayat dia…perghhhh ‘direct’ jugak bunyinya….ada bleh buat ‘panas’ hati lelaki dengar…ahaksssssssss…..

hehehe…alamak beb, saje je la…aku takde maksud pun nak sindir ke ape…takde isu jantina di sini yaaa….hehehehe….saje suka2 jer tulis ni….come on la normal la…lelaki buat perempuan frust n perempuan buat lelaki frust plak…..malas la nak panjang2….. ;P

…..

malam semalam gi kenduri member aku tu….yg x tahan tu bila ada makcik2 ala2 gaya mengalahkan mak datin duduk semeja ngan kitorang plak…aduhhhhhhhhhh bukan la aku nak kutuk ape beb tapi takleh control la drpd tak mengutuk…ahaksssssssss….. please la takleh blah langsung gaya diorang tu…..mengacau pandangan mata aku betul…RIMASSSSSSS ok….. (please la dijauhkan la dpt mak mertua macam ‘golongan’ itu yaaa…serius rasa macam nak petik jari dan buatkan ‘mereka’ hilang dr pandangan depan mata kitorang ni…hahahahahaa….)

…….

alamak kenapa tulisan hari ni terasa macam agak ‘keras’ sket bunyinya yaaa….hemmm….sekali sekala la kan…. ok cite lain…..bosan giler hari ni kena standby jg exam…aku paling tak suka jg exam…bosan giler…nx week pun kena lgi..arghhhhh bosan btl tak dpt blk kg..dah la cuti pnjg…urghhhhhh…..menyampah btl la………makin lame terasa ‘bosan’ kat ‘sini’….camne nak buat…hemmm….takkan nak tukar arah lg…bagusnya kalau semua manusia keliling ni bersatu hati…bersatu jiwa…bersatu pendapat….hemmmm tapi tak mencabar hidup la plak nnt kan….hemmm…yer la ade pro n con la tu….. ;P

….

aduhhhh dpt gaji jer dah bank in sana sini…berapa jer la cash yg ada kat tangan…hemmm…. adik aku ni pun 1…nape la beriya sgt nak join event2 ni…aduhhhh…bleh kering poket aku klu ada event camtu tiap2 bulan….nasib baik la adik sendiri…huhhh….plak tu  mama bagitau dia accident plak….dah sudah jd hal lain plak….siku teruk so takleh nak bawak motor balik plak…hishhhhh….nape la mcm2 hal adik2 aku ni….bleh tak sekali buat hati aku ni tenang sket…..nasib baik yg lg sorang pandai dah fikir masa depan sket…tp masalahnyer boros plak…aduhhhh…makin nipis lagi poket aku….dah tu berape sen jer yg tinggal dlm poket aku ni…huihhhhh mcm ni dpt gaji beribu pun bleh sesak nafas…..hemmm camne la mama bleh handle duit gaji uruskan kitorang dulu ek…..(dulu pun aku banyak mintak macam2,so tu yg bila diorang mintak ape2 plak aku kn la faham plak, masa aku dah lepas so mgkin masa diorang plak…)

aku yg baru sikit camni dah bleh gugur rambut nak fikir….hemmmm…. so jangan tanye la pasal hal2 bila nak tunang ker kahwin ker ape2 ker….duit simpanan aku pun tak seberapa….camne nak buat majlis….lain la kalau bakal suami aku bleh support semua kan…..hemmmm…..lagi satu yg aku rimas…tau la aku jer antara yg single yg tinggal….tolong la jangan buat usik lebih2…kalau sikit2 takpe la aku bleh relax n cool tapi kalau dah berlebih sangat bleh terasa ‘mual’ dibuatnya……….please la ada masa aku tahu jugak rasa RIMAS…….(cepat la mr.right masuk meminang…tak larat aku nak pegang title single…at least klu dah ada ‘something’ tu terlepas la sikit aku drpada hal2 yg merimaskan….)……adios.

Advertisements